Mangler du ideer til sjove oplevelser med børnene i sommerferien? Læs med her

Tag på udflugt for hele familien i sommerferien! Sving sværdet, jag spøgelser eller støb jeres egne tinsmykker. Der er noget for alle aldre på Danmarks Borgcenter i Vordingborg.

Det er ikke altid lige nemt at finde på sjove ting at lave med børnene i sommerferien, og er du løbet tør for gode ideer, så læs med her. Vi skruer tiden tilbage til gæve konger, prægtige vikingeborge og hæsblæsende verdenskrige. På Danmarks Borgcenter er det lige meget, om du er 6 år eller 96 – der er noget for alle aldre. På det digitale oplevelsescenter kan du og ungerne blandt andet dykke ned i middelalderens mange fascinerende fortællinger og sammen skræddersy jeres helt egen oplevelse via den Ipad-guide, I får udleveret ved ankomst.

Børn bliver mødt i øjenhøjde

Middelalderhistorie behøver ikke være gabende kedeligt – nej, det handler nemlig om at aktivere museumsgæsterne – især ved at lade børnene være en del af udstillingen gennem de levende fortællinger. Danmarks Borgcenter fortæller medrivende om de store kongers slag, deres svære beslutninger og snu alliancer. Udenfor kan børn boltre sig på den fede middelalderlegeplads, hvor de kan svinge sværdet, gå på stylter, spille kongespil og meget mere. Trækker I indendørs, er der også masser af mulighed for sjove oplevelser. Sammen med hele familien kan I prøve at slå middelaldermønter, lave perlekæder, støbe tinsmykker og rulle vokslys.

Kom med, hvis du tør!

Ud over børnenes borgcenter kan børn og andre barnlige sjæle prøve kræfter med actionspillet Ghost Hunt – en oplevelse, der helt sikkert vil tage kegler hos de mindste – om end mest modige – i familien. Ghost Hunt er et argumented reality spil der forgår på iPaden rundt om på Borgcentrets ruin, hvor du skal fange monstre og farverige fabeldyr – alle væsener, som man troede på tilbage i middelalderen. 

De voksnes legeplads

Sommeren 2018 er også sidste chance for at opleve udstillingen Rethink War. Her kan du tage et nærmere kig på fire opfindelser, der har ændret vores verden. Måske er stigbøjlen ikke lige det første, der popper op i tankerne, men den er altså en af de fire genstande, der har været banebrydende for vores verden de sidste 1000 år. På udstillingen kan du finde ud af hvorfor og komme helt tæt på en rigtig atombombe.

I øvrigt...

Hen over sæsonen 2018 kan du og familien komme på walk-’n-talk-ture og til foredrag, læse artikler på vores hjemmeside eller deltage i vores undervisningsforløb.

Danmarks Borgcenter ligger på ruinen af en af middelalderens største kongeborge, Vordingborg. I et helt nybygget, underjordisk udstillingshus spækket med moderne teknologi, kunstneriske installationer og med specialkomponeret musik, venter der hele familien en stemningsmættet oplevelse.

Besøg os på Facebook