Anne Nordbjerg villa nordbjerg bolig instagram

Foto: Privat I Poppelhuset bor Anne Nordbjerg og hendes mand med sildebensgulve, snedkerkøkken og rolige farver.

Ugens instagram-bolig

”Jeg brugte et halvt år på at finde den helt rigtige farve til vores køkken”

I den smukke herskabsvilla fra 1930 er alt nænsomt renoveret og restaureret med respekt for de oprindelige detaljer og håndværk. Kom med indenfor i Poppelhuset, hvor Anne og hendes mand har skabt et smukt hjem med sildebensgulve, snedkerkøkken, rolige farver og ikke mindst kæmpestor respekt for husets smukke originale detaljer.

Anne Nordbjerg er kvinden bag Instagram-profilen @villanordbjerg, hvor du de sidste par år har kunnet følge med i familiens nænsomme renovering af den smukke villa Poppelhuset i Silkeborg.

Her kan du læse mere om deres til- og fravalg i processen, og så afslører Anne også, hvilket rum i Poppelhuset, som hun er endt med at blive mest glad for:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Anne Nordbjerg er 33 år, og officer i forsvaret. Jeg bor i Silkeborg sammen med min mand og vores søn. Vi bor i en smuk herskabsvilla fra 1930, som vi har gennemrenoveret gennem de seneste år og netop lige solgt. Boligen er den ældste på vejen, og vi faldt pladask for husets smukke arkitektur og historie. Desværre var boligen misvedligeholdt igennem de sidste 20 år, da vi købte den, så vi har måttet gennemrenovere hele huset, dog med stor respekt for huset alder og historie.

Nu har vi så købt et nyt renoveringsprojekt i Silkeborg, hvor vi kan udleve nye drømme, og hvor der sågar er plads til et par heste. Meget af den stil, vi har skabt i Poppelhuset, skal gå igen i det nye boligeventyr, herunder sildebensgulve, snedkerkøkken, møblerne, rolige farver, gulvlange gardiner mm.

Anne og hendes mand har moderniseret den gamle trappe, så den passer til deres stil.
Anne og hendes mand har moderniseret den gamle trappe, så den passer til deres stil.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg oprettede profilen, da vi overtog Poppelhuset, og har løbende delt billeder fra renoveringen, før/efter billeder mm. Jeg har altid interesseret mig for boligindretning, både da jeg boede hjemme, og da jeg flyttede hjemmefra til min første lejlighed. Men det var i takt med at vi overtog og renoverede Poppelhuset, at jeg har delt billeder på Instagram, og herefter er profilen vokset med tiden og flere kom til.

Jeg har dog lige skriftet profilnavn, da vi jo som sagt har solgt huset, og købt vores nye sted. Profilen skal stadig være fokuseret omkring boligrenovering og indret-
ning, men jeg tænker også, at der bliver plads til kreative projekter (som jeg holder af), naturen omkring vores nye sted og måske lidt heste, hvis jeg er heldig :-)

Den grønne sofa er fra Bolia, sofaborde fra &Tradition og lampe fra Petite Friture.
Den grønne sofa er fra Bolia, sofaborde fra &Tradition og lampe fra Petite Friture.

Beskriv din stil?

Min stil er enkel, klassisk og elegant. Vi har i vores renovering af Poppelhuset haft stor fokus på selv den mindste detalje, og det er helheden, i hvert enkelt rum, der tilsammen skaber den unikke stemning og oplevelse af boligen. Jeg er til rolige vægfarver, som lige netop kan fremhæve stuk, gerigter, paneler mm, således at disse kommer til sin ret. Poppelhusets smukke originale detaljer, massive dansk produceret sildebensgulve, fyldningsdøre, bjælker, vinduespartier mm. fortjener at blive fremhævet, og derfor er indretningen enkelt, som jeg bedst kan lide det. Og så kan jeg godt lide et miks af materialer, det moderne sammen med det klassiske.

Jeg kan godt lide at ”prøve” noget nyt og blive inspireret andre steder fra, men hvis jeg har anskaffet mig noget, hvor jeg kan mærke, at mavefornemmelsen er forkert, så skiller jeg mig af med det, og prøver ”igen”. F.eks. solgte jeg alle vores Wegner spisebordsstole, da jeg på det tidspunkt syntes, at jeg så dem overalt hos alle, og derfor selv måtte prøve noget andet. Vi fik nye sorte spisebordsstole, men det var ikke det rigtige. De blev for markante og ”hårde” i udtrykket, så dem solgte vi og købte Wegner stolene igen. Det gav en helt anden rolig og ”rar” fornemmelse i rummet (dem skiller jeg mig ikke af med igen :-))

Det lille konsolbord har fået en fin plads i køkkenet. Vægfarven hedder tidløs og er fra Jotun.
Det lille konsolbord har fået en fin plads i køkkenet. Vægfarven hedder tidløs og er fra Jotun.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret af Instagram, Pinterest, boligmagasiner og steder jeg ser eller besøger f.eks. spisesteder, cafeer og restauranter.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg tror ikke det er sjovt, skævt eller overraskende, men vi overtog et fint karlekammerskab sammen med huset, og det har jeg sat i stand og malet. Det står på vores søns værelset, og det kommer det til i mange år fremadrettet.

Karlekammerskabet på Hermans værelse.
Karlekammerskabet på Hermans værelse.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det må være lille Petra lænestolen fra &Tradition. Den har været på ønskelisten meget længe.

