Ferie i Danmark med børn

Foto: Getty Images, PR og privat Få de bedste tips til ferie i Danmark med børn.

Staycation: Her er fire influenceres bedste tips til yndlings-spots i Danmark

Hvor får man den bedste is på Langeland? Hvilke legepladser er de bedste i Hornbæk? 4 influencere deler rundhåndet ud af tips til deres yndlings-spots i Danmark.

Labre Langeland

Hvor holder I helst ferie?

Min familie har en lille perle af et sommerhus i første parket til stranden i Spodsbjerg på Langeland, som vi har sat stor pris på det seneste år. Min morfar har selv bygget sommerhuset, og det er gået i arv til min mor og nu til mig og min bror. Vi deles om helligdage og ferier. I sommerferien tager vi dertil med nogle venner.

Hvad laver I på Langeland?

Vi kan få mange timer til at gå på stranden i al slags vejr. Sommerhuset ligger 70 meter fra vandet, så vi behøver ikke pakke til en hel dag, som vi gør herhjemme. Vi stikker bare derned i bare tæer med en kaffekop i den ene hånd og et tæppe i det andet. Før Corona havde vi tradition for altid at besøge Spodsbjergs Badehotel. Det har en vidunderlig restaurant, hvor vi altid bestiller wienerschnitzel. Vi skal også altid nå en runde minigolf og et besøg på Færgegård Campingplads’ legeplads, der er har både karrusel og hoppepude.

Sofie_Bøcher.jpg

Hvad gør Spodsbjerg til noget særligt?

Spodsbjerg er en lille by, men man skal i virkeligheden ikke bruge så meget, når sandstranden er stor og hvid, isene er kolde, og legepladserne er gode. Der er en dejlig stemning i den lille by, og den passer perfekt til børnefamilier og til kortere ferieophold.

Dine lokale anbefalinger?

Hvis du er i Spodsbjerg, så skal du besøge Spodsbjerg Kutterfisk. Enten kan du købe varme, nylavede fiskefrikadeller med hjem, eller du kan spise frokost på stedet. De laver dejlig mad af friskfanget fisk. På Skovsgaard Gods er et spændende museum med historier fra 2. Verdenskrig. I området er der også gode vandreruter. Her er smukt og sjovt for ungerne – tag vaders på og gå på jagt efter frøer og andre smådyr, som du kan studere med lup bagefter. Du kan også besøge Langelandsfortet med ungerne og lade dem gå amok i kanoner, bunkers, jagerfly, krigsskibe og andre minder fra den kolde krig.

Sofie_Bøcher_2.jpg

Sofie_Bøcher_1.jpg

Om familien:

 • Sofie Bøcher Lindquist gift med Mads Bøcher Lindquist
 • Børn: Gustav 4 år og Louie 2 år
 • @hello_sofie

Læs også: Skal I holde ferie i Danmark? Her er 14 børnevenlige destinationer

Sommer i Tisvildeleje

Hvor holder I helst ferie?

Vi bor midt i København, hvilket har givet mange udfordringer, siden Carly blev født, fordi vores behov som familie har ændret sig. Vi har derfor fundet tilflugt i Tisvildeleje og lejer ofte et sommerhus, for byen har bare alt. By, strand, skov, legepladser og små caféer. Vi tager derop flere gange om året, og især lige efter Carlys fødsel tog vi meget afsted. Hun blev født i allerførste lockdown, hvilket var en vild tid.

Hvad laver I, når I er her?

Når vi tager i sommerhus, går tingene i børnenes tempo. Vi har tradition for at gå til den lokale bager, Brød & Vin, hver morgen og købe tebirkes og kaffe. Vi tager også altid til Tisvildeleje Strand og kaster med sten uanset vejret. Vi tager sjældent af sted i højsæson, så vi oplever, at der er meget ro omkring os – selvom Tisvilde er en ret overrendt ferieby.

tisvildeleje.jpg
Foto: Visit Nordsjælland

Hvad gør Tisvildeleje særligt?

Byen er enormt børnevenlig. Sidste år var vi blandt andet til græskarudskæring til Halloween på den lokale restaurant, Kongernes, som der er tradition for i byen. De har et rigtigt lækkert menukort – også børnemenuen. Selv en smuttur til Tisvilde er et kæmpe pusterum for både mig og børnene.

Dine lokale anbefalinger

Tag i Troldeskoven, som er en del af Tisvildeleje Hegn. Det elsker Mason! Her er en masse krogede, buede og gamle træer. Det er helt magisk og for at toppe magien, så er der en “sværdet i stenen-sten” hvor vi har brugt masser af tid på at prøve at få sværdet op. Naturligvis uden held.

Derudover har Tisvilde den smukkeste strand og den bedste Naturlegeplads Tisvilde. Husk at tjekke for flåter efterfølgende. Sidst men ikke mindst, ligger der en isbar på stranden, Strandkiosken Tisvilde – eller Iskiosken, som vi kalder den – med den bedste vibe! De har alt fra is, burgere og et godt, tiltrængt glas vin efter en lang dag med børnene. Der er hængekøjer, musik og masser af plads til, at ungerne kan løbe rundt og få sand imellem tæerne, mens de spiser is.

Når vi er her, lejer vi altid et sommerhus gennem Airbnb – her er masser af sommerhuse, som ligger i gåafstand til byen, stranden og skoven – hvilket betyder ret meget, når man har små ben med.

