Vi tester babyskeer
Det er vigtigt at finde den perfekte ske til din baby. Foto: PR

Vi tester babyskeer

Mødregruppen tester 6 forskellige babyskeer og finder en vinder.

Det er et stort skridt i din babys udvikling, når mælk bliver erstattet af mos. Det gælder om at finde en ske, der ligger godt i hånden og munden – og ikke spilder.

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

Vi har lavet en test af 6 forskellige babyskeer og giver fra 2 til 6 stjerner.

Bedst til tyk grød – 4 ud af 6 stjerner

ske1PHILIPS

Non-slip babyske, +6 mdr. Med blød spids. Fri for melamin og bpa. 2 stk., 65 kr. på bornebiksen.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

En kær, lille ske med nuttet kaninmotiv, men umiddelbart ser hovedet lidt lille og ikke særlig dybt ud – mon det kan holde på en tynd begyndergrød? Håndtaget er til gengæld tykt, og det er smart, når den lille selv skal lære at holde på skeen.

SPISETID 

Grønsagshapsere og tyk grød og mos ligger perfekt på den lille ske, der passer godt ind i munden på de otte måneder gamle babyer. Men den er bedst til mad med fast konsistens – begyndergrøden falder af, før den rammer munden. Vi savner: Mere vinkel på skeen, så det er nemmere at få maden ind i munden.

RENGØRING 

Superglat materiale, der er nem at gøre rent – både i hånden og opvaskemaskinen. Selv efter mange vaske er den stadig pæn og glat.

PENGENE VÆRD? 

Hvis din baby er klar til mere fast grød og mos, er det en super investering. Men vent lidt, hvis menuen stadig står på halvflydende risgrød.

Smart på farten – 6 ud af 6 stjerner

BOON

Squirt doseringsske, +4 mdr. Fri for bpa, pvc og ftalater. 100 kr. på sundleg.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Skeen er virkelig speciel at se på – den er  torpedoformet med doseringsbeholder. Beholderen gør det nemt at dosere maden; du trykker blot lidt ad gangen ud på skeen. Det er smart! Skeens hoved er dog temmelig dybt, mon det dur til en lillebitte babys mund?

LÆS OGSÅ: "Crazy" fødsel: Det tog tre dage og 36 sygeplejersker

SPISESTID 

Smart i en fart, må man sige, for det er supernemt at have lidt mad med på farten og bare trykke det ud på skeen, når junior bliver sulten. Det dybe hoved passer godt ind i babyens mund og mindsker spild. Eneste ulempe er, at skeen kun duer til meget findelt mad som frugtmos, og de mest sultne af babyerne kan snildt spise mere, end doseringsbeholderen kan rumme.

ske2RENGØRING 

1-2-3, så er skeen skilt ad. Ind i opvaskemaskinen med den, så bliver den ren. Det kan næsten ikke blive nemmere, og skeen er fin og pæn efter brug, også når menuen har været broccoli, gulerod og sveske.

PENGENE VÆRD? 

Hvis du er meget på farten, er denne ske en ren vinder! Den er dyr – men pengene værd, og far synes, den er mindst lige så sjov, som babyen gør.

God ske til en femmer – 5 ud af 6 stjerner

ske3HOLLE
Babyske, +4 mdr. Fri for bpa og pvc. 5 stk., 25 kr. på helsebarn.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Halløj, her er hele fem skeer, og de er i flere fine farver. Farven er det eneste lir ved skeen, der også ser lidt billig ud: tynd og hård i materialet – kan den mon knække? Men den er behagelig at holde på, og det runde hoved ser ud til at passe perfekt i en lille barnemund. 

SPISETID

Den kan, hvad den skal, men er bedst til mad, der klistrer lidt og hænger fast på den glatte overflade. Vi ønsker: Højere kanter på siden af skeen, så æblemosen ikke skøjter af. Den hårde plast generer ikke babyerne, men når den lille skal lære at spise selv, vil det ikke være det sikreste greb for en barnehånd.

RENGØRING

Vupti, skeen passer perfekt ned i bestikbakken på en opvaskemaskine, så du slipper for at vaske op i hånden. Smart. Der er ingen misfarvninger at spore efter intens brug og vask.

PENGENE VÆRD?
 