Annes seneste købt til boligen er lænestolen Lille Petra fra &Tradition.
Annes seneste købt til boligen er lænestolen Lille Petra fra &Tradition.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det har vores Louis Poulsen lamper, både radiohus pendel (som vi har flere af) samt ringkronen fra Vilhelm Poulsen. Hans lamper er så tidløse og elegante, at de altid vil følge mig.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det gør vores køkken – alrum, og det er simpelthen så vellykket et rum, både i forhold til stemning, indretningen og farve/materialevalget. Køkkenets grågrønne farve komplimenterer den lyse vægfarve, bordpladen, de gulvlange gardiner og den bruneret messing på fineste vis. Alt er nøje valgt, og skaber tilsammen en dejlig fornemmelse i rummet. Køkkenet med sine snedkerlavede egetræsskuffer, håndmalede fronter og brunerede messing greb passer godt ind i denne type bolig. Jeg brugte et halvt år på at finde den helt rigtige farve til vores køkken, og denne grå/grønne farve gør sig så smukt i det lyse rum med de gulvlange gardiner. Det er en farve, jeg godt kunne finde på at føre med over i vores næste renoveringsprojekt.

Køkkenet er fra Københavns Møbelsnedkeri, pendler fra Louis Poulsen og spisebordet har Anne fundet på DBA.
Skufferne er snedkerlavet fra Cphwood, greb fra Københavns Møbelsnedkeri og pendler fra Louis Poulsen.

Dit yndlingsrum i boligen?

Mit yndlingsrum er køkken-alrummet… Det er vores leverum, og det rum, hvor jeg fik skabt lige præcis den stemning, jeg ønskede i første hug (det tog også lang tid...). Rummet er ikke bare et køkken, men er en del af stuerne, for man kan se igennem alle rummene, som kun er opdelt af den originale blyindfattede skydedør mellem spisestue og køkkenet.

Det runde spisebord har Anne fundet på DBA og stolene er fra Rum21dk. Vitrineskabet har parret selv bygget. 
Det runde spisebord har Anne fundet på DBA og stolene er fra Rum21dk. Vitrineskabet har parret selv bygget. 

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Det næste der skal ske er, at vi skal i gang med et nyt renoveringsprojekt (om et godt stykke tid). Vi overtager vores nye sted til foråret, og min Pinterest er allerede godt fyldt op med inspiration til næste boligprojekt - primært udtrykket udefra. Jeg er allerede ret overbevist om stilen indenfor, da den kommer til at spejle sig i vores renovering af Poppelhuset - dog ikke med stuk, lister og paneler. Dog skal vi have købt nyt spisebord, da vi har solgt vores marmorspisebord med huset, hvilket også gælder for vores store reol i spisestuen. Den skal vi have bygget igen, da jeg er utrolig glad for det stykke håndværk.

Reolen i spisestuen er også selvbyg.
Reolen i spisestuen er også selvbyg.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg bryder mig ikke om pangfarver/markante farver på væggene. Jeg prøvede at male vores gang i en smuk grønlig nuance, hvilket så smukt ud (isoleret set), men ikke i den store helhed. Så det blev malet om kort tid efter. Jeg vil hellere have større frihed til at kunne vælge interiør således, at det er indretningen og møblerne, der træder frem, og væggene holdes i lyse rolige nuancer. Markante farver på væggene hos andre kan være vildt flot, men jeg ”trives” ikke i det.

Mine favorit-Instagrammere?

@idestrup en smuk bolig – hvor der både er et miks af klassisk og moderne. Hun har designet vores marmor spisebord. Hun er et godt eksempel på, hvor markante vægfarver kan være utroligt smukke.

@isabellastokholm – hendes univers er både præget af boligindretning, livsstil og mode. Kan godt lide hendes valg af interiør til den gamle fine bolig.

@tapetcafe – et fantastisk smukt og kreativt univers, hvor både mønstre, materialer og farver mikses på fineste vis. Både deres lampeskærme, sengegærde og tapeter er til stor inspiration. Har selv valgt det fineste tapet til vores gæstetoilet, netop herfra.

Tapetet på gæstetoilettet er fra Tapetcafe.
Tapetet på gæstetoilettet er fra Tapetcafe.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Køb det du ønsker dig, og gå ikke efter det ”næste-bedste”. Her mener jeg, at jeg vil hellere spare op til f.eks. en lampe eller stol, og så leve uden indtil jeg har råd. Altså hellere undvære end nøjes.
  • Miks materialer f.eks. spisebordsstole i træ op imod et marmorbord, eller en stol/sofa i velour/uld op i mod metal borde.
  • Skab ro i indretningen, og lad være med at have noget bare for at have det.
Lampen i gæsteværelset er fra Georges, sengetæpper fra Jysk og Tine K Home. De blomstrede puder har Anne selv syet.
Lampen i gæsteværelset er fra Georges, sengetæpper fra Jysk og Tine K Home. De blomstrede puder har Anne selv syet.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Ærligt talt… så tror jeg ikke, at jeg har noget grimt i mit hjem. For jeg skiller mig af med det, hvis det ikke passer ind i og passer til den stemning, jeg ønsker at skabe.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Vores ringkrone designet af Vilhelm Poulsen, som jeg fik i julegave af min mand for nogle år tilbage.

Spisebordet i marmor er speciallavet hos Kbhbordplader.
Spisebordet i marmor er speciallavet hos Kbhbordplader.

Følg Anne Nordbjerg her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg