sponsoreret indhold
Årets 3 største køkkentrends
SPONSORERET indhold

Årets 3 største køkkentrends

Køkkenet er for manges vedkommende boligens vigtigste samlingssted – så det skal både være praktisk, og det skal være smukt. Lad dig her inspirere af 2023’s vigtigste tendenser inden for køkkener.

23. jan. 2023 | Bolig | Epoq

I de senere år er vores interiør blevet mere og mere farverigt, og den trend fortsætter ind i 2023. Pasteller, klassisk eg og varm bourgogne: Epoq har netop lanceret en række spændende køkkennyheder.

”Vi har fortsat arbejdet med farverne fra den forrige lancering. I Norden elsker vi afdæmpede farver, så det bidrager til årets palet,” siger Ingvill Hermansen, indretningsleder hos Epoq.

Årets nye farver består af bløde pasteller i lyserøde, grønne og blå toner og en ny front med lys eg. Derudover er trenden med mørke køkkener stadig stærk, så brandets designserie er subleret med stilfulde fronter i en smuk bourgogne.

Foto: Produkt: Epoq Edge Natural Oak

1 Eg – Tidløs designklassiker fra naturen

Lige I perioder med uro søger mange det varige og sikre. Det er derfor ikke underligt, at vi er inspireret af naturen og traditionen.

Epoq Edge Oak er et nyt bud på de tidløse designklassikere med en klar reference til nordisk natur.

2 Pasteller - Personlig farveglæde

Blege og sarte toner er både nedtonede og behagelige, samtidig med at de giver en farverig effekt.

Epoqs nye farver Trend Blush, Trend Pistachio, Trend Hazy Blue og Trend Blue Harmony fremkalder det bedste fra det det sprudlende forår og den varme sommer her i Norden.

Grøn: Grøn er en farve, der er blevet meget populær i de nordiske lande. Med fremkomsten af grønne planter og mere fokus på naturen er det også blevet en neutral klassiker i interiøret. Indtil nu har det primært været mørke og støvede greens, der har været populære, men nu kommer det lyse og rene grønt – også i køkkenet. Pistacienødder er en lys og håbefuld grøn tone, der minder om naturen, der spirer og vokser.

Blå: Blå er en farve, der minder os om friske oplevelser som luft, hav og himmel. Farvens effekt på os kan både være at gøre os hurtigere og at være beroligende – som et bad på en varm sommerdag. Dette gør det til en god farve i køkkenet, hvor du ofte starter og slutter dagen. Støvede blå nuancer er blevet almindelige i nordiske hjem og er en mere elegant version af blå pasteller. Blue Harmony  er en dybere og mere nedtonet blå, som mange vil være bekendt med. Hvis du vil have noget friskere og mere opløftende, er Hazy Blue en lys og luftig blå, der løfter dit humør.

Pink: En modreaktion på struktur og mørke farver er brugen af  lyserød. Pink er en varm og lys farve, der kan give associationer til destinationer i varmere regioner. Farven kan findes i en solnedgang på stranden, is eller en frisk drink på en kølig bar. Epoq har hentet inspiration til Blush  fra den varme og spændende atmosfære i Miami med denne Blush tone. Farven føles blød og behagelig, men kan gå godt med både neutrale farver, jordfarver og grønne farver. Den kan både kombineres med jordfarver for et mre nedtonet look og med pastelfarver for et mere livligt og positivt udtryk.  og kan fungere som en mere farverig neutral hovedfarve. Med andre pastelfarver bliver det livligt og positivt.

Foto: Produkt: Epoq Trend Bourgogne

3 Bourgogne – Elegant luksus

Bourgogne er nok ikke den farve, du først tænker på, når det handler om køkkener, men for dem, der tør vælge den, giver det en elegant effekt. Trend Bourgogne er en mørkerød farve med en dæmpet tone, der passer til både varme og kolde toner.

Denne dybe og varme røde skaber en mystisk og luksuriøs atmosfære, der får køkkenet til at emme af et æstetisk smykke.

I dagslys får det en spændende og farverig effekt, mens det om aftenen er mørkt og behageligt. Måske vil du have noget af denne elegante farve, men vil ikke have det i hele dit køkken?

Trend Bourgogne-fronten er lige så smuk i kombination med fronter i andre farver som Trend Sand eller Pure Matt Black. Den sorte farve forstærker den dybe og stramme farve, men giver den en neutral hovedfarve at læne sig op ad. Med Trend Sand lyser du køkkendesignet op og giver bourgogne
en mere blød effekt.

Tendensen er:

  • Sensuel: Beroligende atmosfære og glæden ved at blive omfavnet. Dybe bordeaux toner får mange til at tænke på velour og luksus.
  • Elegant og blød:
  • Blikfang: Et smukt møbel, der fremstår som et mystisk og stilfuldt smykke i rummet. Farven findes i antikke interiører og  barokke, der minder os om nedtonet drama og klassisk elegance.
  • Unik: Karakteristisk farve, som ikke desto mindre opfattes som et spændende valg. Du skal måske være modig for at vælge bourgogne, men farven er fleksibel og passer til både moderne og klassiske hjem – og stilarter.

Anbefalet til dig