Spændende oplevelser i børnenes efterårsferie
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Odshered Zoo Rescue, Glyptoteket, Københavns Museum, Museum Amager, Nordsøen Ocenarium, Ree Park Safari, Skandinavisk Dyrepark, Stena Line & Økolariet.

Spændende oplevelser i børnenes efterårsferie

Efterårsferien er hygge og samvær med familien i en eksplosion af smukke farver i naturen.

Men hvordan tilfredsstiller vi hele familien, og hvad hvis det regner og rusker hele ugen.

Vi har samlet en række bud på sjove dage for hele familien.

Efterårshygge i Göteborgstenaline__dsc1529.jpgSejltur, sightseeing, sjov og hygge. Tag på efterårstur med Stena Line til Göteborg og giv børnene en sjov oplevelse. Om bord på færgen finder I et klatrelegeland for de mindste, og I kan slappe af, tage et spil eller nyde et lækkert måltid. 

I Göteborg er der rig mulighed for shopping, hygge, sightseeing og slentreture i byens grønne områder.

Besøg f.eks. Universeum, hvor spændende eksperimenter, regnskov med tropiske dyr og lærerige udfordringer for kroppen venter.

Oplev også Halloween i den store forlystelsespark Liseberg, som i efteråret er pyntet op efter alle kunstens regler med græskar, genfærd, og andre uhyggelige udsmykninger. 

Besøg et rescuecenter for dyr i nød
odsherredZoo_o.jpgFonden Odsherred Zoo Rescue, er Danmarks eneste Zoo og rescuecenter for eksotiske dyr i nød.

Zoo Rescue har 600 eksotiske dyr fordelt på 100 arter. Bl.a. mange dejlige primater, fugle, krybdyr, slanger, rovdyr som los og serval, kameler, lamaer og mm.

40% af parkens dyr har været brugt til forsøg eller er tvangsfjernet fra andre steder og har nu fået et blivende og godt sted af være resten af deres liv.

I efterårsferien holder vi åbent fra kl. 10-17:00 hver dag. Der afholdes speak ved udvalgte dyr, laves snobrød og der trækkes ponytræk hverdag ml. 10:30-14:00. Se hele programmet på vores hjemmeside www.odsherreds-zoo.dk.

Genoplev et af verdenshistoriens mest berømte mord
glyptoteket_1200x450_cover.jpgTag børnene med på Glyptoteket i efterårsferien til (u)hyggelige fortællinger om mord og magt.

Måske synes du, at det er irriterende, når nogen vil bestemme alt for meget. Så synes du nok også, at Cæsar er ualmindelig irriterende, for han vil bestemme alting hele tiden og for evigt.

Julius Cæsar var general og politiker i det gamle Rom. Men i året 44 f.v.t. blev han myrdet med 23 knivstik. Af hvem? Af dig måske?

Glyptoteket iscenesættes den drabelige begivenhed med lydeffekter, gys, humor og levende fortælling.

Kom og hør historien om et af verdenshistoriens mest berømte mord, når den bliver fortalt for børn i alderen 6-12 år. Bagefter er der mulighed for at gå på opdagelse i Glyptotekets samlinger og måske finde flere kejsere og mordere.

Fortællingen varer 15 min og spiller tirsdag til søndag i efterårsferien kl. 14:30 i Festsalen.

PRIS: Almindelig entré til museet. Fri adgang med årskort. Børn under 18 gratis.

Hjælp arkæologerne i København
kbhMuseum_bunkers_rhp_1.jpgArkæologi og Anden Verdenskrig – har det noget med hinanden at gøre? Ja, for af og til dukker der fund op af Københavns undergrund, som er ”nye” i historisk sammenhæng: Se bl.a. beholderen med en hudcreme mod giftige stoffer, som arkæologerne fandt under udgravninger ved beskyttelsesrummene på Rådhuspladsen.

Du kan også få indblik i arkæologernes arbejde ved at være med til at vaske og sortere langt ældre potteskår, dyreknogler fundet under København. Se og rør ved de arkæologiske fund, og få en snak med arkæologerne.

Bedst fra 7 år, men der er også noget for de små.

Åbent alle dage i efterårsferien 12.-20. oktober kl. 10-14. Gratis adgang.

Arkæologisk Værksted
Stormgade 20, stuen

Slagt fjerkræ til en dejlig varm suppeMuseumAmager_132323.jpgDer er mange sjove aktiviteter på Amagermuseet i efterårsferien. Hver dag slagter vi fjerkræ og laver dejlig varm suppe. Vi sylter og konserverer for at have mad til den lange vinter, og så skal vi samle æbler og moste saft.

Vores Fergusontraktor fra 1951 kommer også ud at køre, og så skal vi fange rotter på den gamle gård, men vær forsigtig. Rotten kan overføre sygdomme til mennesker!

Der sker så meget på Amagermuseet i hele efterårsferien. På udvalgte dage er der god gammeldags historiefortælling, og så klæder vi en pige i en rigtig amagerdragt.

Se dagsprogrammet på www.museumamager.dk.

Lær om plastikforureningen i verdenshavene
Nordsoeoceanarium-859299838_edit.jpgHele efteråret har Nordsøen Oceanarium et spændende tema, som både handler om problemerne med plastikforurening i verdenshavene, men også om hvad der faktisk bliver gjort for at afhjælpe problemerne, og ikke mindst, hvad man selv kan gøre. 

Hver dag vil være fyldt med spændende aktiviteter for store og små med formålet at ”uddanne” gæsterne til Miljøhelte.

Man kan blandt meget andet lede efter mikroplastik indeni makreller, samle plastik på ”stranden” og få et diplom med hjem. Der bliver lavet et forsøg med melorme, som efter sigende kan omdanne flamingo til føde! Til alle fodringer fortæller guiderne om, hvilke farer plastik i havene udgør for livet i havet, men også løsningsforslag.

Tag på Safariskole i efterårsferien
reepark_land_rover_safari.jpgEfterårsferie er traditionelt høstferie, og vi fejrer høsten hele ugen. Vi har samlet forråd til dyrene til vinteren og fejrer det med en udendørsfest.

Safariskolen, Ree Parks formidlings- og skoletjeneste, giver i løbet af ugen en unik mulighed for at opleve et udvalg af spændende og anderledes aktiviteter, som Safariskolen til daglig tilbyder skoler og institutioner.

Hver dag er der fodringer og oplevelser. Tag f.eks. med på en Land Rover Safari ud over den afrikanske savanne eller en togtur med Amerika Expressen over den nordamerikanske prærie.

Gratis adgang for børn til og med 11 år (12. - 20 okt.)

Kom helt tæt på rovdyrene
SkandinaviskDyrepark_isbjrn_614x614.jpgMidt på Djursland ligger Danmarks mest naturlige dyrepark, hvor der er masser af plads til både dyr og mennesker.

I de store og naturlige parker møder du isbjørne, brunbjørne og ulve samt mange andre nordiske dyr, og du kan følge med, når dyrepasserne fodrer rovdyrene og fortæller spændende og levende historier fra dyrenes verden.

I efterårsferien 12. – 20. oktober gives der 50 % rabat på entrébilletten for børn til og med 11 år, og der kan løses sjove og lærerige naturopgaver, hvor hovedpræmien er en familieovernatning for 8 personer i 2020.

Deltag også i Skandinavisk Dyreparks 25 års jubilæumsquiz eller benyt jer af vores mange vilde tilbud.

Bæredygtigt oplevelsescenter
okolariet_bil.jpgHar du nogensinde besøgt Økolariet? Så er det da vist på tide. Økolariet er et spændende og interaktivt oplevelsescenter med fokus på bæredygtighed for alle aldre - og så er det endda ganske gratis.

I efterårsferien byder vi velkommen indenfor i varmen og har sørget for rigtig efterårshygge med sjove aktiviteter:

  • Tag på efterårsjagt og find den vildfarne efterårsnatur i Økolariet.
  • Lav din helt egen lysende efterårslanterne af genbrugsglas og test den i mørkerummet.
  • Slå dig ned i vores LEGO lounge og byg på fantasiøerne
  • Tegn efteråret i Økolariets udstilling "Verdensrummet" og udstil din flotte efterårstegning og vær´ med i konkurrencen om feriens flotteste, sejeste eller mest kreative efterårstegning.

Læs mere om efterår i Økolariet på vores hjemmeside.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn