Indretning

Foto: Tia Borgsmidt

15 kreative ideer til din bolig

Stue, køkken, soveværelse eller badeværelse – ligegyldigt hvilket rum der trænger til fornyelse, har vi gode ideer til små og store forandringer, som du selv kan lave. De vil med garanti give din indretning et løft!

1. Spisebordsstole i to farver
Tremmestolene er købt brugt og spraymalet hvide. Det øverste af stolene er malet grå med en flot glidende overgang. Den skaber du ved at duppe forsigtigt med en lille smule maling på en tør pensel.

2. Pang på væggen
Det enkle køkken i sort og hvidt har fået kant og personlighed med et orange felt på væggen. Brug vaterpas, når malertapen sættes fast, og mal først langs kanten med hvid maling. Så bliver resultatet helt lige og skarpt.

TIP
Brug gerne vådrumsmaling, så væggen bliver nem at tørre af.

3. Lækkert industrilook
For at give køkkenet et råt look er der klæbet fototapet med beton på køkkenfronterne. De er efterfølgende lakeret, så de kan tåle at blive vasket af. Hylder i aluminium fra Ikea understøtter den nye rå stil. Lignende fototapet fås f.eks. hos tapeteksperten.dk

TIP
Du kan skabe samme stil i køkkenet ved at sætte et tapet med beton eller murstenslook op på en enkelt væg.

4. Spraymalede lamper
Ejeren af tre Caravaggio-lamper har vovet sig ud i at spraymale lamperne knaldgule. Et modigt valg, som pepper hele spisestuen op! Og hvorfor ikke? Man kan jo altid spraymale dem hvide igen. Sørg blot for at
vælge en god spraymaling fra en farvehandler, så du får en god maling, der dækker og ikke løber.

5. Fliser giver personlighed
Sekskantede fliser i brune og blå nuancer fra Evers gør badeværelset smukt og personligt. Hos de fleste byggemarkeder kan man leje en fliseskærer og hermed selv stå for arbejdet med at sætte fliser op.

TIP

En enkelt væg med fliser kan også give en flot effekt.

6. Praktiske hylder
På dette badeværelse har ejeren udnyttet pladsen mellem vindue og vask til flotte og praktiske hylder til håndklæder. Hylderne er skåret rundt og er malet med sort højglansmaling for et elegant look.

7. Funktionel entre
Bogkasser til opbevaring af sko, huer og vanter gør entreen både indbydende og funktionel. Og hvis kasserne sidder fast med vinkler, kan de fungere som bænk, hvor du kan sidde, mens du tager sko på. Sæt tapet og flotte knager til overtøj op, og du har en helt ny entre!

8. Pep den gamle daybed op
Et nyt betræk kan give den gamle daybed et friskt look. Brug møblet som en ekstra sofa i kontoret, i stuen eller i gangen. Så har du også en ekstra soveplads, når der kommer overnattende gæster. Lignende stof fås hos Ikea.

9. Sofistikeret skammel
Den hvidmalede skammel har fået et lækkert marmorlook med selvklæbende hyldepapir fra tapet-farve. dk. Husk at lakere med møbellak for et holdbart resultat. Den brune skammel er fra et loppemarked.

IDE
Få forstørret dit yndlingsfoto til en miniplakat i sort/hvid, og få den indrammet.

10. En væg med bøger
Her er der gået all in for en helt unik væg! Gamle bøger er limet fast på væggen som en flot og farverig collage. Brug en holdbar lim, og vælg kun bøger, du er helt sikker på, du ikke får lyst til at læse igen.


11. Enkel væglampe
Med få remedier kan du skabe din egen unikke lampe. Rør, beslag, bøjninger, fatning og pære fra byggemarkedet samles, ledningen føres igennem rørene og fatningen monteres. Som belysningskilde er her valgt en smuk glødepære.

TIP
Til lampen er brugt gamle jernrør, beslag og bøjning hos Genbyg, da ejeren ønskede et lidt rustikt look.

12. Farveddyppede ben
Et par helt enkle træskamler har fået et løft med flotte pangfarver på benene. Dyp stolebenene i maling. Eller brug malertape og pensel, hvis du foretrækker lige kanter. Løsningen er god til søskende, der deler værelse. Lad børnene vælge hver sin farve, og lad farven gå igen på møbler og ting.

13. Seng efter mål 
Udnyt pladsen under de skrå vægge i børneværelset ved selv at bygge en lille seng/hyggeplads. Denne er meget lav og praktisk. Den er bygget af en ramme af træ med en MDFplade som bund. Husk at bore
store lufthuller i bunden.

IDE
Det ser også flot ud kun at male skufferne. Det giver en smuk kontrast mellem det mørke træ og den lyse maling.

14. Træt af teak?
Lod du dig også rive med af teakbølgen? Og er du siden hen blevet træt af de brune møbler? Så mal dem grå som her, hvor en nymalet kommode nu giver stuen et let og feminint udtryk. Rens og slib møblet med fint sandpapir først. Collagen er fra OnebyM/ Mette Kristensen – se mere på Instagram.com/onebym

15. Bohemestemning i soveværelset
Frisk dit soveværelse op med en skøn bohemestemning med småblomstrede puder. Sy puder i stof fra f.eks. shaukat.co.uk, som har hundredvis af smukke Liberty-tekstiler at vælge imellem.

SÅDAN GØR DU
Klip 2 stk. stof i de samme mål som monteringspuden, læg dem sammen ret mod ret og sy, men lad et hul stå til at vende stoffet igennem. Hullet syr du til i hånden, når puden er lagt i.

TIP
Miks med mere moderne ting, som f.eks. en Arne Jacobsen lampe, så looket ikke bliver alt for tuttenuttet.

► SE OGSÅ: 23 geniale ideer til skoopbevaring
► SE OGSÅ: DIY: 6 geniale natborde - designet af dig!
► SE OGSÅ: 27 unikke og kreative bogreoler

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg