Podcast fra Talk Town KIDS

Foto: Getty Images Budskabet i podcasten er ikke, at børn skal gå til elitesport eller træne efter en bestemt krop eller niveau. Det handler derimod om at bevæge sig, mærke sin krop og have det sjovt.

Podcast fra Talk Town KIDS

Friske muller – derfor skal din 8-årige selvfølgelig ikke have sixpack

Du ved, at børn skal huske at bevæge sig, for det er sundt. Men hvordan får du ungerne op fra sofaen, når de nu er sunket så langt ned i den, at du ikke kan se dem for sofapuder og skærme? Og hvad skal du finde på, hvis de ikke har lyst til at gå til fodbold, som alle de andre i klassen?

Alle børnene i klassen går til det, men dit barn insisterer: "Jeg hader fodbold (eller gymnastik, eller dans…), jeg synes slet ikke, det er sjovt at spille!" Og nu ved du ikke, hvad du skal gøre som forælder, for dit hoved er tomt for idéer, og barnet skal jo gå til noget i sin fritid.

I den nye podcast fra Talk Town KIDS ’GO! - En forpustet podcast’ tager vi børnene i hånden og går på opdagelse i både dansehaller, yogacentre og under åben himmel til parkour for at lære mere om, hvad kroppen egentlig kan, mens motorikekspert Chalotte Runge gør os alle sammen klogere på, hvad de små kroppe egentlig har brug for. Og nej, det er ikke at træne styrke til sixpack inden puberteten.

”Det er godt at røre sig for at frigive stoffer oppe i hjernen, så man bliver bedre til at lære - og man bliver bedre til at huske det, man lærer ovre i skolen. Og så giver det ofte en god følelse i kroppen; det føles godt,” siger Chalotte Runge, som er børnefysioterapeut og ejer af Motorikcenter.dk.

Det er ifølge eksperten særlig vigtigt, at børn mellem ca. 8-12 år bevæger sig på forskellige måder i løbet af dagen for at træne koordinationsevnen og styrke nervesystemet.

LÆS OGSÅ: Story House Egmont lancerer lydunivers til børn

Det kan de fx gøre ved at cykle, løbe, hoppe, sjippe, danse eller andet.

”Det er først, når børnene kommer i puberteten, at det er godt at få pulsen op for at træne konditionen og styrketræne. Inden da er det vigtigere, at de styrker koordinationsevnen og nervesystemet, så signalerne hurtigere når ud til musklerne,” siger Chalotte Runge og fremhæver bl.a. stikbold, som mange børns favorit.

Lyt med i podcastserien ’'GO! En forpustet podcast’ som udkommer på Talk Town KIDS i dag. Du kan både høre om, hvilken effekt bevægelse har på børnekroppen, hvordan ungerne kan styrke deres koordination og balance, og hvorfor det (faktisk) også er sundt af slappe af engang i mellem. Find ’Go! En forpustet podcast’ på appen Talk Town KIDS - her finder du også mange andre lærerige og underholdende podcasts og mere end 1.000 udvalgte lydbøger for børn.

How to: Inspirer ungerne til mere bevægelse!

Hvordan får du barnet op af sofaen, når det føler sig dovent?

”Lad barnet lave en liste med 5 ting, det synes er rigtig sjovt at lave. Den dag, din søn eller datter ligger i sengen og er helt slaskede, så kan de så tage listen frem og se, om der er én af de her fem ting, som de har lyst til at lave?

På listen kan de fx skrive; Jeg elsker at sjippe, at springe over en hoppebold over væggen, løbe på løbehjul, danse til høj musik, lave en hinkerude, stå på skateboard eller rulleskøjter. Det kan også være at cykle ude i skoven, at løbe op og ned ad bakker eller noget helt andet! Det vigtigste er, at de synes, det er sjovt.”

Kilde: Chalotte Runge, børnefysioterapeut og ejer af Motorikcenter.dk

Talk Town KIDS

TT-Kids_Logo_Vertikalt.jpg

Kvalitetsindhold for børn

Talk Town KIDS er Story House Egmonts helt nye lydunivers til børn. Universet består af masser af fascinerende, sjove og lærerige podcasts og mere end 1.000 udvalgte lydbøger til børn.

Vi tror på, at børn motiveres og lærer bedst igennem deres fantasi og nysgerrighed. Derfor skaber vi nu et dragende lydunivers fuld af kvalitetsindhold for børn.

Vi vil stimulere børns fantasi, fascination og nysgerrighed igennem lydmediet. Vi vil inspirere børn til at skabe billeder i deres sind og samtidig blive lidt klogere undervejs – sommetider helt uden, at de selv bemærker det – alene, eller sammen som familie.

Prøv 14 dage GRATIS nu. 

Derefter kun 49 kr. om måneden. Ingen binding. 

Download appen via iTunes

Download appen via GooglePlay.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast