Guide: Det kan du lave med børn 1. januar

Foto: Getty Images Et langt bad, en god film og varm kakao. Få gode ideer til, hvordan I får den bedste 1. nytårsdag i familien.

Aktiviteter med børn d. 1. januar

8 ting du kan lave med børn d. 1. januar

Dagen efter nytårsaften kan være hård. Børn og voksne er trætte efter en festlig aften. Vi giver dig 8 gode ideer til, hvordan hele familien får en hyggelig og afslappet første nytårsdag.

1. Tag et langt bad

Findes der noget mere lækkert end at have tid til et dejligt langt bad. Frem med alt badelegetøjet, skumbadet og sæt eventuelt noget god musik på, så er dagen i gang, og kroppen er afslappet til næste hyggelige aktivitet.

2. Lav en familiebrunch

En hyggelig brunch er det bedste, når man er træt, og kroppen skal have energi. Der behøver ikke være mange retter, bare der er noget, som alle kan lide. En smoothie, et æg på toast og noget frugtsalat med græsk yoghurt er et hit hos de fleste børn og voksne. 

Her kan du få inspiration til en lækker familiebrunch

3. Fyr det sidste krudt af og ryd op efter nytårsaften

Måske har I lidt fyrværkeri liggende, I ikke fik fyret af på den store aften. Tag ungerne udenfor og brug det. Det er også en god anledning til at få ryddet alt det brugte fyrværkeripap op, der ligger over det hele. Det hverken pynter eller gavner miljøet. Har I nogle fusere liggende, er det vigtigt at opbevare dem for sig og aflevere dem til personalet på genbrugsstationen.

LÆS OGSÅ: Fyrværkeri med børn: 10 tips til sikkerhed

4. Gå en tur

Selvom det eneste du sikkert har lyst til, er at ligge under dynen, så er det sjældent muligt med børn i huset. Pak i stedet familien ind i varmt tøj og kom udenfor. Den friske luft vil bare få jer til at nyde den varme kakao med skumfiduser eller flødeskum endnu mere.

LÆS OGSÅ: Tid til udeleg? Her er 10 sjove bud på anderledes aktiviteter i naturen

5. Drik kakao med skumfiduser og/eller flødeskum!

Det er svært at finde noget bedre end varm kakao, når man virkelig har gjort sig fortjent til det efter en god fest og en lang gåtur. Her er én af de allerbedste opskrifter på varm kakao med skumfiduser og kanel – mums!

6. Se en familiefilm

En hyggelig familiefilm er en god måde at en få en rolig time sammen med hele familien. Brug eventuelt Netflix eller en anden streamingtjeneste, smæk benene op og hyg under dynen.
Til de mindste kan vi anbefale: Zootropolis, Find Nemo og Op. 

7. Nytårsforsæt

Nytårsforsæt er en god måde at lære børn, hvordan de sætter et mål, og hvordan de når det. Det er også vigtigt at have en plan for, hvad de konkret skal gør, hvis de har svært ved at opfylde det.

Her er lidt inspiration til mål:

  • Jeg skal rydde op på mit værelse hver dag
  • Jeg skal hjælpe med at dække bord
  • Jeg skal lære at svømme

Mål, der involverer hele familien, kunne være:

  • Vi må ikke bruge elektronik, når vi sidder i sofaen.
  • Vi skal finde en fælles højtlæsningsbog (og læse den!)
  • Børn og voksne skal hjælpes med at tilberede måltider mindst to gang om ugen

Skriv nytårsforsætterne ned sammen og snak med dit barn om, hvordan I griber det an.

8. Slap af med noget børnemeditation og børneyoga

Slut dagen af med noget yoga eller meditation. Der findes apps, der er lavet til børn, men som også voksne kan bruge. “Mindfullness for børn” og “Yoga Breaks – ro i Klassen” er blandt favoritterne. De er pædagogiske og rigtig gode til at komme ned i gear.

Denne artikel er oprindeligt bragt december 2018. Redigeret af Lea Holdgaard Hansen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Familieliv og Aktiviteter for børn

610x200_woordy_knap2.jpeg