Baby får zoneterapi

Foto: iStock Katrine Birk guider dig til, hvordan du hjælper din baby mod ondt i maven med zoneterapi og akupressur.

Zoneterapi baby ondt i mave

Zoneterapi: 4 punkter der hjælper din baby mod ondt i maven

Katrine Birk guider dig til, hvordan du hjælper din baby mod ondt i maven med zoneterapi og akupressur.

Der findes nærmest ikke noget mere frustrerende som forælder, end når man kan se sin lille guldklump døje med mavesmerter, og man ikke ved, hvad man skal stille op. Men der er faktisk noget, du kan gøre for at behandle dit lille pus derhjemme. Her guider Katrine Birk, som er specialiseret i zoneterapi og akupressur til babyer, til at hjælpe din babys mave godt på vej med massage på fire udvalgte, magiske zoneterapi- og akupressurpunkter. Du finder mere hjælp og vejledning i Katrine Birks bog ”Tryk & Glad Babymave”.

Sætter gang i maven zoneterapi

1. Sætter gang i maven

Denne zone, som sidder på hele hælen, er blevet en klassiker i Katrine Birks univers, da så mange forældre rapporterer om fyldte bleer og en gladere baby efter massage her. Kom godt omkring hele hælen og massér ekstra godt, hvis du kan mærke nogle spændte steder.

Godt mod mavekramper zoneterapi

2. Godt mod mavekramper

Dette akupressurpunkt, som sidder på begge pegefingre, er også fantastisk til at sætte fut i maven, og det har en god effekt mod både forstoppelse og mavekramper. Det er desuden også godt, hvis din baby døjer med ondt i halsen eller tandfrembrud, som giver gener.

LÆS OGSÅ: Zoneterapi derhjemme: Sådan behandler du mod stoppet næse

Giver maven ro zoneterapi

3. Giver ro i maven

Disse punkter, Olesons-punkterne, som sidder ved kanten af hælen på indersiden af foden, er gode til at afstresse maven og give en dejlig ro omkring tarmene. Punkterne har også en psykisk effekt, så hvis din baby har været stærkt plaget af mavegener, vil de hjælpe med at forløse den psykiske spænding, mavegener kan medføre.

Forebygger forstoppelse zoneterapi

4. Forebygger forstoppelse

Denne zone afspejler tyktarmen og er super til at sætte gang i maven. Den er f.eks god, når din baby skal vænne sig til fast føde, da den kan forebygge, at maven går i stå. Start med at massere højre fod og bevæg dig derefter over på venstre fod (se pilene, red.).

LÆS OGSÅ: Har min datter forstoppelse?

Sådan gør du

Du kan massere forebyggende eller som lindring, når din baby døjer med smerter. Brug 2-5 minutter på hvert punkt eller vælg de punkter, som din baby bedst kan lide, og som passer bedst til jeres situation. Gentag behandlingen så ofte du føler, der er behov for det. I nogle perioder kan det være godt at massere lidt hver dag, men i andre perioder kan det være en gang om ugen eller mindre. Lyt hele tiden til din babys signaler. Det skal være hyggeligt og dejligt - ikke med tvang.

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnesygdomme og Zoneterapi