TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Flyverdragt til børn

Flyverdragt til børn

Vælg den rigtige flyverdragt - her er 12 tjekkede af slagsen

Få gode råd til at holde dit barn varmt og tørt i de kolde og våde måneder. Og find masser af inspiration til ordentlige støvler og en god flyverdragt.

Flyverdragt

Der er to grundlæggende aspekter, du bør tage i betragtning, når du vælger flyverdragt til dit barn: komfort og at den er vandtæt og åndbar. Først komforten: En blød og let dragt med god plads i giver dit barn bedst bevægelsesfrihed på legepladsen. Der er nok plads i dragten, hvis du kan gribe fat i en håndfuld stof under numsen, og junior uden problemer kan strække armene frem foran sig og over hovedet, uden det trækker i stoffet ved armene. Køber du flyverdragten til den store side, så dit barn også kan vokse i den, så sørg for justeringsmuligheder, så dragten ikke forhindrer dit barns bevægelsesmuligheder. Her er det en god ide med elastik ved taljen, så dragten ikke falder ned om fødderne, når den lille leger.

En enkelt dragt

Trykknapper og lynlåse må ikke genere. Velcro frem for knapper kan være en god løsning, da det ikke gør ondt at hvile på. Det er også lettere for dit barn selv at åbne og lukke. Ved lommerne kan vanterne dog hænge fast i velcroen, og så holder den op med at virke. Tjek om hætten kan knappes af, så der er frit udsyn, og om dragten har en lang lynlås, som gør det let at få dragten af og på. Jo mere enkel dragten er og jo færre detaljer, des lettere er det for dit barn at tage den på. LÆS OGSÅ: Guide: Find de perfekte vinterstøvler Foret skal være glat, så dit barn let kan komme i flyverdragten, og der må gerne være ekstra polstring bagpå. Det er rarere at sidde på og hjælper til isolering, så dit barn ikke får kold numse af at sidde i sandkassen. Derudover skal flyverdragten være vind- og vandtæt, men den behøver ikke nødvendigvis være i den højeste ende af den skala, som man måler på. Et vandsøjletryk kan gå op til 10.000 millimeter, men det er rigeligt med et vandsøjletryk på 3.000-4.000. 

Et højhus af vand

Til sammenligning svarer et vandsøjletryk på 10.000 millimeter til 10 meter og til højden af en treetages bygning. Det vil sige, at tøjet kan modstå et vandtryk svarende til det tryk, der er i bunden af en vandsøjle, der er 10 meter høj, og det er altså heftigt. 

Du skal sikre dig, at dragten er limet og vandtæt omkring knapper, lynlåse og ved sømmene – især på bagdelen og ved skuldre. 

flyverdragter

Tjek også, at tøjet er vandafvisende. For selv om flyverdragten er vandtæt, er den ikke nødvendigvis vandafvisende. Er stoffet ikke vandafvisende, vil det suge det yderste lag vand til sig, og dragten vil føles kold at have på. Flyverdragten skal kunne lede sveden væk, så dit barn ikke bliver kold. Der er dog ikke brug for en åndbarhed på mere end 3.000 gram. 

Flyverdragten bør også være vindtæt, så blæsten ikke fiser lige ind på huden. Mange flyverdragter har vindfang ved ærmerne og ved fødderne, der sikrer, at luften ikke trænger ind. Vær opmærksom på, om vindfanget stikker langt ud over ærmet, da det kan suge vand op, og dit barn kan få våde hænder og arme, hvis det elsker vandpytter.  

LÆS OGSÅ: Guide: Tjekliste til køb af flyverdragt

LÆS OGSÅ: 4 gode råd til bøvl med vintertid

LÆS OGSÅ: Sund vinter: 22 tips

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping