Sandaler børn
Husk at købe sommersandalen, så den lille barnefod har god plads til at vokse.

Sandaler børn

Sandaler til drenge og piger

Aaah, nu er det tid til at smide støvlerne på loftet og forkæle de bløde fødder med et par sandaler. Her kan du gå på opdagelse i sommerens bedste fodtøj til børn.

Sådan køber du sandaler til børn

…Tænk stort. Børnefødder skal have plads til at vokse og bevæge sig. Derfor skal du købe sandaler – og sko generelt – en centimeter større end babys fod måler i længden. Hos større børn skal du lægge halvanden centimeter til.

…Test med en finger. Har sandalen en rem, der går over vristen, skal du let kunne stikke en finger ind under den, når barnet har sandalen på. Sådan sikrer du, at der er plads, hvis foden hæver i varmt vejr.

…Tag formen alvorligt. Børnefødder er så bløde, at de tager form af skoen. Har dit barn særligt smalle eller brede fødder, så spørg efter den pasform i butikken.

…Undgå rågummisål. Rågummi er ikke optimalt til helt små børn, fordi der er for meget modstand i det, som gør det svært at flytte fødderne. Vent med at købe sko i materialet til toårsalderen.

…Mål foden. Små fødder vokser hurtigt og rykvis, så det er en god ide at få dem målt hver anden måned. Fra dit barn er tre år, bør du måle hver tredje måned.

Faktaboks

TIP! Vil du tjekke, om en ny sko er stor nok, eller om den fra sidste år stadig passer, så lav et omrids af foden på et stykke papir, klip skabelonen ud, og læg den i skoen. Har skabelonen folder i siden, er skoen for lille. Beregn halvanden centimeters voksetillæg ud for tæerne, da børn vokser i ryk, og fødderne hæver op ad dagen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnetøj, Tumling og Shopping