Nespresso præsenterer: Den Gode Morgenstund
Ann-Christine kvinden bag bloggen Valdemarsro.dk om morgenrutiner

Nespresso præsenterer: Den Gode Morgenstund

Bloggeren bag Valdemarsro.dk: ”Derfor starter vi med en morgenkrammer i sofaen”

For Ann-Christine, kvinden bag den succesfulde blog Valdemarsro.dk, er det tid, tilstedeværelse og morgenkrammere i sofaen, der er nøglen til de hyggeligste morgener.

Vores daglige morgenrutiner i tidsrummet 06:00 til 08:30 ligner vel rimelig meget hinanden. Noget med et vækkeur, noget med en snooze-knap, noget med en tandbørste, et bad, en kop kaffe og 10 minutters tomt blik ud i ingenting, inden den står på morgenmad, madpakke-produktion og så ud ad døren. Eller det skulle man da i al fald tro.

 

Når morgenrutiner kan være fyldt med ro

I blogindlægget ’Mine morgenrutiner’ på bloggen Valdemarsro.dk beskrev Ann-Christine, skribenten bag, morgenrutinerne for bloggeren og hendes familie. Det inspirerede hendes læsere, der nu selv skrev ind på bloggen og fortalte om deres morgenrutiner.

”Lyder som nogle dejlige morgener. Her er der lidt mindre faste rammer, da vores skolebørn er så store,” begyndte en kommentar, mens en anden skrev: ”Lyder som en hyggelig og overskudsagtig morgen – på den stadig menneskelige måde. Jeg har ikke børn, men bor sammen med min kæreste, så det er sjældent, at vi står op samtidig.”

Fællesnævneren for de fleste læsere var dog, at deres morgenrutiner sjældent var ens, alt imens de dog alle var enige om, at Ann-Christine lød til at skabe nogle både rare og rolige morgener for hendes familie og sig selv. Derfor var vi selvfølgelig også nysgerrige på, hvordan hun som mor til to 8-årige tvillinger får skabt en rolig morgen?

”Grundlæggende handler det om at skabe tiden,” fortæller Ann-Christine. ”Min to-do-liste er også fyldt op, men det bunder i, at min mand og jeg har fået skabt struktur, alt imens vi løbende evaluerer og nedprioriterer ting, som kan frigive tid om morgenen,” fortæller hun og peger blandt andet på tvillingernes madpakker, der nu smøres om aftenen. I lang tid havde jeg et princip om at smøre børnenes madpakker om morgenen, ”Nej, så er madpakkerne ikke frisksmurte, men det var de jo alligevel ikke, når ungerne pakkede dem ud ovre i skolen 5-6 timer senere.”

Ligesom en krammer i sofaen

”Uhm, det er duften af frisklavet kaffe og måske et lille pusterum fra hverdagen,” skriver Ann-Christine på bloggen. Og det lille pusterum prioriterer bloggeren særligt om morgenen.

Se mere fra Nespresso her.

 

”Vi har et morgenritual, hvor vi mødes inde i sofaen. Så sidder vi og krammer og snakker lidt. Har man sovet godt, er der nogen, der har drømt noget særligt, og hvad byder dagen på? Det kan være fem minutter, men det handler bare om, at vi lige er til stede og er sammen. Jeg synes, at det er synd, når det hele går for stærkt. Man går nemt glip af denne her rare morgenfølelse af, at vi alle kommer godt fra start.”

Hvorfor er duften af frisklavet kaffe som et lille pusterum for dig?

”Det er jo lidt ligesom med morgenkrammeren i sofaen. Frisklavet kaffe om morgenen er et lille forkælelsesritual. Vi sætter også altid musik på, og det er ligesom duften af kaffe med til at vække sanserne.”

Får du også et øjeblik for dig selv om morgenen?

”Ja, det gør jeg. Når børnene er fulgt i skole, og jeg kommer hjem igen. Så brygger jeg mig en kop kaffe med mælk, sætter mig ned og planlægger dagen eller læser et kapitel i en bog. Bare ren afslapning. Og det er jo mega-lækkert, at jeg også har friheden til det om morgenen.”

 

 

Advertisement
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Kaffe