Eksperimentet - En uge uden skærme

VIDEODAGBOG 2: Forældre overhaler børnene i skærmbrug ved middagsbordet

Sponsoreret: Dolmio har udfordret familien Westergaard til et eksperiment, hvor alle skærme bliver taget fra dem i en hel uge. Børnene er ikke helt tilfredse, men hvad med forældrene? Se 2. afsnit her;

Forældrene er de værste

Halvdelen af danske børneforældre bruger teknologi som f.eks. tablets og mobiltelefoner under aftensmaden, men noget overraskende er det især forældrene, der er synderne. I 40 pct. af de familier, hvor teknologien er fremme ved middagsbordet, er det nemlig alene forældrene, der SMS’er, ser tv eller surfer på nettet. Blot i 27 pct. af familierne er børnene de eneste, der forstyrrer maden med mobiler og tablets. Det viser en ny nordisk undersøgelse fra Dolmio om børnefamiliers vaner ved aftensmaden.

Sluk teknologien, tænd familiehyggen

I kølvandet på undersøgelsen har Dolmio udfordret en almindelig dansk familie i et eksperiment, hvor de skal leve en uge uden skærme og teknologi.

Eksperimentet viser, at familien ikke er anderledes end andre danske familier, hvor skærmene har overtaget familiehyggen – og derfor er det også svært for børnene at vænne sig til at lege uden. Men som tiden går lærer både børn og voksne at være sammen, være kreative og snakke mere sammen, hvilket de alle faktisk er glade for.

Forældrene skal lære børnene de gode vaner

Børn i dag vokser op blandt skærme og teknologi og har et andet syn på det. Men når forældrene ikke selv slukker for for teknologien, så kan man ikke forvente at børnene bare gør det. Så når Dolmios undersøgelse viser at 21 % af børnene har haft en form for teknologi fremme mens familien har spist aftensmad, så skal de voksne ikke glemme at 40 % af dem har brugt teknologi i samme situation.

Og når 55 % svarer, at det er forstyrrende med teknologi under aftensmaden, er det forældrene, der skal starte med at slukke og lære børnene, at man godt slukke skærmen og tænde for familiehyggen.

Se hvordan det går familien Westergaard i eksperimentet ”Ugen uden skærm” i de to andre afsnit;

VIDEODAGBOG 1: Teknologi har overtaget familiehyggen hos danske børnefamilier

VIDEODAGBOG 3: Mindre skærmbrug giver mere nærvær i børnefamilier

Se, hvad vi ellers skriver om: Sponsoreret, Familieliv og Video