Havespil

Foto: Getty Images Et godt spil kan let sætte gang i den gode stemning til havefesten.

Sommeraktivitet: 7 sjove havespil for hele familien

Sommeren står for døren, og det betyder hyggelige familiesammenkomster og havespil. Sørg for at vælge nogle spil, hvor både små børn og ældre familiemedlemmer kan være med.

Mangler familen underholdning i sommerferien, så har vi fundet 7 havespil, som er perfekte til en hyggedag i haven eller på stranden.

Hvis I har brug for mere underholdning, så kan I, med små rester maling, selv være med til at sætte jeres eget præg på spillene.

Kongespillet, ringspillet og klodsmajor kan males i alskens farver og dekoreres med mønstre og prikker. Det er kun fantasien, der sætter grænser...

Ringspil havespil

Ringspil

Ringspil er et klassisk præcisionsspil, hvor det gælder om at kaste ringe over pinde med forskellige pointangivelser. Start med at lave banen. I bestemmer selv, hvor langt væk trækrydset skal stå – det kommer an på, hvor svært spillet skal være. Hver deltager får fem forsøg til at kaste ringene hen over pindende. Vinderen er den, som har fået flest point.

Kongespil havespil

Kongespil

Kongespil eller Kubb er perfekt til familiefester og kan spilles på græs, grus eller sand. Banens størrelse skal være cirka 5 x 10 meter. Spillet går ud på at vælte alle modstanderens bønder (kubb’er) og til sidst ramme kongen, som står i midten. Det svære er, at kongen ikke må væltes, før alle bønderne er fældet. Sker det alligevel, vinder det andet hold.

Petanque havespil

Petanque

Petanque stammer fra Frankrig og skal spilles på en bane af hårdt sand eller grus. Hver deltager har tre metalkugler, og du spiller enten alene eller på hold. Det gælder om at kaste petanquekuglerne så tæt som muligt på en lille trækugle (grisen). Når alle kugler er kastet, uddeles der point til den deltager, der ligger nærmest grisen. Normalt spiller du op til 13 point.

Kroket havespil

Kroket

Kroket er et rigtig godt familiespil. Det er et græsplænespil, hvor du bruger kugler og køller af træ. Du skal med så få slag som muligt slå kuglerne igennem metalbuerne for til sidst at ramme målpinden.

Stigegolf havespil

Stigegolf

I stigegolf handler det om at kaste boldene (bolars) og få dem til at lande på stigens ribber. Der opnås først point, når kuglerne vikler sig rundt om ribberne og bliver hængende. 

Mikado havespil

Kæmpe spil

Kæmpe spil er kendte familiespil i gigantudgaver, hvilket gør dem egnet til at blive spillet i haven. Det kan eksempelvis være mikado, yatsy, spillekort og klodsmajor med hver deres spilleregler.

Klodsmajor havespil

Klodsmajor

Har du mod på det, kan du også selv lave dit eget gigantiske klodsmajorspil. Det eneste du skal bruge er noget træ, sandpapir og maling. Læs mere hos Frugal Family Times.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer og Have

610x200_woordy_dmjpg.jpg