Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Guide: Det kan du lave med børn 1. januar
Foto: iStock Et langt bad, en god film og varm kakao. Få gode ideer til hvordan I får den bedste 1. nytårsdag i familien.

Guide: Det kan du lave med børn 1. januar

Guide: 8 ting du kan lave med børn første januar

Dagen efter nytårsaften kan være hård. Børn og voksne er trætte efter en festlig aften. Vi giver dig 8 gode ideer til hvordan hele familien får en hyggelig og afslappet en første nytårsdag

1. Tag en langt bad

Barn i bad Findes der noget mere lækkert end at have tid til et dejligt langt bad. Frem med alt badelegetøjet, skumbadet og sæt eventuelt noget god musik på, så er dagen i gang og kroppen er afslappet til næste hyggelige aktivitet.

2. Lav en familiebrunch

Lækker familiebrunchEn hyggelig brunch er det bedste, når man er træt og kroppen skal have energi. Der behøver ikke være mange retter, bare der er noget, som alle kan lide. En smoothie, et æg i toast og noget frugtsalat med græsk youghurt er et hit hos de fleste børn og voksne, her kan du få inspiration til lækker familiebrunch

3. Fyr det sidste krudt af og ryd op efter nytårsaften

Fyrværkeri med børnMåske har I lidt fyrværkeri liggende, I ikke har fyret af. Tag ungerne udenfor og brug det. Det er også en god anledning til at få ryddet alt det brugte fyrværkeripap op, der ligger over det hele. Det hverken pynter eller gavner miljøet. Har I nogle fusere liggende, er det vigtigt at opbevare dem for sig og aflevere dem til personalet på genbrugsstationen.

4. Gå en tur

gåtur med familienSelvom det eneste du sikkert har lyst til, er at ligge under dynen, så er det sjældent muligt med børn i huset. Pak i stedet familien ind i varmt tøj og kom udenfor. Den friske luft vil bare få jer til at nyde den varme kakao med skumfiduser eller flødeskum endnu mere.

5. Drik kakao med skumfiduser og/eller flødeskum!

Nyd en varm kakao med mashmallowaDet er svært at finde noget bedre end varm kakao, når man virkelig har gjort sig fortjent til det efter en god fest og en lang gåtur. Her er to af de allerbedste opskrifter på varm kakao med skumfiduser og på varm kakao med skumfiduser og kanel – mums!

6. Se en familiefilm

Se en hyggelig familiefilm

En hyggelig familiefilm er en god måde at en få en rolig time sammen med hele familien. Brug eventuelt filmstriben.dk, der kan I se film gratis med et bibliotekskort.
Til de mindste kan vi anbefale: “F for får“, “Minisekterne – kampen om myernes dal” og “Kirikou og de vilde dyr

Til de mellemste kan vi anbefale: “Paddington“, “Orla Frøsnapper” og “Peddersen og Findus

Til de større børn kan vi anbefale: “Hulum haj 2“, “Sangen fra havet” og “Rejsen til fjerkongensrige

7. Nytårsfortsætter

NytårsfortsætNytårsfortsættere er en god måde at lære børn, hvordan de sætter et mål, og hvordan de når det. Det er også vigtigt, at have en plan for hvad de konkret gør, hvis de har svært ved at opfylde det. Her er lidt inspiration til mål:· Jeg skal rydde op på mit værelse hver dag· Jeg skal hjælpe med at dække bord· Jeg skal lære at svømmeMål der involverer hele familien, kunne være:· Vi må ikke bruge elektronik, når vi sidder i sofaen.· Vi skal finde en fælles højtlæsningsbog (og læse den!)· Børn og voksne skal hjælpes med at tilberede måltider mindst to gang om ugenSkriv nytårsfortsætterne ned sammen og snak med dit barn om, hvordan I griber det an.

8. Slap af med noget børnemeditation og børneyoga

Slut dagen af med noget yoga eller meditation. Der findes apps der er lavet til børn men som også voksne kan bruge. “Mindfullness for børn” og “Yoga Breaks – ro i Klassen” er blandt favoritterne. De er pædagogiske og rigtigt gode til at komme ned i gear.

Hent “Mindfulness for børn” app’en i App Store og hos Google Play den koster kr. 39,-.

Hent “Yogabreaks – ro i klassen” i App Store den er gratis.

LÆS OGSÅ: 8 gratis apps til børn der er så gode, at de burde koste kassen

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du barnet en sund og nærende kost

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår og Familieliv