Sommerferie i Danmark: 8 oplevelser ved Kattegat, som dine børn vil elske

Sommerferie i Danmark: 8 oplevelser ved Kattegat, som dine børn vil elske

Går sommerens familieferie til Nordøstkysten, så lad dig her inspirere af de mange børnevenlige oplevelser – lige fra de bedste badestrande, et skønt bondegårdsophold, oplevelser til søs og en tur i zoo.

Endelig tid til sommerferie – flere uger uden hverken institutioner, skole eller arbejde. Det er noget, både børn og forældre ser frem til, for det er uger, der giver rum for og tid til endnu mere nærvær. Det er også lidt af en kabale, som skal gå op – der skal nemlig gerne være noget for både store og især for små. Derfor er Nordøstkysten ved Kattegat et rigtig godt bud på, hvor jeres sommerferie kan afholdes. I denne guide kan du lade dig inspirere af 8 oplevelser, der vil gøre jeres familieferie helt særlig. Se bare her:

Palmestranden_Mette Johnsen (3).jpg

Hop i havet på Palmestranden

Sommer, sol – og sjove strandture. En klar favorit, blandt både store og små. Så hop i bølgen blå på Palmestranden i Frederikshavn. På den børnevenlige strand finder I også masser af sjove aktiviteter for landkrabber – de mindste i familien kan f.eks. få timer til at gå med at bygge sandslotte, for de lidt større i flokken er der beachvolley og til dem, der trænger til ren afslapning, kan den stå på solbadning under de svajende palmer – ja, I hørte rigtigt! Palmestranden har selvfølgelig ikke sit navn for ingenting. Overalt i det hvide sand skyder store, smukke palmer op, som gør jeres oplevelse endnu mere eksotisk. Husk også at aflægge Palmestrandens ishus et besøg – det vil I ikke fortryde! 

Tag på en spændende dagstur til Hirsholmene

Tag på en oplevelsestur til søs med en tur til Hirsholmene med søfartøjet ’Seadog’. Her finder I nogle af Danmarks fineste stenrevs-øer, der med sine mange sten minder om den svenske skærgård. Øerne vrimler med fugle, for de er blandt andet en vigtig koloni og yngleplads for flere mågearter, og derudover kan I også være sikre på at få øje på mange forskellige arter af dykænder. Melder lysten sig – det gør den helt sikkert – så kan I også komme på sælsafari med ’Seadog’.

Kystmuseet_Bangsbo_150321_3.jpg

 Besøg betagende Bangsbo museum 

I kan snildt bruge en eftermiddag på Kystmuseet Bangsbo, der rummer et hav af spændende udstillinger. Gå blandt andet i den kendte, danske forfatter Herman Bangs farverige fodspor eller aflæg gårdens tidligere avlsbygninger et visit, hvor I finder en storslået krigsudstilling, der fortæller om modstandsbevægelsens farlige og tophemmelige missioner og opgaver. I kan også dykke ned i den spændende søfartsudstilling, hvor I kan opleve det storslåede Ellingårskab fra 1163, imponerende galionsfigurer, forskellige skibsmodeller og fascinerende marinarkæologi. Trænger I til frisk luft ovenpå et spændende museumsbesøg, kan I fordøje indtrykkene på den store naturlegeplads i området, hvor I i øvrigt kan nyde en medbragt madpakke på en af de mange skovbænke.

Læsø tangtage_Travelbook (2).jpg

 Læg vejen forbi Læsø

Tilbring én, eller endnu bedre, flere dage på skønne Læsø. Her er masser at tage sig til for en børnefamilie. Øen byder blandt andet på stribevis af børnevenlige stande, f.eks. Storedal, Hvidebakker og Østersø strand. Tag også et smut forbi Vesterø Havn, hvor jagten går ind på krabber sommeren igennem.

Vesterbrofotograferne (31).jpg

En anden oplagt aktivitet på Læsø er helt klart at leje cykler og cykle øen rundt. Sørg så for at tilrettelægge jeres rute blandt til de helt unikke tanghuse, som kun findes på Læsø – de er et besøg værd! Endelig må I ikke snyde jer selv for en tur til Storhaven, hvor I kan møde gårdens mange dyr på nært hold. Her finder I både gæve geder, bløde får, dovne hængebugsvin, stædige æsler, søde ponyer og mange flere firbenede. Slå jer ned i den hyggelige cafe, og hvis ikke jeres maver er mætte, kan I meget passende runde dagen af med en hjemmelavet Læsø vaffelis.

Råbjerg Mile_Mette Johnsen (5).jpg

Lad turen gå til Råbjerg Mile

Var det noget med en tur til, hvad der må føles som verdens største sandkasse? Det er det helt sikkert. Så tag med hele familien til Råbjerg Mile. Her får både de ældste og yngste én på opleveren. Milen er Danmarks største vandreklit, og I vil helt sikkert få masser af sjove lege i de bølgende klitter, hvor I kan opleve naturens kræfter på helt tæt hold. Sørg for at have en madpakken med i tasken, og slå jer ned på toppen af milen, hvor I kan nyde den imponerende udsigt over klitlandskabet.

Grenen_Vesterbrofotograferne (22) (1).jpg

Tag til Grenen med ’Sandormen’

Er I i Skagen, skal I selvfølgelig besøge Danmarks nordligste punkt: Grenen, hvor turen derud i sig selv er en sjov oplevelse, nemlig med Sandormen. Hop ombord på det lille traktortrukne køretøj, og nyd den fascinerende udsigt over det fredede naturreservat, som byder på tyske bunkere, kæmpemæssige klitter, et hav af fugle, og hvis I er heldige, vil I også støde på et par solslikkende sæler – og måske ane skyggen af en spækhugger. Som prikken over i’et skal I selvfølgelig stikke fødderne i vandet på Grenens spids, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes i en brusende dans.

Tørvetoget.jpg

Udforsk Nordvesteuropas største lavlandshøjmose, Lille Vildmose

I Lille Vildmose er I garanteret en storslået oplevelse. Danmarks største fredede område byder ikke bare på noget af den smukkeste uberørte natur – det byder også på prægtige elge, imponerende konge- og havørne, vildsvin, kronhjerte og meget mere. Så tag resten af familien under armen, og udforsk den spændende lavlandsmose – for her er nok at opleve! Og hvis I vil læse mere om den natur og kultur, I finder i området, skal I endelig ikke snyde jer selv for et besøg på Lille Vildmosecenteret.

Edderkopaber.jpg

Oplev alverdens dyr i Aalborg Zoo

Er I på udkig efter lidt vildere dyr end dem, I finder på et bondegårdsophold, så tag en dagstur til Aalborg Zoo, der ikke bare rummer alverdens dyr, men også er rig på anderledes oplevelser. I kan f.eks. smutte forbi Zoosafariscenen, hvor dyrepassere fortæller om dyrenes forunderlige verden – og med sig på scenen har de selvfølgelig nogle af havens dyr – ret vildt! I det hele taget er en tur i Zoo en oplevelse for sig – hvem vil måske ikke gerne støde på alt fra en afrikansk elefant til en asiatisk løve til et seksbåndet bæltedyr?

Få meget mere inspiration til familieferie på www.visitnordjylland.dk/nordoestkysten