Silas Bjerregaard om sin kones graviditet: Vi var i total undtagelsestilstand
Foto: Bo Nymann Det var svært at jonglere livet som musiker, da Silas Bjerregaards familie var i krise.

Silas Bjerregaard om sin kones graviditet: "Vi var i total undtagelsestilstand"

Fuldtidssygeplejer og et band i opløsning. Tidligere forsanger i bandet Turboweekend, Silas Bjerregaard, fortæller i podcasten ’Fårking Far’, hvordan alt ramlede, da hans kæreste, den tidligere kongelig balletdanser Cecilie Lassen, blev alvorligt syg i slutningen af sin graviditet.

- Hvis man hælder al smerten ud af historien, så var det fantastisk, siger Silas Bjerregaard om at blive far i det nye afsnit af Vores Børns podcast Fårking Far.

Det er 18 måneder siden, at sangeren blev far til lille Alvin. Det lykkedes for ham og hans kone Cecilie Lassen, der på daværende tidspunkt var dommer i TV2-programmet Talent, at blive gravide efter kun tre måneders forsøg. Men selvom det gik problemfrit til at starte med, skulle graviditeten vise sig at blive langt mere kompliceret og smertefuldt end de fleste.

- Den var egentlig forholdsvis ukompliceret indtil 6.-7. måned. Så fik hun pludselig rigtig meget vand i kroppen. Sådan virkelig meget. Det startede ligesom dér, fortæller Silas Bjerregaard til Mattias Hundebøll, der er vært for podcasten Fårking Far.

På en sommerferie til Mallorca tager graviditetens udfordrende symptomer til. Cecilie får mere og mere vand i kroppen, det begynder at trykke på hendes nervebaner og presset skaber smerter. Hun får konstateret ”De Quervains”-syndrom, som betyder, at alle hendes kræfter i de tre første fingre forsvinder. Og hun får smerter op i armen, så hun ikke længere kan bruge hænderne.

En periode med total undtagelsestilstand

Og det stoppede ikke her. For da Cecilie Lassen i 8.-9. måned laver en scene, hvor hun går ned ad en trappe i tv-showet Talent, får hun smerter i bækkenet. Og samme nat siger bækkenet fra, og den vordende mor får en tre-leds-bækkenløsning.

- Hvis du laver en forkert bevægelse i den tilstand, kan bækkenets tre led banke ind i hinanden og forstuve. Hun var i kørestol fra halvanden måned inden terminsdato. Fra den dag af var jeg fuldtidssygeplejer, siger han i Talk Town-podcasten.

Parret sov begge i stuen i halvanden måned. Cecilie sov siddende i sofaen, og Silas sov på en madras på gulvet, indtil han måtte hjælpe hende ud på toilettet tre-fire gange om natten – på den rigtige måde, vel at mærke. For hvis Cecilie kom forkert op af sofaen, kunne hun forstuve bækkenet. Og det gjorde hun fire-fem gange i løbet af den måned, forklarer Silas.

- Det var simpelthen frygteligt. Vi havde halvanden måned, hvor vi nærmest ikke sov. Vi var i total undtagelsestilstand, husker han.

Heller ikke fødslen blev bekymringsfri. Efter en graviditet med store mængder vand i kroppen, fanget i en kørestol med ubegribelige smerter, fik Cecilie Lassen foretaget et kejsersnit efter en 44 timer lang fødsel og tre epidural-blokader, før Alvin endelig så dagens lys for første gang.

Og dér kunne forældrene, forståeligt nok, ikke holde følelserne tilbage.

- Hun bliver skåret op, og der kommer et barn ud, og så begynder vi bare begge to at tude. Det var det vildeste øjeblik, fortæller Silas om det dramatiske øjeblik.

Du kan høre hele podcasten i vores podcast-app Talk Town, hvor Silas Bjerregaard også fortæller om at jonglere familiekrisen og opløsningen af bandet Turboweekend, om hvordan konens sygdom påvirkede ham fysisk, og hvordan udfordringerne ikke var ovre, da Alvin var kommet til verden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødsel, Fødselsberetning, Gravid, Kendte, Interview og Podcast