Bagepulver
SPONSORERET indhold

7 ting, du (også) kan bruge bagepulver til

Bagepulver gør ikke bare dine kager luftige. Hævemidlet egner sig også rigtig godt til rengøring – det er billigt og godt for miljøet.

Af: Julie Svarrer Foto: Getty Images
14. nov. 2019 | Bolig | Hjemmet

Ovnen

Er ovnen meget beskidt, kan du lave en tyk pasta ved at blande bagepulver og vand. Smør ovnen ind og vent en time, før du fjerner det med en våd klud. Er ovnen kun lidt beskidt, kan du drysse bagepulver på en fugtig klud og tørre ovnen over. Lad det virke en time, før du tørrer efter.

Fastbrændt mad

Fastbrændt mad i gryder og pander får kamp til stregen, hvis du sætter dem i blød i varmt vand tilsat 1 tsk. bagepulver i et par timer. Herefter kan du let fjerne madresterne med en blød svamp. Lad være med at bruge en skuresvamp, da den ridser.

LÆS OGSÅ: Eddike: 11 geniale råd der virker

Rødvinspletter

Rødvinspletter kan ødelægge den fineste sommerkjole, men prøv at fugte pletten med lidt vand og gnide lidt bagepulver på. Lad det virke et par timer og vask så kjolen, som du plejer.

Te- og kafferander

Te-og kafferander forsvinder ikke altid, selv om kopperne kommer i opvaskemaskinen ved høj temperatur. Drys lidt bagepulver i kruset og gnid med en blød svamp eller en finger. Skyl koppen i rent vand, og den er skinnende ren.

Afløb

Et afløb, der lugter, bliver ofte klaret med stærke rengøringsmidler, der er skadelige for miljøet. Du kan i stedet klare problemet ved at drysse 1 dl bagepulver derned efterfulgt af lidt eddike og en liter kogende vand.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du rent med citroner

Vandhaner

Vandhaner og andre blanke overflader bliver skinnende rene, hvis du tørrer dem over med en fugtig klud, hvorpå der er strøet lidt bagepulver.

Toiletkummen

Toiletkummen bliver ren igen, hvis du putter en halv deciliter bagepulver derned og lader det virke natten over – eller mindst et par timer.

Anbefalet til dig