Anne Soll-Andersens bolig
Foto: Anne Soll-Andersen

Ugens instagram-bolig

Anne Soll-Andersens reol er lavet af gulv-rester: ”Jeg elsker den – selvom den ikke er dét, jeg bestilte…”

For 15 år siden byggede Anne Soll-Andersen og hendes mand et bjælkehus. Siden har de lavet mange forandringer og tilbygninger på huset, og manden skabt mange nye møbler. Se den flotte indretning her.

Husets gulve har været helt mørke af egetræ, og de havde også selv valgt de sorte klinker i indretningen, da de byggede deres hjem fra bunde for i 2005.

Men her 15 år senere har det selv-bygget bjælkehus i Sønderborg undergået flere forvandlinger. Det stilrene, hvide look er i dag gennemgående i boligen, mens huset udvendigt også har skiftet farve.

Anne Soll-Andersen har nemlig en stor passion for boligindretning, og hendes mand, Henrik, har hænderne godt skruet på, når de får nye idéer til ændringer af deres fælles hjem.

– Der er blevet væltet vægge og bygget nye op. Vi sørger altid for, at huset er tilpasset os, og hvor vi nu er i vores liv, forklarer hun til ALT.dk.

Passionen for boligindretning deler Anne ud af på sin Instagramprofil. Mød her kvinden bag profilen @allos80:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Anne Soll-Andersen, jeg er 39 år og skolepædagog. Jeg er også tidligere ejer af Designdreams.dk (online shop, der sælger boliginteriør, red.), som jeg solgte i januar i år. Jeg bor sammen med min mand, Henrik, og sammen har vi drengene Marius på 10 år og Emil på 9 år. Vi bor i Sønderborg i vores selv-byg bjælkehus fra 2005.

I den lille karnap i soveværelset kan man sidde og nyde udsigten til haven.
CaptI den lille karnap i soveværelset kan man sidde og nyde udsigten.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den kom, da jeg fik mit første eget hjem - en lille etværelseslejlighed - som blev møbleret med genbrugsmøbler. Interessen blev ikke mindre, da vi byggede vores eget hjem. Både min mand og jeg har en fælles lidenskab for indretning.

Jeg begyndte først rigtig at dele billeder af vores hjem, da jeg startede min egen webshop, inden da var min instagram fyldt med billeder af mine børn og dejlige minder.

entre3.jpg

Beskriv din stil?

Jeg elsker det rene look. Jeg har forsøgt mig med farver, men det forstyrre mig og bliver derfor hurtig lavet om igen. Jeg elsker at bo stilrent, og mit hjem vil måske af mange blive beskrevet som neutralt og kedeligt, men stod det kun til mig, boede vi i et helt hvidt hjem med masser af træ.

Da vi er flere herhjemme, der har meninger, sniger der sig dog også lidt kontraster ind, særligt farven sort, som min mand ofte byder ind med.

Et smukt fignetræ byder gæsterne velkommen.
Et smukt fignetræ byder gæsterne velkommen.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver naturligvis inspireret af Instagram, som er mit foretrukne sociale medie, og som jeg derfor bruger alt for mange timer på at scolle igennem, haha.

Men jeg søger også inspiration i forskellige showrooms, særligt Dinesen showroom giver mig altid inspiration til at prøve noget nyt. Og så er jeg stor samler af boligblade, som jeg også bruger i min indretning.

stue.jpg

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg gør nok ikke en masse overraskende i min indretning, men jeg malede vores dør og væg på vores gæstebadeværelse i kødpølsefarve – og overraskende nok er jeg endnu ikke træt af det.

koedpoelse1.jpg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Vores spisebord er efterhånden 15 år gammel. Det er et bord, min mand selv har lavet, da han var i lære som orgelbygger. Sidenhen er det blevet fornyet, men bordet er det sammen.

Vores Trinidad spisebordsstole fra Nanna Ditzel har efterhånden også mange år på bagen, og jeg elsker dem stadig. Deres siddekomfort er perfekte, særligt da vi bruger mange timer ved vores spisebord.

Både spisebord og spisebordsstolene har et par år på bagen.
Både spisebord og spisebordsstolene har et par år på bagen.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Vi skal have nye havemøbler. Jeg har dog endnu ikke fundet det rette til en pris, som min pengepung kan være med til, så det ender nok med, at jeg sætter manden på opgaven. Han plejer at producere nogle ret pæne ting, som ikke alle andre ejer, og det elsker jeg allermest, jeg vil nemlig helst ikke bo som alle andre.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg kan rigtig godt lide dansk design, da jeg mener, at det oftest har en længere levetid, og jeg spare også gerne op til det rette køb. Jeg er dog det seneste års tid blevet mere bevist om at finde ting på genbrug for at skåne vores miljø.

stilleben.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

På det sidste har det været vores hus set udefra. Vi har det seneste år bygget et anneks, som indeholder opholdsrum med hems og et værksted til min mand. Og så har vi i foråret malet huset sort, hvor det tidligere var svenskrødt. Vi har også lavet en ny terrasse.

Førhen var det vores reol, der omkranser vores franskedøre fra stuen ud til spisestuen, som fik flest likes. Den er lavet ud af resterne fra vores gulve, og jeg elsker den reol, selvom det ikke var den stil, jeg bestilte hos min mand, men da det var ham, der skulle bygge den, blev den sådan – og det er jeg glad for i dag.

Det gamle gulv er brugt til at lave denne smukke reol.
Det gamle gulv er brugt til at lave denne smukke reol.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi skal være færdig med annekset, og ellers har vi købt træ, så min kære mand skal i gang med at lave nyt køkken til os – men der kommer nok til at gå nogle år, inden han er færdig med det projekt. Min mand drømmer om en pool i baghaven, men jeg tænker også, at det projekt først er en realitet om nogle år.

Et lille kig ind i annekset.
Et lille kig ind i annekset.

Eller sagt på en anden måde, så har vi altid gang i flere projekter, og huset har i dens 15 års levetid gennemgået flere omgange med renovering. Vi havde tidligere sorte klinker, mørke egetræsgulve og så videre. Der er blevet væltet vægge og bygget nye op. Vi sørger altid for, at huset er tilpasset os, og hvor vi nu er i vores liv.

koekken1.jpg

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg tror, at det er mit soveværelse. Jeg elsker roen i rummet. Der er en lille, hyggelig siddeplads ved vinduet, som jeg længe har ville købe en madras til, da jeg elsker at sidde deroppe og læse i en god krimi eller mine boligblade, men som jeg endnu ikke er kommet til.

sovevaerelse.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Alt for mange pangfarver, det stresser mig. Men jeg elsker faktisk at komme i hjem, hvor de er vovet, og hvor farverne er i fokus, og jeg føler mig vildt godt tilpas der, men jeg kan ikke selv bo i det.

hyggekrog.jpg

Mine favorit-Instagrammere?

  1. Countyroadliving 
  2. Whitelivingetc 
  3. Daniellawitte 

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Sørg for masser af opbevaringsplads
  2. Sørg for lyse flader, så er det nemmere at tilsætte nogle farver i indretning
  3. Husk at tilføje planter - hvilket jeg godt selv kunne være bedre til - men det giver liv i indretningen.
Drengeværelset er også holdt i hvidt og sort.
Drengeværelset er også holdt i hvidt og sort.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg elsker vores gulve. Men jeg elsker også vores nye tilbyggede anneks og terrasse, som gør, at vi bruger uderummet meget mere.

udefra1.jpg

Følg selv Anne Soll-Andersen på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk