Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

5 ideer til at forlænge sommeren
Foto: Lisbett Wedendahl

5 ideer til at forlænge sommeren

5 ideer til at forlænge sommeren

På de nordlige breddegrader gælder det om at tænke i praktiske løsninger, hvis ønsket er flere dejlige timer udenfor i tørvejr og varme. Her får du5 ideer til indretning af uderummet, hvor funktionalitet og smukke detaljer går op i en højere enhed.


1. Bålhygge indenfor murene
Slå tre fluer med ét smæk med en hjemmemuret udepejs. Sådan en holder nemlig på varmen om aftenen og kan også fungere som grill med en ristindsats. Er der samtidig muret en vinkelmur omkring pejsen, så er der også læ på terrassen. Her er selve pejs og mur ikke højere end 150 centimeter, så man i oprejst stilling kan nyde resten af haven. Under pejsen er der muret et hul, så der er plads til tørt brænde og til altid at have en kurv med ekstra tæpper til de køligere sommer- og efterårsaftener.

Bonus: Tæpperne er altid lune, fordi de ligger under ilden!

Se fede, rå tekstiler lige her!
2. Grøn oase af genbrug
Kombinér drivhusdrømmene med et lysthus, så du både kan blive selvforsynende med grøntsager og have et favoritsted, hvorfra haven kan nydes på tæt hold hele året. Huset her har kun kostet omkring 10.000 kr., fordi det er bygget af genbrugsvinduer og døre. Alle vinduesrammerne er skruet ind i horisontalt placerede lægter, der så igen står fast i fundamentet af gasbeton. Vi opfordrer selvfølgelig ikke til tyveri, men det føles næsten som at stjæle, når du besøger landets genbyg-centraler, hvor gamle døre og vinduer fås til spotpriser. Hent mere inspiration til selv at bygge dit eget drivhus eller lysthus ved at kigge i Claus Dalbys bog ‘Drivhusdrømme’ fra forlaget Klematis.
3. Gør det hjemligt
Indret drivhuset med plakat, gode stole, hynder, bøger etc. En hjemlig stemning giver dig automatisk lyst til at nyde eftermiddagskaffen og måske også aftensmaden blandt tomatplanter og agurker.

Se fedt design til dit drivhus her!
4. Lys i mørket
Med en håndfuld petroleumslamper og hurricanelygter er det muligt at tænde lys efter mørkets frembrud og sidde længe i lysthuset og se på stjerner. For jo, taget i huset er selvfølgelig også lavet i glas.

Se fine udedørs accessories lige her!
5. Enkelt udekøkken med overdækning
Her er der blevet bygget et lille anneks i haven med trædæk rundt om og et lille udekøkken. Slut med at rende frem og tilbage, og goddag til flere middage i det fri og flere udendørsaktiviteter. Selve køkkenet er bygget op af en stålbordplade med indbygget vask og armatur. Bordpladen hænger på væggen med et par stålhyldeknægte. Nedenunder hænger en hylde af træ fra Silvan. Det kan være en større og bekostelig operation at få lagt vand ind i et udekøkken, så alternativet er at købe en hane, hvor haveslangen kan sluttes til og så investere i et gasblus, der gør det muligt hurtigt at opvarme vand til f.eks. opvask. Udekøkkenet her er desuden overdækket med et halvtag, så der kan grilles hele året på den lille handy bordgrill, der let kan flyttes rundt.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Have