Sjov vinterferie for hele familien
Denne artikel er sponsoreret af: Arbejdermuseet, ARoS, Waves, ENIGMA, Louisiana, Nordsøen Oceanarium, Ree Park Safari, RO´s Torv, Statens Museum for Kunst.

Sjov vinterferie for hele familien

Vinterferien giver rig mulighed for at komme ud og få nogle fantastiske oplevelser med familien. Selvom det danske vintervejr måske er mere gråt og trist end hvidt og sjovt, så betyder det ikke, at man skal holde sig hjemme.

Mange museer, shoppingcentre og dyreparker byder på masser af oplevelser med spændende, hyggelige og sjove aktiviteter – både indendørs og udendørs.

Vi har samlet en række bud på sjove dage for hele familien.

Knald på farverne
Louisiana-Blue,-Red-and-Yellow.jpg
Med hele 10 forskellige værksteder er Børnehuset på Louisiana perfekt for hele familien i ferien.

I udstillingen Hot Pink Turquoise kan I gå gennem en tåge af lys og farver og lave lys-eksperimenter i Børnehusets laboratorium.

I kan også finde den indre arkitekt frem og tegne jeres yndlingshus – og måske vinde tegne-konkurrencen – male smukke naturbilleder eller skabe lerfigurer inspireret af skulpturer fra museets samling.

Udover de aktuelle udstillinger kan I også gå på opdagelse i Skulpturparken og få en bid mad i cafeen.

Vi holder åbent tir-fre 11-22, lør-søn 11-18

Husk, børn under 18 år har fri entre. 

Gå i lære som skrædder
arbejdermuseet_skrdder_614x600.jpg
Kan du sidde i skrædderstilling? Tråde en nål? Kniber det med at sy knappen i?

Det kan du lære på Arbejdermuseet.

Kom og gå i lære som mini-skrædder og få fingre i skrædderens helt basale færdigheder. Det kræver kun lyst til at lege og lære.

Dygtige, unge beklædningshåndværkere vil hjælpe dig på vej, når du på mini-skrædderskolen skal øve dig i at bruge dine hænder.

Til sidst skal du op til svendeprøve, og hvis skuemesteren godkender dit svendestykke, går du fra skrædderskolen med dit helt eget svendebrev. Skrædder for en dag er mest for børn i alderen 5-12 år og kører hver dag i uge 7, d. 10.-16. februar kl. 10-15.

Aktiviteter for de små grå på ARoSaros-uge7-2020.jpgHos ARoS vil den i vinterferien stå på mental fitness for hele familien med masser af aktiviteter for de små grå på store som små. I kan bl.a. dyrke maleri-fægtning og længde-tegning og selvfølgelig gå på opdagelse i de mange udstillinger. 

Tag også hele familien med på en 360° rundtur over Aarhus i alle regnbuens farver i Olafur Eliasson’s ”Your rainbow panorama” og sig hej til vores 5 meter høje skulptur ”Boy”.

Caféen serverer hele ugen børnevenlige retter.

Åbent alle hverdage til kl. 21 – og i weekenden til kl. 17.

Husk: Alle under 18 år har gratis adgang til ARoS

Se hele programmet for ARoS i vinterferien

Bliv spion i vinterferien
WAVES-Shoppingcenter.jpgVinterferien i WAVES i Greve er forvandlet til et spionunivers med et tema fra den nye familiefilm ‘Spioner på Missioner’, hvor der er lagt op til masser af spas og underholdning for børn og barnlige sjæle.  

  • Spionværksted fra den 15. til den 23. februar: Lad de små spioner og gavtyve boltre sig med at lave sjove spionting . Deltag også i konkurrencer.

  • Jagten på spionkoden: De små spioner skal på jagt efter spionspots, der er placeret forskellige steder i WAVES. Løser man spionkoden, kan man vinde et spiondiplom og en slikkepind. 

  • Feriebillet med/uden bio billet til den lille spion.

Leg med elektroniske byggeklodser
enigma_altboern_enigma.jpgI vinterferien kan du opfinde din egen Storm P-maskine i ENIGMA Makerspace. Her kan du lege med både 3D-print, laserskærer, pap og limstift. Med kreativitet og gode ideer bliver der bygget højteknologiske kuglebaner. Alt sammen med hjælp fra elektroniske byggeklodser, der kan de mest utrolige ting.

I kan også se alle de utrolige historiske opfindelser, som har skabt vores digitale verden med internet, iPads og computerspil.

Det er gratis at kigge ind, og det koster en flad 20’er pr. barn at være med til dagens aktiviteter. Børn under ni år skal have forældre med, men forældrene er gratis.

Rejs gennem Nordsøens fødekædenordsoen_5d3_2697_edit.jpgVinterferien uge 7 og 8 byder Nordsøens Oceanarium på det store tema: ”Med og uden tænder”, hvor gæster kommer på en rejse gennem Nordsøens fødekæde og lærer om mange mærkværdige havdyr og deres jagtmetoder.

Vidste du fx, at krabbernes tænder sidder helt nede i maven? Eller at søstjernen gylper hele maven ud, når den skal æde?

Man bliver klogere på naturens fantastiske måde at løse livets udfordringer, fra de mindste til de største jægere. Alt foregår på Nordeuropas største akvarium i Hirtshals, som også kan præsentere den helt nye udstilling "Nordsøens Jægere", der blandt andet byder på 3 helt unikke akvarier og spændende og udfordrende oplevelser for alle aldre.

Sultne geparder på Djursland
reepark__c031666.jpgVinterferien i Ree Park er fuld af vilde oplevelser. Amerika Expressen tager dig med på en togtur ud over den nordamerikanske prærie, hvor de arktiske ulve er i deres es.

Land Rover Safarien er erstattet af et kig bag kulisserne i én af de to savannestalde, hvor du kan komme tæt på enten giraf eller næsehorn.

Husk også at være med til de daglige fodringer, hvor bl.a. geparderne får serveret frokosten i fuld fart. Du kommer også helt tæt på sjove aber, f.eks. gibbon eller de nysgerrige katta lemurer med de stribede haler. Der er nedsat entrépris 8. – 16. februar 2020.

Genoplev H.C. Andersens eventyrlige verden
RO_hcandersen.jpgGlæd dig til vinterferien på RO’s Torv i uge 7 & 8.
RO’s Torv har verdenspremiere på en intet mindre end fantastisk H.C. Andersen udstilling!

Genoplev H.C. Andersens eventyrlige verden med fantasifulde mekaniske udstillinger.
En udstilling for hele familien.

Der er også børnebillet, papirklip-workshop, skattejagt ‘I H.C. Andersens fodspor’, hygge og masser af shopping for hele familien.

8. - 23. februar 2020
Hverdage kl. 10-19
Weekend kl. 10-17

Slip kreativiteten løs på SMK
SMK_lille-pige-med-blomst614x600.jpgKalder alle børn! I vinterferien breder Anna Ancher-udstillingen sig ud på Statens Museum for Kunst som et væld af aktiviteter for store og små.

Slip kreativiteten løs i værkstederne, hvor man kan forme ansigter i ler, lave papirklip og tegne med pastelfarver. Du kan også tage med på omvisninger og gratis familieture hver dag.

Ler- og papirklip-værksteder i uge 7 & 8 kl. 10.00-17.00

Tegneværksted i uge 7 kl. 11.00-16.00

Særåbent mandag d. 10. februar 10.00-17.00

Anbefalet alder:3+ år

Slut med køresyge og søsyge for børn og voksneSeaband_voksenbnd-sort.jpgSEA-BAND aktiverer kroppens eget forsvar mod køresyge, søsyge og kvalme gennem et svagt tryk på vigtige akupressurpunkter under håndleddene.

Det originale SEA-BAND er klinisk testet med dokumenteret effekt mod transportsyge, graviditetskvalme, kvalme ved kemoterapi, efter bedøvelse (postoperativ), samt kvalme ved migræne.

SEA-BAND tages på håndleddet, så akupressur-knappen trykker på P6-punktet. Punktet finder du ved at lægge de 3 midterste fingre på undersiden af håndleddet. Punktet befinder sig lige under de to sener

• Sea-Band virker hurtigt (2-10 minutter)
• Du undgår bivirkninger som kendes fra medicin
• Sea-Band kan bruges igen og igen
• Sea-Band har dokumenteret effekt

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejser med børn, Bedsteforældre og Guide