Vores Børn

Voksenkontakt

Af Redaktionen 05.aug.2011 Børn
Faktaboks

Anette Buur Bangsgaard er uddannet cand. psych. og er certificeret Imago parterapeut. Hun er privatpraktiserende i København med speciale i parterapi. Hun har selv fem børn.

Spørgsmål:

Min kæreste og jeg savner inspiration til, hvordan vi kan se andre voksne og deres børn socialt, uden at det går op i praktisk renden rundt, stress over mad i møblerne og vild leg.

Den klassiske parmiddag med lidt rødvin fungerer ikke med så små børn, der helst skal hjem i seng klokken syv, men vi har brug for at se andre med jævnaldrende børn og vil gerne invitere til noget, som er rart og afslappet for alle parter.

Her om sommeren kan det jo foregå udenfor, men hvad med om vinteren? Børnene er i alderen halvandet til to et halvt år.

Hilsen den fortvivlede hustru

Læs parterapeutens svar på næste side>>

Svar:

Kære fortvivlede hustru,

Det er en udfordring at finde balancen mellem behovet for at se andre mennesker og at være i sin egen familie. Til en start kan det helt generelt være befriende at acceptere, at livskapitlet som småbørnsfamilie kræver sit og sætter andre ting på standby i en periode.

Det er ikke just nu, at ens hjem ser mest tjekket ud, og at man føler sig mest i overskud til at fare ud i verden. Sådan er det bare, og det vil selvfølgelig ændre sig, i takt med at børnene bliver større.

Når alt det er sagt, er det selvfølgelig stadig en rigtig god idé at holde fast i at se andre voksne. Hvis I prioriterer at putte ungerne i deres egne senge, kan det være en god idé at aftale et arrangement, der starter først eller midt på dagen.

Hvis I ønsker at slippe for stress over mad i møblerne, skal I give jer selv lov til at fortælle jeres voksne gæster, at I gerne vil have, at de lader deres børn blive ved bordet, mens der spises, og at fingre vaskes ved måltidets afslutning.

Hvis I ønsker at minimere den praktiske renden rundt, kan I skabe et mere enkelt koncept. I kan aftale at hjælpes ad med opgaverne – et hold er i køkkenet, mens et andet hold er med ungerne.

Eller sammenskud, hvor hvert par møder op med et bidrag til menuen. I kan blive enige om et overkommeligt gastronomisk niveau eller benytte jer af takeaway.

I kan også overveje at lave en aftale om at mødes uden for hjemmet. En del byer byder på gode indendørs steder, som egner sig til små børn, og hvor man enten kan købe noget at spise eller medbringe sin egen madkurv.

I kan finde mere info om mulighederne i den retning på nettet bl.a. ved at google ‘børn i byen’.

Med venlig hilsen Anette Buur Bangsgaard


Henter...