GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

”Jeg ammer i pauserne”
Viola venter i kulissen, når Camilla Ottesen er på tv. Foto: Monica Bach

”Jeg ammer i pauserne”

Når Camilla Ottesen går på scenen som vært i Melodi Grand Prix 2008, har hun sin lille datter med i kulissen. Og Viola får en tår mælk imellem sange og omklædninger. Camilla elsker sit job og at være på farten. Læs her, hvordan det kan lade sig gøre med to små børn.

Om kort tid skal hun på scenen som vært i årets store Melodi Grand Prix – lige nu sidder hun og ammer i sofaen.
Vi er taget på besøg hos Camilla Ottesen, som lige er blevet mor for anden gang. Et faktum, hun tager med ophøjet ro, og hun ligner da også en million med den to måneder gamle Viola på armen.

Egentlig er hun på barsel, men man kan vel snige et par værtstjanser ind i ny og næ, ikke sandt? Senest stod hun i front for årets store sportsgalla på DR, og her i starten af det nye år skal hun brillere som den feminine halvdel af værtsparret i Melodi Grand Prix 2008.

Hvordan klarer man lige det? Jo, man tager selvfølgelig baby med i kulissen og ammer i pauserne.
„Jeg har sagt til stylisterne, at vi skal have gang i nogle effektive ammeindlæg under kjolen, når jeg skal på scenen,” siger Camilla og griner.

„Og en kittel til at tage over tøjet, så jeg ikke pludselig entrerer på den pyntede scene med gylp på skulderen… Mit mareridt er jo, at jeg kommer ind med sådan to gule klatter på kjolen. Det håber jeg bare ikke!”

Camilla virker ikke som et menneske, der opfatter særlig meget som en begrænsning. Heller ikke småbørn. Hun kaster sig ud i projekter, og får tingene til at ske – selv om det ind imellem kræver heftig planlægning og en aktiv familie på sidelinjen.

Udnytter ventetiden

„Jeg har lavet masser af sådan nogle shows. Der er jo sindssygt meget ventetid. Det kan godt være, man er på arbejde i ti-tolv timer, men over halvdelen af tiden sidder man bare og venter, og der kan jeg være sammen med Viola,” fortæller hun.

Børnenes farmor er tit med og babysitter, mens Camilla Ottesen fører ordet foran kameraet. Hun kan godt lide at veksle mellem hjemmedage og arbejdsdage.
„Men det kan kun lade sig gøre midt i barslen, fordi det er så fleksibelt, og jeg har sådan en god opbakning fra min familie,” påpeger Camilla.
„Jeg synes ikke rigtig, jeg er startet. Det er kun nogle enkelte dage, og det er omfanget, der gør det muligt og gør, at jeg overhovedet har lyst.”

Rejselysten

Tidligere har der også været perioder, hvor familielivet er blevet afbrudt af arbejde og rejser. Camilla Ottesen har været vært på flere rejseprogrammer og ture rundt i Danmark. Da hendes søn var lille, rejste hun i perioder på otte til tolv dage og var derefter hjemme en måneds tid.

„Jeg elskede at lave de rejseprogrammer. Jeg er vild med at rejse, og vi skulle lave så mange sjove ting. Det var næsten som at være på ferie selv,” siger hun med et smil.

Viggo var halvandet år og sagde ikke så meget til sin mors forsvinden.
„Men jeg syntes, det var hårdt at være væk så længe,” erkender Camilla. Hun var blevet advaret af folk, som mente, sønnen ville straffe hende og afvise hende, når hun kom hjem, men det skete heldigvis ikke.

„Selvfølgelig gjorde det ondt, men han virkede ikke så ked af det – sagde i hvert fald ikke noget – og han var jo hos sin far.”


Viggo mere bevidst

„Men nu, hvor han er blevet ældre, hvor han kan snakke, så gør det mere ondt, selv om jeg bare er væk i tre dage,” indskyder Camilla.
„Nogle gange, når jeg går på arbejde, siger Viggo: „Nej mor, du må ikke gå, jeg savner dig.”

Det går lige i maven. Pyha, tænker jeg. Andre børn vil selvfølgelig også have deres mor nogle dage, men jeg tænker da, gad vide, om det, at jeg har rejst så meget, da han var helt lille, betyder, at han er bange for, jeg forsvinder igen. Han tror jo, at når jeg går på arbejde, er jeg væk i flere dage. Så må jeg forklare ham, at jeg kommer igen i eftermiddag.”

Camilla Ottesen tænker sig om, og stemmelejet skifter lidt, idet hun fortæller:
„Der var en tur på 12 dage, som blev for meget, kan jeg huske. Vi var ude i Stillehavet på en lille ø, og vejret var elendigt. Alt gik galt med optagelserne, og jeg ville bare hjem til Viggo, som var halvandet dengang. Det var for længe at være væk, kunne jeg mærke.”

Men nu er Viggo tre år og stolt storebror. Han har gang i legen midt i stuen. Med racerbiler og store traktorer.

Far-fordele

Camilla kigger på sin søn og fortæller, at der er godt gang i ”drengelegetøjet.”
„Vi er meget i biluniverset, og han er vild med en gammel film om landbrugsmaskiner,” siger hun og griner.

Når man som mor har travle perioder på jobbet, er der andre fordele i den lille familie. En bonus ved at være væk fra børnene er, at Viggo har fået et meget tæt forhold til sin far.
„Nu er det jo ham, der skal læse godnathistorier og kender alle detaljer i hverdagen,” siger hun.

„De har helt klart fået et tættere far-søn forhold.”
Men lige nu er Camilla altså på barsel, og hun nyder tiden derhjemme.
„Når jeg ikke lige rejser eller har lange dage med shows, har jeg meget tid med mine børn. Det er virkelig et privilegium.”
„Mor, mor, se den grønne racer har tabt et hjul, kan du lige hjælpe mig?”
Og så bliver der fikset gummehjul og kørt stærkt på den seje bilbane, Viggo har fået, da han blev storebror.

HER HAR DU SET HENDE

  • Canilla Ottesen Hedme er 35 år og vært i Danmarks Radio. Hun er gift med Anders Hedme på 34, og de har børnene Viggo på tre år og Viola på to måneder

  • Sidste år var Camilla Ottesen vært på DR-programmet ”Uventet besøg,” hvor en dansker i udlandet får besøg fra en ven eller familien hjemmefra.

  • Tidligere har hun lavet en lang række shows og programserier. Blandt andet børne- og ungdoms-tv og årets sportsgalla på DR1.

  • Vært ved dansk Melodi Grand Prix 2008.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Kærlighed, Familieliv og Camilla Ottesen