Posy markbuket

Præsenteret af Posy

Blomsterdekoratøren: Her er vores mest populære buketter om sommeren

Hvad er sommersæsonens mest populære blomster, hvilke farver hitter og er der en blomstertrend, der – så at sige – blomstrer særligt meget sommeren 2017? Vi har talt med en blomsterdekoratør fra POSY.

For mange er det at træde ind i en blomsterbutik lidt at sammenligne med et barn, der træder ind i slikbutik. Udvalget af smukke og duftende blomster synes overvældende, og skal man nu gå efter klassikerne som roser eller krysantemum, eller hvad med de her geoginer, og hov, solsikkerne er jo i øvrigt også ret så sommerlige og smukke!

Det kan især føles overvældende - og en smule stressende, faktisk - hvis buketten er tænkt som en gave til venindens store fest, som du i forvejen er lidt forsinket til.

I sådanne situationer er gode råd og nogle overordnede blomster-guidelinjer et must. Sådanne guidelinjer har vi fået en blomsterdekoratør fra POSY til at hjælpe os med, så du forhåbentlig, næste gang du træder ind i blomster(slik)butikken eller besøger POSY på deres hjemmeside, vil være lidt mindre overvældet.

Sommerens buketter – hvad oplever du er de store hits?

Denne her sommer er små blomstrende sommerblomster som mynthe og oregano et stort hit. Græsser, siv og strå oplever vi også stor efterspørgsel på, ligesom rigtig mange kunder går herfra med sedum- og allium-blomster.

Er der særlige blomster, som du oplever pynter sommerens buketter?

Ja, udover dem der er nævnt, så er dahlia (georginer, red.), achilla (røllike, red.), ammi majus, som er en form for skærmblomst, super smukke som del af en buket.

Men man går også meget sjældent galt i byen med delphium (ridderspore, red.), antirrhimun (løvemund, red.), eremurus, der også er kaldet ’Kleopatras nål, og gladiolus, som er denne her bemærkelsesværdig yndefulde blomst.

Men solsikkerne, hydragena (hortensia, red.), lathyrus (ærteblomst, red), floks - en fin lilla blomst, hører også til sommerblomsterbuketterne. Og ej forglemme skabiose, selvfølgelig, som er denne her lette og ret så elegante sommerblomst. Eustoma, der igen høre til kategorien af fine lilla blomstre, denne gang fra de amerikanske sydstater, er også utrolig efterspurgt denne her sommer.

 

 

Blomsterdekoratørens fif

For bedst mulig vandoptagelse: Stilkene skal have et skarpt skrå snit (ca. 45 graders vinkel), mens de træagtige stilke gerne skal flækkes for at opnå bedst mulig vandoptagelse.

Ok, så der er nok at vælge mellem fortsat. Lilla synes at gå igen som en populær farve til årets buketter. Er der ellers nogle bestemte farvenuancer, som du oplever er særligt op i tiden?

Der er ikke nogle farvenuancer som sådan. Men man kan sige, at en tendens med årets sommerbuketter er, at de gerne må være et virvar af farver. Det kan både være de bløde nuancer, men der kan også sagtens komme knald på, hvis man er til det. Lilla er rigtig nok én af de populære farver, men pink og rosa er også et stort hit.

Oplever du, at der her til sommer er en særlig blomster-trend, der – så at sige – blomstrer?

Blomster, som du kan finde på danske marker og langs grøftekanten, når du kommer lidt ud på landet, er et stort hit i år. Det giver sig så til udtryk i de her vilde og naturlige buketter.

POSY er skabt af Interflora, der har leveret blomster i Danmark over 70 år.

Hos POSY køber du ikke en specifik buket, men du har derimod mulighed for at vælge mellem tre forskellige stilarter, MARKKLASSISK og NORDISK. Hvert blomsterunivers repræsenterer en forskellig type af buket. Du har dermed mulighed for at vælge netop den type buket som passer til din stil og dit hjem. Hos POSY kan du få leveret friske blomster på abonnement hver uge, hver anden uge eller hver fjerde uge – eller du kan vælge at sende en enkelt buket til en du holder af. POSY har blomsterdekoratører i hele Danmark, og kan levere samme dag hvis bestilling sker inden kl. 14.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Sommer