Familiefar til 3-årig: Romantikken mellem mig og min kæreste er forsvundet

Foto: Getty Images Vi er som to venner, der bor under samme tag, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Familiefar til 3-årig: Romantikken mellem mig og min kæreste er forsvundet

Min kæreste og jeg er begge 30 år, og vi bor sammen med vores lille søn. Vi har det godt, men kærligheden er forsvundet. Der er ingen nærvær, og der er gået alt for meget hverdag i den, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forsvunden kærlighed 

Jeg er en mand, der så gerne vil have svar på et par ting, der fylder mit hoved. Jeg og min kæreste er begge 30 år og bor sammen med vores lille søn på tre år. Vi har det godt, men problemet er, at kærligheden imellem os er forsvundet.

Der er ingen romantik. De samtaler, vi tidligere havde, har vi ikke længere. Der er ingen nærvær, der er gået alt for meget hverdag i den. Min kæreste og jeg er begge enige om, at vi efterhånden er som to venner, der bor under samme tag. Vi har haft lange snakke om, hvad vi ønsker anderledes, og hvordan vi kan forbedre tingene, så vi kan få gnisten tilbage i vores forhold.

Læs også: Min mand nægter at hjælpe til

Vi gør begge en indsats, men efter en uge, så er alt ved det gamle igen. Efterhånden føler jeg, at jeg lige så godt kunne flytte for mig selv, men tanken om kun at se min lille søn hver anden weekend, gør mig dybt ulykkelig, for min søn og jeg har et fantastisk forhold. Tror efterhånden, at det kun er trygheden, der får mig til at blive. Hvad gør vi?

Vibeke Dorph råder til at skrue ned for forventningerne

Mange kender til at stå I den situation, du og din kæreste står i lige nu. Fra at være et par, der har haft masser af tid til at pleje og dyrke jeres forhold og jeres frie liv, så er I nu blevet til en lille familie. Det i sig selv er en kæmpe omvæltning, der kræver tid – også mere tid, end du umiddelbart tror.

Der er pludselig en masse logistik og praktiske ting, der fylder, I er sikkert trætte af at passe job og barn og falder derfor trætte omkuld om aftenen i sengen eller foran skærmen og føler, som du selv skriver, at I er alt for lidt kærester og lovlig meget venner.

Det kan godt være, at du synes, at det er dødsygt, men i mine ører lyder det som sød musik, at I netop også kan finde ud af at være venner. For et godt kærlighedsforhold handler ikke kun om romantik, det handler lige så meget om at være hinandens gode venner og stærke støtter i en svær og hård tid, som den I står i nu. Lad derfor være med at forvente for meget af jer selv og hinanden lige nu.

Læs også: Min voksne søn har vendt mig ryggen

I har jo oplevet romantikken, I har oplevet det stærke nærvær, de ting bor stadigvæk et sted I jer og imellem jer, og skal derfor nok komme igen, når jeres barn er blevet lidt ældre, og I selv er faldet helt i hak som de gode forældre, I helt sikkert er.

Holder I ud, så udvikler jeres forhold sig kun til at blive stærkere. I bliver et team, der kan støtte, hjælpe og bakke hinanden op, næste gang I får brug for det. Derfor er mit råd til dig, at du ikke kaster håndklædet i ringen. Skru i stedet ned for forventningerne, nyd det, der er her og nu, og se så, at I nok skal finde hinanden igen, når der er mere luft og plads til det.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Far og Brevkasse