Børnemode
Bliv klogere på, hvornår du skal svinge dankortet flittigt, og hvornår du skal holde det i ro, når du er på tøjshopping til junior. Foto: Trine Bukh

Få noget for pengene: Spar og spender

Noget tøj kan du roligt spare på, mens det andre gange kan betale sig at ofre lidt ekstra gysser. Her er guiden til de gode køb til børnegarderoben.

Vi har samlet alle de bedste råd til, hvordan du får noget for pengene, når det gælder børnegarderoben. Få den hér, og se hvad du skal investere i og spare på.

Spenderråd

En kjole til det hele: Du kan godt ofre penge på en kjole i god kvalitet, der kan kombineres til flere sæt. En jerseykjole krøller ikke, kan sættes sammen med bukser og gamasher eller strømper, hvis det skal være fint.

Farveægte kvalitet: Satser du på, at mindre søskende skal arve, så skal du gå efter gode kvaliteter. Spørg efter farveægte produkter, så de ikke falmer efter ti gange vask.

Klassiske mønstre: Ugler og æbler har haft deres storhedstid! Men klassiske striber eller leopardprint går aldrig af mode. De kan nemt gå i arv eller sælges!

Bytte, bytte købmand?: Dyre klassikere kan tjene sig selv ind, hvis du passer godt på tøjet og sælger det igen. Men se lige dig selv i øjnene! Får du sat tøjet til salg efter brug? Dit alternativ til at lege købmand kan være en venindeaften, hvor I bytter indbyrdes.

LÆS OGSÅ: De bedste spartips til børnefamilier

Spareråd

Sæsonens hotte farve: En sommer er solgul et hit, andre år er turkis ikke til at komme udenom. Du kan sagtens købe modefarver til ungerne, men snup en billig model eller køb det på outlet. Det er sjældent det tøj, du har lyst til at se igen på lillebror.Skjorter: Små skjorter har det med at hænge ubrugte i skabet efter den fest, de blev indkøbt til. De skal jo stryges! Køb en billig en fx fra H&M eller Name it – så kan du bedre forsvare, at den ikke bliver brugt sååå tit.Sommerudsalg: Hvem siger, at T-shirts og søde kjoler kun kan bruges i juli? Køb lidt ekstra på udsalg og kombiner med langærmede trøjer eller cardigans til efteråret.Supermarkeds-chik: Du kan sagtens finde gode fund på budget. Især undertøj, nattøj, regntøj og gummistøvler kan opstøves i de store supermarkeder eller til outletmesser.Køb nu – brug næste år: Hvis du går efter noget klassisk, kan du med fordel købe større størrrelser på udsalg til næste sæson.LÆS OGSÅ: Familie på sparebudget: "Vi kan leve for 1000 kr om ugen"

Styling: Sabine Lemire.

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnetøj, Økonomi, Tumling og Shopping