SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Tips til at undgå strækmærker

Tips til at undgå strækmærker

Når kvinder sprækker under en fødsel eller får strækmærker på for eksempel maven eller brysterne, sker det ikke i yderhuden, men langt dybere.

Derfor nytter det heller ikke meget at pøse dyre cremer eller olier på huden, for de når slet ikke ned til de hudlag, hvor strækmærkerne bliver dannet.

– det giver langt mere mening at hælde olien indenbords, så den kan arbejde indefra.

Til gengæld hjælper massage, fordi det går langt dybere og er på den måde med til at styrke huden og mellemkødet.

Så hvis du vil styrke dit mellemkød eller undgå strækmærker handler det om at massere – og gerne med kæmpenatlysolie, fordi den går dybere end andre olier (jeg kan også anbefale Weledas svangerskabsolie).

Den amerikanske jordmoder ’guru’ Ina May Gaskin har påpeget, hvordan mænd ikke bliver bange, når deres lem erigerer og svulmer op, og de bliver heller ikke bange, når det hænger slapt igen. Men vi kvinder har en tendens til at blive bange, når vores mave svulmer op eller vores underliv skal give sig.

I virkeligheden er det det samme for mænd og kvinder: Vi er bygget til at udvide os og svulme op. ”You can get huge,” som Ina May Gaskin siger. Og trække dig sammen igen. Og det er lige, som det skal være.

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme