Eksperimentet - En uge uden Skærme

VIDEODAGBOG 3: Mindre skærmbrug giver mere nærvær i børnefamilier

Sponsoreret: Se eksperiment hvor en dansk familie har haft en uge uden teknologi. I stedet for mobiler, tablets, playstations, tv osv. har de været tvunget til at være sammen og tale sammen. Se hvordan det er gået;

Sponseret indhold Af metteeibye 28.apr.2017 Børn

En ny nordisk undersøgelse om børnefamiliers skærmforbrug under aftensmad, foretaget af Dolmio, viser at halvdelen af de danske børnefamilier har en eller anden form for teknologi tændt mens de spiser.

En uge uden teknologi

I et eksperiment har en dansk familie sagt ja til at leve en uge uden teknologi. I stedet for mobiler, tablets, playstations, tv osv. har de været tvunget til at være sammen og tale sammen.

Selvom ugen har budt på gode, analoge aktiviteter og familien faktisk er blevet tættere, er alle glade alligevel for at få deres skærme igen.

Hvad kan vi lære af at leve uden teknologi?

Familien, og især forældrene, har været glade for at være med i eksperimentet – også selvom det har været hårdt nogle gange, især for børnene. Derfor har eksperimentet lært familien flere ting – især at de er mere sammen, når skærmene er slukket, og at både børn og voksne synes det er hyggeligt. Derfor skal der nu laves regler for brug af skærme, så børnene bliver mindre afhængige.

Eksperimentet understøtter undersøgelsen fra Dolmio, hvor halvdelen af danske børneforældre føler, at teknologi som f.eks. tablets og mobiltelefoner forstyrrer aftensmaden med familien – og 46 % mener vi bliver mindre nærværende når der er skærme til stede under aftensmaden.

Sluk teknologien, tænd familiehyggen

Både børn og voksne er slemme til at lade skærmene underholde i stedet for at være sammen: 37 % svarer at alle i husstanden har brugt mobil, tablet, set tv eller anden teknologi mens familien har spist aftensmad.

Og når 59 % samtidig mener, at måltidet er hyggeligere uden teknologi, så taler alt for at vi skal blive bedre til slukke for teknologien og tænde for familiehyggen.

Se hvordan det går familien Westergaard i eksperimentet ”Ugen uden skærm” i de to andre afsnit;

VIDEODAGBOG 1: Teknologi har overtaget familiehyggen hos danske børnefamilier

VIDEODAGBOG 2: Forældre overhaler børnene i skærmbrug ved middagsbordet


Henter...