Familieliv
”Jeg har tre børn men det føles næsten som at blive mor for første gang igen,” siger Charlotte Vesterholt om at få en dreng efter tre piger. Her er hun sammen med manden Lasse Vesterholt og børnene Valdemar, 4 uger, Maja, 3 år, Annika, 6 år og Victoria, 9 år. Foto: Privat.

Sådan føles det at få en dreng efter tre piger

Først fik Charlotte og Lasse Vesterholt tre piger, men i fjerde hug blev familien forøget med en dreng. Det giver helt nye tanker og udfordringer - både i forhold til opdragelse og tøjindkøb.

Håbede du på en dreng, da du blev gravid for fjerde gang?

Anden og tredje gang jeg var gravid, talte vi om, at det kunne være sjovt at prøve at få en dreng. Men fjerde gang håbede jeg på en pige, for det kender jeg jo alt til. Jeg tænkte også, at det ville være hårdt for en dreng at komme ind i vores tøseflok.

Har I fået mange bemærkninger omkring køn?

Hver gang jeg har født, at har vi hørt på, at arbejdet kun er halvt færdigt og den slags, og folk opfordrede os til at blive ved, indtil vi fik en dreng. Det er sjovt, at der åbenbart er mere prestige i drenge – men kommentarerne er også mest kommet fra mænd.

Hvad var reaktionen, da du blev gravid med nummer fire?

Det har været meget blandet, lige fra ‘tillykke’ til ‘godt, det ikke er mig!’ og ‘nå, I prøver lige igen for at få drengen’. Men vi kommer begge fra store familier og har altid ønsket os mange børn. Vi fik ikke nummer fire for at få en dreng.

Hvordan reagerede du, da du fandt ud af, at det var en dreng?

Vi kendte ikke kønnet under graviditeten, så vi måtte have et sæt tøj med i hver farve på sygehuset. Da han så kom ud, og jeg fik at vide, at det blev en dreng, gik der lang tid, før jeg forstod det. Jeg kiggede bare på ham og sagde ‘jeg tror, det er en pige!’.

Hvordan er det at købe drengetøj?

Det er en virkelig speciel oplevelse. Jeg drages automatisk mod det lyserøde, for det er jeg vant til, og jeg har haft svært ved at forholde mig til drengetøj. Heldigvis har vi arvet meget til ham.

Hvordan vil du være mor til en dreng i forhold til en pige?

Jeg burde jo være ret rutineret i det her med børn, men det føles næsten som at blive mor for første gang igen. Jeg kender ham jo ikke. Jeg kendte heller ikke pigerne, da de var helt nye, men jeg kender ‘grundreglerne’ for at have en pige. Jeg er lige så usikker som første gang, selv om det endnu kun er hans basale behov, jeg skal opfylde.

Hvordan reagerede resten af familien på lillebror?

Pigerne knuselsker ham, og han skal nok blive godt forkælet af sine søstre – og få sat hår og lagt sminke! Jeg kan også se, at min mand er virkelig stolt. Nu er der jo også en til at overtage hans butik.

Hvordan er det at få lov til både at være pigemor og drengemor?

Jeg har været lige lykkelig, hver gang jeg har født, uanset køn. Men det er, som om han har fuldendt vores familie. Jeg ved ikke, om jeg ville være mere eller mindre lykkelig, hvis det var en pige, men jeg kan mærke, at det er en perfekt afslutning.

LÆS OGSÅ: Babys køn: “Når baby er sund og rask, betyder kønnet intet”

LÆS OGSÅ: Dreng vs. pige: Sådan skræddersyr I barnets køn

LÆS OGSÅ: Test: Hvilket køn bliver dit barn?

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Gravid, Kærlighed og Familieliv