Alberte Cornelius bolig

Foto: Alberte Cornelius

Ugens instagram-bolig

Albertes hjem er fyldt med praktiske løsninger: ”Hvis noget ikke fungerer, så løser vi det”

Alberte Cornelius’ lejlighed på Amager bugner med fikse løsninger og IKEA-hacks for at plads nok til den lille familie. Hør mere om den praktiske, men langt fra kedelige indretning her.

Man behøver ikke bo kedeligt og trangt, blot fordi man bor småt.

For selvom kvadratmeterne er få hos Alberte Cornelius, hendes kæreste og deres 2-årige søn, får de det alligevel til at fungere i deres lille lejlighed på Amager.

Med pladsoptimering og IKEA-hacks forsøger de nemlig at udnytte de få kvadratmeter bedst muligt. Og efter parret har deltaget i DR-programmet Hjem til forvandling, har de fået endnu mere inspiration og mod til nye, spændende projekter.

Læs med og lad dig inspirere af kvinden bag Instagramprofilen @albertecornelius.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Alberte Cornelius, og jeg er 24 år gammel. Jeg er mor til Alfred på snart 2 år og kæreste til hans far på ottende år. Vi bor i en gammel lejlighed på Amager på 77 kvm2. Jeg har en bachelor i dansk fra Københavns Universitet og er nu i gang med min kandidat i dansk med sprogpsykologi som sidefag. Ved siden af arbejder jeg som familiefotograf i min egen virksomhed, Cornelius Studio.

Egetræsbordpladen i køkkenet har Alberte behandlet med hvid olie.
Egetræsbordpladen i køkkenet har Alberte behandlet med hvid olie.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har fået interessen for boligindretning fra min mor. Hun har altid gået enormt meget op i at indrette. Jeg har altid fået lov til at rykke rundt på mit værelse, både hos min mor og min far.

Min far er meget kreativt anlagt, og jeg har helt sikkert arvet hans kreative tilgang til boligindretning – og ikke mindst hans tilgang til ting: ”man skal være glad for det, man har, og ikke altid tænke i nyt” – det tænker jeg meget over. At bruge det, jeg har.

LÆS OGSÅ: Cathrines mobil var rødglødende, efter hun delte dette vasketøjs-møbel

De grønne spisebordsstole har Alberts overtaget fra sin mor.
De grønne spisebordsstole har Alberts overtaget fra sin mor.

Beskriv din stil?

Vores stil kan måske bedst beskrives som ”praktisk”. Det lyder mere kedeligt, end det er. Vi går meget op i pladsoptimering og holdbare løsninger. Hvis noget ikke fungerer, så løser vi det. Samtidig bærer den også præg af, at jeg er et kæmpe tryghedsmenneske, og derfor skal mit hjem være en tryg base.

Vi har mange møbler, der er gået i arv i familien. Vi ejer ingen dyre ting, da det ikke har betydning for os. Vi forsøger at indrette os med det, vi har. Jeg vil ikke sige, at vi bor minimalistisk – men måske et forsøg på at komme derhen stille og roligt.

Albertes soveværelse.
Albertes soveværelse.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg er meget inspireret af, at vi ikke behøver så meget, som vi tror. Jeg finder meget inspiration på Instagram og Pinterest – især i forhold til farver og pladsoptimering. Jeg elsker at se boligprogrammer og har nok set samtlige, der findes – der er altid nogen, der har fundet en sej løsning, som man kan tilpasse sin egen stil.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Vi deltog i sommers i boligprogrammet ”Hjem til forvandling”, som var meget ulig os. Vi er ikke særligt gode til at være i centrum. Men det var en fed udfordring, hvor vi fandt inspiration (og modet) til at bygge en seng med plads til leg og opbevaring til Alfred.

Alfreds værelse indbyder til leg og kreativitet, men også til ro og afslapning.
Alfreds værelse indbyder til leg og kreativitet, men også til ro og afslapning.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Vi har netop købt ind til at skulle lave en bondegård til Alfred. Den skal indbygges i hylder i de små huse, som Alfred har på sit værelse.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være vores sofabord, der er min oldemors gamle sybord. Hendes syting ligger stadig i den lille skuffe, og jeg kommer aldrig til at rykke på dem.

Sofabordet er et gammelt sybord fra Alberts oldemor.
Sofabordet er et gammelt sybord fra Alberts oldemor.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er helt sikkert, når jeg deler billeder af Alfreds seng. Der er virkelig mange seje følgere, der har kastet sig ud en lignende løsning. Jeg forestiller mig, at mange familier står i samme situation, hvor de mangler plads i deres bolig – og dette DIY-projekt løser den udfordring. Samtidig er det en super nem løsning, da den er bygget på elementer fra IKEA. Vi har jo nærmest kun lagt en topplade på og sat en tremmevæg op.

I skabene er der sat hylder, så der er plads til Alfreds legetøj.
I det ene skab under sengen har de bygget en lille hule. I det andet skab er der sat hylder op, så der er plads til Alfreds legetøj.

Dit yndlingsrum i boligen?

Her må jeg igen fremhæve Alfreds værelse. Jeg elsker at være derinde. Der er så mange kroge, han kan udforske, og han leger så godt derinde. Det er dejligt at have et sted til alle hans ting, hvor der bare er plads til fri leg.

Alfreds legekøkken.
Alfreds legekøkken.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi har længe overvejet at lave køkken-alrum, men det må blive et projekt for den næste, der kommer til at bo i lejligheden. Vi er nemlig så småt blevet enige om, at vi skal tættere på familien og naturen. Så næste store projekt bliver forhåbentlig et køkken-alrum i et nyt hjem.

Koekken_1.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg kommer aldrig til at bo i et sort/hvidt tema. Jeg elsker det personlige og det farverige. Jeg glæder mig helt enormt til at skulle indrette et nyt hjem, hvor vi forhåbentlig er lidt skarpere på vores stil, så vi ikke skal lave om så mange gange.

Dine favorit-Instagrammere?

  1. Min favoritprofil igennem mange år er @ditteblog – især pga. hendes virkelige gode DIY-guides, men også hendes tilgang til moderskabet. Hun har mange gode ’hands on’ ”råd” til søvn, mad, legetøj osv.
  2. En nyere favorit er @forstadsdrømme – hun giver mig mod på at kaste mig ud i at bygge selv. Hun er virkelig sej – og så har hun en meget ærlig profil og tager mange emner op med fine nuancer.
  3. Jeg nyder også at følge @simone.astrid – hun har en meget ærlig profil i form af hendes smukke billeder. De er smukke på en måde, jeg ikke kan beskrive. Her finder jeg virkelig god fotoinspiration.
Et lille kig i entreen.
Et lille kig i entreen.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Ryd ud i dine ting, så du kun har ting, der er betydningsfulde for dig. Et hjem skal fungere i hverdagen og ikke kun på Instagram. Jeg er personligt et kæmpe rodehoved, og det hjælper mig med få ting og gode systemer. På den måde elsker jeg at være i mit hjem.
  2. Være fuldstændig ligeglad med, hvad andre synes om dit hjem og din stil. Din stil bliver først personlig, når du giver slip. Jeg arbejder stadig på det. Jeg søger ofte inspiration på Instagram og Pinterest, men ofte kommer de bedste idéer helt af sig selv.
  3. Jeg elsker idéen om genbrug. Men i stedet for at ty til en genbrugsbutik, så hør dine bedsteforældre, om du må kigge på deres loft. Måske du både får et ”nyt” spisebord og en hyggelig historie, som du altid vil bære med dig.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det er vores lænestol! Jeg kan virkelig ikke lide den, men Andreas så den på et loppemarked på et tidspunkt – og var helt solgt. Han var så glad for den, at jeg ikke nænnede at sige, at jeg ikke kunne lide den. Men jeg må give ham, at det blev en virkelig god ammestol.

Loungemøblerne på altanen er fra IKEA.
Loungemøblerne på altanen er fra IKEA.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg holder virkelig meget af vores DIY-løsninger. Ét, fordi de fungerer godt i hverdagen, men særligt fordi det minder mig om, at Andreas og jeg har lavet det sammen. Vi er et virkelig godt team, og vi er gode til at være kreative sammen. F.eks. minder vores skabsløsning i vores soveværelse om min graviditet. Jeg sad ude foran glasdøren, mens Andreas malede (jeg var herre bange for maling, da jeg var gravid haha). Men det er et virkelig hyggeligt minde om en spændt og lykkelig tid.

Skabene i soveværelset er malet med farven Soft Touch fra Jotun.
Skabene i soveværelset er malet med farven Soft Touch fra Jotun.

Følg Alberte Cornelius her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk