@amoesgaard Annemette Moesgaard bolig
Foto: Annemette Moesgaard

Ugens instagram-bolig

Tusinder følger Annemette på Instagram: ”Jeg vil gerne bryde tabuet om at være ung førtidspensionist, mens jeg deler boligbilleder”

Hende farverige hjem har givet hende flere tusinder af følgere på Instagram. Men Annemette Moesgaard deler ikke kun ud af de visuelle sider af sin bolig, hun vil også gerne gøre omverden klogere på livet, efter en operation gik galt og ændrede alt.

Hvad det vil sige at være kronisk smertepatient og førtidspensionist?

Det er de færreste boligbloggere, som (også) giver indsigt i den del af livet, men det gør 31-årige Annemette Moesgaard.

Indretningen har nemlig altid betydet meget for hende, og efter en operation mod skæv ryg gik så galt, at hun i dag lider af kroniske smerter, fik boliginteressen en ny betydning. Hun måtte opgive drømmen om at blive skolelærer, og i stedet var hun bundet til sit hjem.

Men Annemette fandt en glæde i at ændre indretningen sin bolig, så hun fik noget nyt at kigge på. Det delte hun på Instagram – og siden er følgerskaren vokset, når hun deler ud af billeder af sit hjem, som er fyldt med glade farver, smukke møbler og sjove - og gerne gule - detaljer.

– Som mit liv udviklede sig, og jeg blev førtidspensionist, fik jeg en masse følelser og tanker indeni om, at jeg pludselig ikke var som alle andre, og jeg fik derfor et behov for og en idé om, at jeg her kunne dele ud af, hvad det vil sige at være kronisk smertepatient og førtidspensionist. Jeg ville forsøge at bryde med nogle af de tabuer, der ofte følger med, samtidig med at jeg delte boligbilleder, forklarer hun til ALT.dk.

Mød kvinden bag Instagram-profilen @amoesgaard

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Annemette Moesgaard og er 31 år gammel. Jeg er næsten færdiguddannet folkeskolelærer, men på grund af en skoliose-rygoperation, som ikke gik som forventet, udviklede jeg stærke kroniske smerter og fik derfor efter flere års sygemelding tilkendt førtidspension for snart tre år siden. I september sidste år flyttede jeg ind i min nuværende lejlighed på 65 kvadratmeter. Det er en gammel herskabslejlighed med de fineste detaljer.

Stilleben 1.jpeg
Appelsin-krukken er et af Annemettes yndlings genbrugsfund. Plakat fra The Dybdahl Co, og kopperne er fra henholdsvis Les Gens Heureux, Sorte Negle og Julie Damhus. 

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Allerede som barn syntes jeg, at det var sjovt at flytte rundt på mit værelse og lave om. Da jeg så flyttede hjemmefra, åbnede der sig en helt ny verden i forhold til at indrette og udforske, hvad der fungerede for mig.

Efter jeg blev fuldtidssygemeldt, kom indretningen til at fylde endnu mere for mig. For når man går hjemme hver dag året rundt, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg oftere havde brug for forandring, hvis jeg ikke skulle blive skør i hovedet af at gå og kigge på det samme hver dag. Det var også i den forbindelse, at jeg begyndte at dele boligbilleder på min Instagram – jeg fandt en måde, hvor jeg stadig kunne have en form for kontakt med andre mennesker hver dag, selvom jeg ikke havde mulighed for at komme ud ad døren.

I starten handlede min Instagram primært om boligindretning, og det gør den også stadig visuelt. Men som mit liv udviklede sig, og jeg blev førtidspensionist, fik jeg en masse følelser og tanker indeni om, at jeg pludselig ikke var som alle andre, og jeg fik derfor et behov for og en idé om, at jeg her kunne dele ud af, hvad det vil sige at være kronisk smertepatient og førtidspensionist. Jeg ville forsøge at bryde med nogle af de tabuer, der ofte følger med, samtidig med at jeg delte boligbilleder.

Jeg følte, at jeg på den måde kunne nå ud til endnu flere netop ved at dele boligbilleder, så jeg kunne ramme en gruppe, som ellers ikke ville interessere sig for, hvad det vil sige at være ung førtidspensionist.

Stue 2.jpeg
Alt efter lyset i stuen så changerer farven mellem at være pastel lilla og pastel lyserød. Farvekode X0.05.79 fra Nordsjö Danmark.

Kan du beskrive din indretningsstil?

Jeg har ikke en bestemt stil, da jeg indretter mig meget efter min mavefornemmelse, og hvad der gør mig glad – og hvis jeg falder over noget, jeg kan lide, så forsøger jeg at få det til at passe ind.

