Sebastian Klein
Foto: Franne Voigt Sebastian Klein: "Jeg har prøvet at være ude på en skole og skulle på toilettet, og pludselig var der børn kravlende op ad væggene, som råbte: 'Han er derinde!'"

Børne-værter: Svært ikke at blive afhængig af at blive genkendt på gaden

Man havner ofte i vilde situationer, når man er kendt fra børne-tv, fortæller Sebastian Klein, Kristian Gintberg og Mikkel Lomborg i nyt interview.

Hvordan mon det føles, når man konstant bliver genkendt på gaden og ikke har mulighed for at tage et kostume af for at få sig en pause fra opmærksomheden?

Det ved de tre børneværter Mikkel Lomborg, Sebastian Klein og Kristian Gintberg kun alt for godt.

De har nemlig det tilfælles, at de alle tre ligner den karakter, de legemliggør på skærmen på DRs børnekanal Ramasjang.

Det har bragt mange vilde oplevelser med sig ude i det danske land, fortæller de i et stort interview i det nye Vores Børn, der er på gaden torsdag den 31. august.

– Jeg har prøvet at være ude på en skole og skulle på toilettet, og pludselig var der børn kravlende op ad væggene, som råbte: ”Han er derinde! Han er derinde!” Helt sindssyg oplevelse. Nu bruger jeg kun handicaplokummet. Hver gang, siger Sebastian Klein blandt andet i interviewet.

Her fortæller Mikkel Lomborg, der i mange børnefamilier er kendt som Hr. Skæg, at det nærmest er umuligt for ham at være anonym med sit opsigtsvækkende skæg, som han har haft, siden han var midt i 20’erne.

– De gange, jeg har været ude og bade ved stranden, har jeg et kæmpe badehåndklæde beduinet omkring halsen og rundt om hovedet og har solbriller på, forklarer han.

Sebastian Klein: – Så der ikke er nogen, der lægger mærke til dig…?

Mikkel Lomborg: – Jo, der er mange, der lægger mærke til mig. Men der er ingen, der sender deres børn over til mig. Der er ikke nogen, der kommer for at tage en selfie. Jeg har prøvet at stå i havet med 20-30 børn, og det er jo livsfarligt. De er ned til to år gamle. Min papdatter og jeg har simpelthen været nødt til at flygte fra stranden.

Berusende opmærksomhed

Men langt henad vejen er de tre børneværter glade for den opmærksomhed, de får fra særligt børnene i det offentlige rum.

Kristian Gintberg: – Det mere end udligner sig. Altså, da jeg lå med tømmermænd i går efter en premiere-fest, kunne jeg godt tænke, det er nederen at blive genkendt i Netto. Men jeg synes, det er nederen at tale med alle mennesker, når jeg har tømmermænd. Også min mor og far. For mig hedder den 70/30. Det er 70 procent fedt. Hvis ikke 80. Eller 90.

Mikkel Lomborg: – Det er det nemlig!

Kristian Gintberg: – Og det er jo god opmærksomhed. 

Mikkel Lomborg: – Det er ren ros til os som personer, og det er fælles for os alle tre, at det er det bedste af vores personligheder, der kommer frem og får lov at få en rolle. Det er svært ikke at blive lidt beruset og afhængig af.

Sebastian Klein: – Vi har jo alle sammen prøvet at gå hen ad en vej, og så kommer der en børnehave gående imod en. Og man tænker: ”Åh nej. Orker det ikke”. Og så går den bare forbi, og der er ikke en ENESTE, der lægger mærke til en. Så har jeg næsten lyst til at vende mig rundt og råbe ”Hey!”.

Læs resten af det store interview i Vores Børn, der er på gaden torsdag den 31. august, hvor de tre børneværter blandt andet fortæller, hvorfor de blev børneværter, og hvad de synes om begrebet ”curlingforældre”.

LÆS OGSÅ: Onkel Reje: Man skal ikke skåne børn for bandeord

LÆS OGSÅ: ebastian Klein: Børn burde ikke være i et tv-studie

LÆS OGSÅ: ebastian Klein: Kvalitetstid er den største løgn

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn