Sådan bliver familieferien et hit – også for forældrene

Sådan bliver familieferien et hit – også for forældrene

Ferier med børn behøver ikke være kaos på bagsædet, skrig og skrål i flyet eller sure miner ved poolen. Med lidt forberedelse kan rejsen sagtens være afslappende for hele familien. Her er fire gode råd til en skøn ferie for store og små

Lufthavnskaos, utålmodige børn og stressede forældre. Sommerferien kan næsten allerede lyde som et kamikaze-projekt, inden den overhovedet er kommet i gang. Men sådan behøver det ikke at være.

Ved at gøre jer et par ekstra overvejelser hjemmefra, kan I få afslapning højere op på dagsordenen og sætte rammerne for en ferie, både små og store vil elske. Vi har nedenfor samlet fire gode tips til den bedste familieferie.

1. Acceptér vilkårene

Mange forældre husker stadig de romantiske parferier. Dengang man bare kunne slappe af og nyde hinanden uden børn, der plager om is og sodavand. Men sådan er det ikke mere. De skønne unger skal selvfølgelig med, og det stiller helt andre krav til forventningsafstemningen i familien.

Erkend at familieferien er noget helt andet end parferien og glæd jer i stedet til alle de fantastiske oplevelser med børnene, som venter, når I har børnene med i ferieplanlægningen.

Og det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at holde ferie på børnenes præmisser. De bedste minder fra din egen barndom er sikkert ferieoplevelser, hvor dine forældre havde tid og overskud til hygge og nærvær, så det er noget helt særligt at kunne give nogle af de samme skønne oplevelser videre til sine egne børn. Og så betyder det (næsten!) ikke så meget, at forældrene får lidt færre timer på langs, end de drømmer om.

Børn kan hurtigt komme til at kede sig i løbet af en ferie. Det kan derfor være en god idé at medbringe legetøj, tegnegrej, spillekonsol, og ipad, når børnene trænger til en pause ved poolen.  Flere hjemmesider har mere inspiration til lege og opgaver, fx www.opgaverforborn.dk, som børnene kan hygge sig med under rejsen og på hotellet.

 2. Charterferie = tid til mere afslapning

Er det afslapning, I har allermest brug for som familie, så prioritér bekvemmelighed allerede når I begynder at planlægge ferien. Brug lidt ekstra tid på at finde den helt rigtige charterrejse, så I kan lægge bekymringer om praktik og logistik på hylden, når først I er fremme. Uanset om I er til hyggelige feriebyer, hvide sandstrande eller spændende vandland, er det med garanti muligt at finde en pakkerejse, der passer til jeres behov og ønsker.

Mange børnefamilier vælger All Inclusive-løsningen - og med god grund! Når hotellet sørger for både lækre måltider og læskende drikke under hele opholdet, kan familien blot koncentrere sig om at blive opvartet og forkælet – uden at det er mor og far, der skal hoppe og springe. I slipper for både indkøb, madlavning og restaurant-research. I stedet får I flere timer til det, familieferien i virkeligheden handler om; nærvær og hygge.

Flere hoteller har også børneklubber, som kan underholde børnene i løbet af dagen. Fx har Sunweb deres Sparky Kids Club på udvalgte All Inclusive-hoteller, som sikrer sjove sommeraktiviteter og uforglemmelige ferieminder for store og små.

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at rejsedagene ud og hjem kan være noget af det mest hektiske ved at tage på familieferie. Som regel starter ferien bedst, hvis transporten forløber så nemt og gnidningsfrit som overhovedet muligt, og derfor kan det være en fordel at udse jer en destination, I kan komme til med direkte fly. Book også transfer til hotellet på forhånd, så I kan tage det helt roligt, når I lander i lufthavnen. Og for mange gør det også en forskel at tage et par fridage hjemme, før de skal afsted, så familien allerede er lidt nede i gear før afgang.

3. Overvej at invitere bedsteforældrene med


En hel uge med svigermekanikken? Aldrig i livet! For nogle kan det give nervøse trækninger og løbe koldt ned ad ryggen blot ved tanken om en uge med svigermor under sydens sol, men overvej det lige en ekstra gang.

Foruden almindelig aflastning, er der chance for lidt ekstra kærestetid, en middagslur ved poolen eller endda en date, og så er det også en god mulighed for at være sammen som familie på en anden måde, end I plejer. Mens samværet med bedsteforældrene i dagligdagen hurtigt kan komme til at dreje sig om pasning, hente- og bringe-aftaler og børnefødselsdage, giver en dasetur syd på nye, sjove oplevelser for alle generationer.

Spørger du børnene, vil de helt sikkert også elske idéen om mere tid med mormor eller farmor!

 4.  Tag børnene med på råd

Den bedste familieferie har noget for enhver smag. Tag derfor gerne en snak om, hvilke særlige faciliteter og oplevelser, der kan gøre ferien ekstra skøn for jer hver især - både forældre og børn - før I vælger destination.

Selvfølgelig kan samtlige ønsker fra alle familiens medlemmer ikke nødvendigvis indfries, men bliver ferien fx fuldstændig fortryllende for den 8-årige, bare der er adgang til en swimmingpool med rutsjebane, eller en strand, hvor man kan bygge sandslot, er det måske værd at tage med i overvejelserne.

Hotellet eller ferielejligheden er naturligvis også vigtig, så hele familien kan føle sig tilpas på rejsen. Det betyder meget, at der er plads til at være sammen og har I en baby, foretrækker I måske at bo på et familievenligt hotel med rigelig plads til både pusleplads, amning og legetæppe, mens det kan være rart med en ferielejlighed, hvis I har både børn og bedsteforældre med på rejsen. 

3 gode destinationer til den afslappende familieferie

El Gouna, Egypten:

Området ved Rødehavet er kendt for dejlige feriebyer, fantastiske sandstrande, mange solskinstimer og lækre hoteller. Tag fx et kig på det smukke undervandsliv, oplev de gamle skatte og templer i byen Luxor, eller slap af ved poolen eller på de fine strande. På All Inclusive-feriestedet Hotel Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn, får I både vandland, beliggenhed tæt ved stranden og få minutters gang til El Gounas fascinerende marina.

 Kos, Grækenland:

På Kos finder I klassisk græsk kultur, gode restauranter, smuk natur og fantastiske strande, og det er bestemt ikke uden grund, at området er populært blandt danskerne. Tjek fx ind på det indbydende og familievenlige All Inclusive-hotel, Mitsis Ramira Beach, med alt hvad I skal bruge til en skøn familieferie under den græske sol. Hotellet sørger for både underholdning og afslapning for hele familien.

 Gran Canaria, Spanien:

Er I til behageligt klima, pragtfulde strande og vandsportsaktiviteter, er Gran Canaria lige sagen! All Inclusive-hotellet, Occidental Margaratis, byder på en central beliggenhed i Playa del Ingles og mange gode faciliteter for hele familien. Byens største shoppingcentre ligger få minutters gang fra hotellet, og vil I tilbringe dagen på stranden, kan I nemt tage hotellets gratis shuttlebus

Drømmer du om en familieferie med masser af afslapning?

Sunweb’s fornemmeste opgaver er at skabe de bedste ferieminder for dig og din familie og at gøre jeres familieferie nem og overskuelig. Uanset om I er til afslappende dage på stranden eller spændende udflugter og oplevelser, har Sunweb en charterpakke, der passer til jeres ønsker og behov.

Se Sunwebs gode, familievenlige tilbud her!

4 gode grunde til at rejse med Sunweb:

  • Dansk guideservice 24 timer i døgnet på de fleste destinationer
  • Frihed til at vælge den rejselængde, I ønsker
  • Rigtigt meget ferie for pengene
  • Altid et stort udvalg af familievenlige All Inclusive-hoteller