Skal jeg forsøge at beskrive min stil, vil jeg sige, at jeg indretter mig farverigt, med genbrug, nyt og med sjove detaljer. Det kan være art deco og kitsch, som min blomsterlampe, jeg faldt pladask for, da jeg så den på DBA.

Det vigtigste for mig er, at mit hjem er hyggeligt og et sted, man har lyst til at være. At det gør noget godt for mig. Alle farverne og de lidt kitschede ting gør mig fx glad og hjælper på humøret på de trælse dage.

Reol.jpeg
Reolen er fyldt med skønne loppefund, bøger og fine kander. 

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Gul har altid været min yndlingsfarve, og den har derfor også fået love at fylde flere steder i mit hjem, som fx i mit soveværelse og badeværelse. Jeg har også altid drømt om at male mit køkkengulv i en lys gul farve, men da jeg altid har boet til leje, er det ikke muligt, derfor bestemte jeg mig for, at jeg skulle have et gult spisebord i stedet.

Sovevaerelse 2.jpeg
Annemettes elskede solskinsgule soveværelse.Farvekode G4.15.86 fra Nordsjö Danmark.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit seneste køb er to rammer i blå og rød fra By Emilie Luna, samt en citron-plakat, som også er fra hende. Og så har jeg lige købt en gammel vitrine, som jeg skal i gang med at male i nogle fine farver.

2 rammer i blå og rød fra By Emilie Luna.
Rammerne fra By Emilie Luna er Annemettes seneste køb til boligen.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være mine Charles Eames-spisebordsstole, som snart er ti år gamle. Det er simpelthen de bedste stole at sidde i, hvis man har dårlig ryg og gerne vil sidde med ved spisebordet i mere end en halv time.

Charles Eames spiseborddstole.
Annemettes Charles Eames spiseborddstole er 10 år gamle. 

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg tænker meget over det, da jeg jo er førtidspensionist. Jeg er virkelig taknemmelig for, at vi lever i et land som Danmark, hvor det er en mulighed at få førtidspension, men man bliver ikke rig på den. Så alle nye køb eller ændringer i boligen tænker jeg meget og længe over, da der skal spares op til det – men det gør også glæde ved den nye ting endnu større, da det kan være en ting, jeg har drømt om længe.

Yndlingskoppen er fra Damhus og anemonerne står så smukt i vasen fra Louise Roe.
Yndlingskoppen er fra Julie Damhus, og anemonerne står så smukt i vasen fra Louise Roe.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det gør min Omar-reol på badeværelset. Jeg ved ikke helt hvorfor, måske fordi det har en lidt rå stil? Ellers er det mit gule spisebord fra Thorsø A/S, hvilket gør mig glad, da jeg elsker mit solskinsbord. Men generelt er folk altid så søde til at komme med positive kommentarer om mine modige farvevalg.

Reol badevaerelse 2.jpeg
Omar reolen fra IKEA høster mange likes på Instagram.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Forhåbentlig bliver jeg aldrig træt af farver, da de giver så meget glæde og liv til et rum, så jeg håber ikke, at jeg kommer til at bo med alt for mange hvide vægge igen…

Kommode.jpeg
Kommoden er købt på DBA og plakaten er fra Nynne Rosenvinge.

Mine favorit-Instagrammere?

@lisbethbeckmortensen – jeg elsker hendes pastel univers.

@celinehallas – jeg elsker hendes altid modige valg af farver.

@etlillehjem – jeg elsker hendes måde at få masser af farver ind i sit hjem, selvom mange af væggene er hvide.

Det hvide badeværelse er piftet op med et gult badeforhæng fra HAY og et lilla håndklæde fra Ferm Living.
Det hvide badeværelse er piftet op med et gult badeforhæng fra HAY og et lilla håndklæde fra Ferm Living.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Vær ikke så bange for at male dine vægge. De kan altid males om igen (også selvom man bor til leje, væggene kan altid males hvide igen).
  2. Vær ikke bange for at mikse stilarterne. Det er tit dét, der gør ens hjem mere personligt.
  3. Vælg ting med hjertet. Det er tit de ting, man bliver mest glad for og som bliver længst i ens hjem.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det må være mit (solskins) gule spisebord fra Thorsø A/S med ben fra Fermliving. Nu skinner solen i mit hjem hver dag, og det gør mig så glad.

Spisebord fra Thorsø A/S med ben fra FermLiving.
Spisebordet med den gule laminatbordplade er fra Thorsø A/S. Benene er fra Ferm Living.

Følg selv Annemette Moesgaard på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk