Sofie Gråbøl sidder på stranden

Foto: Caroline Abildstrup Bagger "Jeg tænkte, at jeg slet ikke ville kunne arbejde på samme måde mere," fortæller skuespilleren.

”Jeg ved ikke, om det var lysten, der manglede, men det var ikke en mulighed for mig"

Det var længe ikke en mulighed for skuespiller Sofie Gråbøl, at hun skulle have børn, da hun var bange for, at det ville påvirke hendes arbejdsliv. Det siger hun i denne uges ALT for damerne.

Sofie Gråbøl skubbede at blive mor i utroligt mange år, fordi hun var bange for, at det ville gå ud over hendes karriere.

Det fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne.

Den kendte skuespiller er glad for at se, at unge kvinder i dag vælger at blive mødre tidligere, uden at det har de store omkostninger for deres arbejdsliv. For netop at hun skulle blive ramt på sin karriere som skuespiller, afholdt hende længe fra at få børn.

”Jeg ved ikke, om det var lysten, der manglede, men det var bare slet ikke en mulighed for mig, tror jeg. Og da min kæreste på et tidspunkt sagde, at nu havde han altså virkelig, virkelig, virkelig meget lyst til at få børn, så kan jeg huske, at jeg tænkte: ”Gud, jamen så stopper mit arbejdsliv jo!”, fortæller skuespilleren, der har modtaget hele seks Robert-priser, to Reumert-priser og to Bodil-priser.

”Jeg tænkte, at jeg slet ikke ville kunne arbejde på samme måde mere, og det handlede ikke bare om antallet af timer. Jeg kunne slet ikke forestille mig, at jeg ville være i stand til at hengive mig totalt til mit arbejde, hvis jeg fik børn. Noget af det fantastiske ved mit arbejde er, at man kan fordybe sig i de her processer, som jeg var overbevist om ville slutte, hvis jeg blev mor.”

Artiklen fortsætter under videoen...

Nye kræfter

Da hun senere fik sit første barn, opdagede hun dog, at det slet ikke var tilfældet. For selvom den manglende nattesøvn kostede kræfter, arbejdede hun med samme intensitet som før, bare indenfor mere definerede rammer.

”I virkeligheden synes jeg, at det at blive mor på en eller anden måde havde en decideret forstærkende virkning på min kreativitet,” fortæller skuespilleren til ugebladet.

”Jeg tror først og fremmest, at det handlede om, at jeg opdagede nogle nye kræfter i mig selv. Der er nogle ressourcer, der vågner, som man simpelthen ikke er klar over, at man har. Det er helt instinktivt. Jeg opdagede, at det nærvær, mit barn krævede, faktisk ikke var på bekostning af det nærvær, mit arbejde krævede.”

Læs hele interviewet med Sofie Gråbøl i ALT for damerne, der udkommer 22. juni. Her fortæller hun blandt andet også om, hvad tabet af hendes mor har fået hende til at indse, samt hvorfor hun faktisk har det helt okay med, at hendes søn nu flytter hjemmefra.

Om Sofie Gråbøl

  • Autodidakt skuespiller kendt for sine roller i film og tv-serier som ”Rose”, ”The Undoing”, ”Blinkende lygter”, ”Den eneste ene”, ”Nikolaj og Julie” og ”Forbrydelsen”.
  • Modtager af seks Robert-priser, to Reumert-priser og to Bodilpriser. Aktuel i TV 2-serien ”Dag & Nat” og spiller desuden med i filmen ”Natten har øjne”, som har premiere 18. august.
  • Hun er 53 år og har sønnen Bror, 21, og datteren Gudrun, 17, fra et tidligere forhold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv og Kendte

610x200_woordy_dmjpg.jpg