Altan

Foto: Getty Images Så er det tid til at gøre altanen forårsklar.

Sådan gør du din altan forårsklar

Efter vinteren trænger altanen til en kærlig hånd. Knofedt og ganske almindelige rengøringsmidler kan sagtens få has på fugleklatter, skidt og snavs.

Nu er det på tide at komme ud på din altan og nyde det gode vejr. Men før du kan sidde og slappe af på altanen med en god bog, er der lige et par ting, der skal ordnes.  

Ryd altanen

Start med at sætte møbler, krukker og lanterner ind i boligen, så det bliver lettere at komme til derude. Tjek samtidig, om der er revnede potter eller rådne træmøbler, der skal smides ud.

Fej overalt

Brug en kost til at fjerne støv og skidt fra altanens gulv, gelænder og vægge. Måske er der brug for en mindre kost til at komme godt ind i hjørnerne, hvor der har sat sig spindelvæv og visne blade.

Skrub og skur

Så skal der skrubbes. Fortynd et universalrengøringsmiddel i varmt vand og hyg dig med at skurre gelænder, vægge og vinduesrammer med en mellemblød børste. Faktisk er en opvaskebørste ikke så tosset, da den kan komme godt rundt om hjørnerne. Lav et nyt hold varmt vand og tør alle overfladerne af med en hårdt opvredet klud.

Vinduer

Vask vinduesglassene med vand og et par dråber opvaskemiddel eller lidt eddike. Brug en blød børste eller en svamp. Skrab vandet væk med brusebadets gummiskraber eller tør vinduerne med bomuldsklude. Tjek for striber.

Gulvet

Til at vaske gulvet er varmt vand tilsat opvaskemiddel nemt og effektivt. Brug en gulvklud, hvis gulvet er af træ, fiberbeton eller andre glatte materialer. Er gulvet ru som eksempelvis beton, så skrub det med en stiv børste og tør efter med en gulvklud opvredet i rent vand.

Loppemarked

På loppemarkeder kan du sikkert finde billige, gamle ølkasser eller trækasser, som med en gang maling kan bruges til en lille bænk eller en reol til blomsterne.

Lejlighed med altan

Lejligheder med altaner sælges hurtigere og til højere pris end andre lejligheder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Altan