Skal børn have lige store gaver?

Ja! – for det er ikke sjovt at være den, der giver den mindste gave, mener Laura fra NIPSkanalen. Men går de små overhovedet op i, hvor mange eller hvor store gaver de får? Og går der ikke tit konkurrence i den mellem os mødre? Se med i andet afsnit af NIPSkanalens miniserie om den store fællesfødselsdag.

Det er onsdag, og der er nu tre dage til den fælles fødselsdag for Julie og Lauras børn. Men selvom det skulle være en overraskelse, kan Julie ikke længere holde gaven til Lauras datter hemmelig: en stor hest, som både kan vippe og vrinske! Julie er ellevild, men Laura er ikke begejstret.

"Vi aftalte jo, at vi kun skulle købe nogle små ting. Den ting, jeg har til Cooper, er ikke så stor, den er lidt lille," siger hun bebrejdende.

Julie kan ikke se problemet, det er en fantastisk gave, som hendes datter vil elske! Men Laura giver sig ikke så nemt.

"Det er ikke særligt fedt... så skal Marta sidde og pakke en kæmpe gave op, og så får han sådan en lille gave.... ellers må jeg finde noget mere til ham. Den er bare meget stor, og så har jeg i hvert fald ikke lyst til, at de skal pakke dem op foran gæsterne, så må de pakke dem op på et andet tidspunkt."

Skal Julie bytte gaven? Skal Laura købe noget mere? Kan en et-årig overhovedet forstå, at der er forskel på gavernes størrelse – eller er det ikke bare os mødre, der går mest op i det og i hvert fald ikke vil være den mor, der giver den mindste gave? Se hele afsnittet her (link) og følg også resten af forberedelserne til den store dag:

Drømmen om kageperfektion

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Fødselsdag