Vejby-strand.jpg
Foto: Visit Nordsjælland

Paulina_Lykke.jpg

Om familien:

 • Paulina Lykke og Jens Bro
 • Børn: Mason Leo, 5 år, og Carly Leona, 1 år
 • @paulinalykke

Du vilde vesterhav

Hvor holder I helst ferie?

Vesterhavet har en særlig plads i mit hjerte. Jeg er kommet i Klitmøller og Vorupør hvert år hele min barndom, da min farmor og farfar boede i Klitmøller. Efter jeg selv er blevet mor, har jeg også vist mine børn Nordjylland, fordi området betyder meget for mig. Vesterhavet har en magisk natur og smukke strande. Nogle af de perler, som jeg vil pege ud er Blåvand, Blokhus, Klitmøller og Vorupør.

Hvad laver I, når I er her?

Vi bor altid i sommerhus, når vi besøger området, og tager bilen, så vi kan komme rundt til de forskellige seværdigheder. Men traditionen tro skal jeg til Klitmøller og have krabbeklør ved Klitmøller Røgeri. Det er barndom for mig. Derudover tager vi også altid til Thyborøn Havn og får fiskefilet ved vandet. Vi går lange ture ved stranden langs Vesterhavet og oplever alle bunkerne fra gamle dage.

blokhus.jpg
Foto: Visit Nordjylland

Hvorfor vil du anbefale Vesterhavet?

Jeg vil klart opfordre alle til at besøge vores smukke natur i Nordjylland. Vi har ikke så vild natur i Danmark, men ved Vesterhavet sker der noget magisk og anderledes. Klitterne er den bedste legeplads – for både børn og voksne.

Dine lokale anbefalinger

Bunkerne på Vestkysten langs Vesterhavet, og den tilsandede kirke, Råbjerg Mile, som er et stykke sandnatur, man ikke kan opleve andre steder i landet. Klitmøller bliver også kaldt for ‘Cold Hawaii’ og kan tilbyde alt inden for vandsport; her bliver der surfet, dykket og badet – og så er der udendørssauna og vildmarksbad. I Blokhus ligger en strandskulptur-plads, Skulpturparken Blokhus, og en smuk naturlegeplads, Gateway Blokhus. Naturen er i fokus her, og det er dejligt for os, når vi normalt bor i København.

Ditte_Julie.jpg

Om familien:

 • Ditte Julie Jensen bor med sin kæreste Joakim Skak
 • Børn: Karla 7 år og Albert 4 år fra et tidligere forhold
 • @dittejuliejensen

LÆS OGSÅ: Familieferie anno 2021: ”Vores børn fangede instinktivt, hvorfor campinglivet er drømmen”

Herlige Hornbæk

Hvor holder I helst ferie?

Hornbæk er vores sted. Selvom vi også bor her til hverdag, er der alligevel noget helt specielt ved havet og skoven, særligt om sommeren, hvor kontrasten fra vinteren er meget stor. Om sommeren spiser vi næsten dagligt aftensmad på stranden sammen med resten af byens børn og deres forældre. Som inkarneret københavner og bymenneske, har Hornbæk givet mig en særlig ro, og jeg synes det er magisk at se mine børn i en helt anden setting, end den jeg selv er vokset op i.

Hvad laver I, når I er her?

I sommerferien spiser vi ofte street-food ved stranden på Det Fedtede Hjørne. Vi får kaffe og hjemmebagt kage året rundt på Albi’s Kaffebar & Second-Hand, og her er en helt særlig, hjemlig varme. Hvis du kommer forbi, så prøv deres romkugler og en iskaffe. Vi kan godt lide at dyrke sport ved vandet; fordi Hornbæk er en surfer-by, har hele familien kastet sin kærlighed på surfing og SUP i vandet.

Hornbæk.jpg
Foto: Visit Nordsjælland

Dine lokale anbefalinger?

Overnatning på Hornbækhus eller Villa Strand. Begge hoteller ligger fantastisk, de er hyggelige, og der er kælet for detaljerne. Jeg har selv overnattet på Hornbækhus med børnene, selvom vi bor et stenkast derfra, og det var en kæmpe fornøjelse. Skaterbanen bagved Hornbæk Hallen er et lille, men virkelig velindrettet, spot, hvis børnene vil køre på skateboard, løbehjul eller rulleskøjter. Her er skatere i alle størrelser.

Vi elsker også at besøge Rudolph Tegners Museum og Statuepark. Og at gå eller cykle langs strandstien ud mod Dronningmølle. Her kommer man forbi nogle helt vidunderligt smukke strandstykker. Det skal opleves! Det bakkede hedelandskab Rusland, er et beskyttet naturområde. Her er smuk natur, statuer og bakker, som børnene kan løbe op og ned ad.

Hvis I har tid, så lej en havkajak, og sejl ud i solnedgangen. Det er en virkelig vild og smuk oplevelse. Der kan også lejes SUP-boards mange steder i byen, hvilket også er et must. Det er vildt sjovt! Selv for en knap så vandbegejstret type som jeg selv.

Cecilie_Rubini.jpg

Om familien:

 • Cecilie Rubini
 • Børn: Otto 11 år, Uma 6 år og Loulou 4 år
 • @cecilierubini

Læs hele det store sommertema i det nye nummer af Vores Børn. Magasinet er på gaden nu.

forside.jpg

610x200_woordy_dmjpg.jpg