Sisse Sejr
Foto: Christian Als Sisse Sejr venter sit andet barn til juni, men de voldsomme oplevelser fra hendes første fødsel følger hende stadig.

Sisse Sejr: ”Det har taget mange timer hos en psykolog at få talt mit fødselstraume igennem”

Det tog journalist og radiovært Sisse Sejr flere år, før hun igen havde lyst til at kaste sig ud i en ny graviditet. Traumet fra en voldsom fødsel har nemlig sat sine dybe spor og krævet både tid og faglig hjælp. Det fortæller Sisse Sejr i magasinet Gravid.

Efter en voldsom fødsel med akut kejsersnit med datteren Elly og en efterfølgende nyrestensoperation har angsten for, at det skulle gentage sig, gjort, at Sisse Sejr har ventet i ”mange år” på at kaste sig ud i projekt-baby igen.

Men nu – i en alder af 38 år – føler hun sig klar.

”Det har taget mange timer hos en psykolog at få talt mit fødselstraume igennem. En god slat af min opsparing er blevet brugt på det,” siger hun til magasinet Gravid.

”De første par uger efter fødslen kunne jeg ingenting med Elly. Hverken lugte hende eller få amningen op at køre. Først da jeg blev opereret og sendt hjem, kunne jeg – to uger forsinket – begynde at være mor. Så det kan vel ikke blive værre? Jeg har overlevet det dér!,” lyder det fra Sisse Sejr, der mener, at netop hendes alder gør denne gang lettere end den første:

”Den helt store forskel, fra jeg var 31 til nu som 38-årig, er også, at jeg er meget mere vokal og bedre kan sige fra. Så jeg er ret rolig. Jeg satser på at være ude efter fire timer, og så har jeg hyret en ammecoach, som kan hjælpe mig godt i gang”, fortæller hun i artiklen.

LÆS OGSÅ: Dak Wichangoen: ”Jeg havde ikke troet, at det var så vigtigt at have en partner under graviditeten, men det er det”

De bristede drømme og den spontane abort

Vejen til barn nummer to har ikke været ligetil for Sisse Sejr. Den har i hvert fald ikke været uden bump, for i sommeren 2019 blev hun gravid, men mistede barnet i uge otte efter en spontan abort. Men selvom barnet endnu kun var et foster, har oplevelsen sat sig i Sisse Sejr, der nu venter sit og journalist Esben Bjerres andet barn til juni.

”Det var de bristede drømme, jeg var i sorg over, snarere end det der lille foster på størrelse med et riskorn. Det havde jeg ikke knyttet mig til endnu,” siger hun til Gravid.

”Lige efter det var sket, bearbejdede jeg sorgen ved at drikke. Ha, ha, ej, jeg ved godt, det lyder forfærdeligt, men vi var på sommerferie, og Esben er virkelig god til at finde gode vine. Vi var på Gæstgiveren på Bornholm en aften, og der bestilte jeg en af hver på cocktailkortet. Jeg tillod mig selv at give den fuld schwung.”

Læs hele interviewet med radiovært og journalist Sisse Sejr i magasinet Gravid, hvor hun også fortæller om skyldfølelsen ved at miste et barn og om bekymringen ved at være en god nok mor.

Om Sisse Sejr

  • 38 år
  • Radiovært og journalist
  • Mor til Elly
  • Kæreste med radiovært Esben Bjerre
  • Sisse er gravid med parrets andet barn med termin i juni
  • Bor i København, hvor familien deler hus med venneparret Pernille Skipper og Oliver Routhe Skov
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Gravid