Ih, ja, for du får fem skeer for 25 kroner, og de virker endda ganske fint, indtil babyen skal lære at spise selv.

LÆS OGSÅ: Vi tester hagesmækker

Fin og billig løsning – 3 ud af 6 stjerner

ske4IKEA
Börja madeske og babyske, +0 mdr. Fri for bpa. 2 stk., 9 kr. på ikea.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Her får du to forskellige skeer. Skeerne er af hård plastik med et grønt gribestykke på bagsiden, og de er, nå ja, ret kedelige, men ser ud til at kunne det, en ske skal kunne. Vi savner information på emballagen om, hvad skeerne er lavet af.

LÆS OGSÅ: Fantastiske fotos: En smuk hyldest ammende kvinder

SPISESTID 

De to skeer supplerer hinanden fint. Den lange ske er god i starten og passer fint i mors hånd og babyens mund, mens den korte og mere buttede ske kan tage over, når junior selv skal sidde med maden. Godt tænkt! Den hårde plast er dog ikke specielt tillokkende, og nogle af skeerne kradser lidt i samlingerne, av!

RENGØRING
 

Den lange, smalle ske passer lige ind i opvaskemaskinens bestikbakke, men den lille, buttede er for tyk. Til gengæld er de stadig fint hvide efter mange gange mos og vask.

PENGENE VÆRD? 

Pris og kvalitet går hånd i hånd her, men skeerne fungerer fint i praksis, så alt i alt et rigtigt godt budgetkøb. 

Ikke store nok – 2 ud af 6 stjerner

ske5PIGEON
Bløde madeskeer til hhv. fast og flydende mad ,+6 mdr. Fri for bpa. 2 stk., 48 kr. på babyshower.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Er det almindelige skeer? spørger en mor. Og ja, det er det. De er udstyret med en positionsstopper, der skal forhindre dem i at komme for langt ind i babyens mund. Det lyder smart, og emballagen er proppet med informationer og illustrationer – vi er, so far, overbeviste.

SPISETID

Uh! Skeerne er lavet i et lækkert blødt materiale, men passer altså ikke ind i munden på alle babyerne. Skeen til fast føde gør en baby arrig, for der kan slet ikke være nok mad på, mens skeen til flydende føde passer dårligt i en anden babys mund. Skeerne er beregnet til babyer fra seks måneder, men størrelsen passer nok bedre til mindre babyer.

RENGØRING 

Det er ingen sag at gøre skeerne rene, de kan endda steriliseres i mikrobølgeovn og tåler op til 120 grader. Buen på skeerne reagerer dog på farverne fra mad og bliver mindre kønne med tiden.

PENGENE VÆRD? 

Du får skeer i en dejlig blød kvalitet, og der er tænkt over udformningen, men de passer bare ikke til alle babyer, og har du en sulten en af slagsen, bliver skeerne hurtigt for små.

Genial varmesensor – 5 ud af 6 stjerner

ske6NUBY
Varmesensitiv ske, +4 mdr. Fri for bpa. 2 stk., 34 kr. på babadut.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Ih, en fin lille babyske, hvor der er plads til en god portion grød eller mos. Materialet er blødt, og det let buede skaft falder godt i en voksen hånd. Skeen har en sensor, der skifter farve, hvis maden er for varm – det er smart; så skal vi ikke bekymre os om brændte tunger.

SPISETID 

De små spiser løs! Skeen er nemlig god til både tynd grød og mere fast mos, og den er stor nok til at give de mest sultne babyer nogle gode mundfulde. Varmesensoren virker perfekt og skifter lynhurtigt til hvid, når maden er for hed. Skønt at slippe for at stikke fingeren i maden og gætte på, om den er tilpas.

RENGØRING 

Ingen sag at få skeen ren i opvaskemaskinen, og selv efter mange ture virker varmesensoren stadig upåklageligt. Den hvide del af skeen bliver lidt mindre hvid efter flere gange gulerodsmos.

PENGENE VÆRD? 

Absolut. En supergod og billig ske, der kan rumme velvoksne mundfulde og dæmper nervøsiteten for at servere for varm mad.

LÆS OGSÅ: Vi tester klapvogne

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette babyalarm

LÆS OGSÅ: 7 ting du kan gå til med din baby

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Babymad og Shopping