Barn læser bog
Foto: Getty Images I dag er det Verdens Bogdag, og det markeres med en god, gammeldags gang højtlæsning - virtuelt, naturligvis.

Verdens Bogdag 2020

Hr. Skæg læser højt for dit barn - hjemme i din egen stue

I dag er det Verdens Bogdag – ikke mindre. Og det bliver markeret i hele verden blandt andet med digital højtlæsning for små og store. Så hvis dit barn elsker Hr. Skæg, Vitello eller måske Villads i Valby, så kan I være med på allerforreste parket - hjemme fra sofaen.

Selvom flere danske skolebørn så småt er på vej tilbage til klasselokalet – dog stadig på behørig afstand af hinanden – så er der faktisk stadig næsten 90 % af alle skoleelever og studerende i hele verden, som er påvirket af de landsdækkende skolelukningen – alt sammen på grund af coronavirus. Det svarer til 1,2 milliarder børn og unge, oplyser Unicef.

LÆS OGSÅ:  Sådan læser du højt for dit barn

Derfor bliver Verdens Bogdag i år markeret blandt andet med projektet ’Read The Word’, som skal bringe den kreative og fantasifulde verden hjem i stuerne til alle verdens corona-isolerede børn og unge - alt sammen med hjælp fra kendte børnebogsforfattere.

I Danmark er Unicef og Saxo.dk gået sammen med en række forfattere til populære børnebøger. De vil i dag læse højt på Unicefs Facebookside og Instagram-profil fra klokken 15.00, og alle interesserede børn, unge og barnlige sjæle kan lytte med hjemme fra de danske og grønlandske stuer. 

Her kan I se programmet for oplæsningen i dag, torsdag d. 23. april


Kl. 15.00: Mikkel Lomborg læser et uddrag af ’Hr. Skægs første skoledag’

Kl. 15.30: Anne Sofie Hammer læser ’Villads fra Valby spiller fodbold’

Kl. 16.00: Kim Fupz Aakeson læser uddrag af Vitello-historierne

Kl. 16.30: Lars Daneskov læser et uddrag af ’Ottos ikke-noget historier’

Kl. 17.00: Bolatta Silis-Høegh læser et uddrag på grønlandsk op af ’Aima’

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnebøger, Corona og Aktiviteter for børn