Minimalistisk og smuk juleoppyntning

Foto: Klix Kommunikation Se grafisk designer Mette Myhlendorf Knudsens smukke juleoppyntning.

Minimalistisk jul i flotte former

Hjemme hos grafisk designer Mette Myhlendorf Knudsen er juleoppyntningen stringent og minimalistisk og fyldt med smukke kræmmerhuse, som hun elsker at lave i hele december måned. Hendes sans for linjer og former får selskab af personlige fund og arvestykker.

Juletræet er pyntet med sjove fund og rejseminder, og Mette foretrækker et højt træ med god plads imellem grenene, så pynten kommer til sin ret. Lænestolen af Poul Kjærholm har Mette arvet fra sit barndomshjem. Biopejsen fra Illums Bolighus bringer stemning og varme ind i stuen på en kold decemberdag.

Smukt juletræ i stuen.

På sofabordet står julegodter klar på en serveringsbakke fra Kaymet London, som Mette forhandler på sin webshop, og portvinen er klar til at blive skænket op i arveglas. Keramikskålen med fransk nougat er fra Line Rønnest, og i den store Cafu-vase fra Georg Jensen har Mette stillet olivengrene for at bringe andet grønt ind i december måned end det traditionelle gran. 

Serveringsbakke med julegodter.

Mette er glad for at blande nyt og gammelt, som skaber masser af personlighed i hjemmet. På rullebordet, der er et genbrugsfund fra DBA, pynter arvet keramik og en kobbervase fra Skjalm P sammen med et svensk englespil, som er en gave, købt på julebazar i den svenske kirke. Lampen er AJ-bordlampe fra Louis Poulsen. 

Rullebord med smuk lampe og pynt.

Juletræet er pyntet med sjove fund og rejseminder. Gør Mette kunsten efter, og hiv pynt med hjem, når du er ude at opleve verden. Bjørnen, som Mette har på sit træ, er fra en god ven, mens The Golden Gate Bridge er et rejseminde, som Mette selv har haft med hjem. Den mintfarvede guldsmed er også et fund, der er kommet med hjem fra den årlige juletur til London. På træet pynter Mettes egne kræmmerhuse også og giver et flot farverigt look.

Smukt pyntet juletræ.

Når Mette kobler af, finder hun ro i at sy fine kræmmerhuse i Liberty-stof og bånd, som hun køber med hjem fra Paris og London. Her mikser hun forskellige mønstre og farver. 

Fine hjemmelavede kræmmerhuse.

I hjørnet af stuen står lænestolen af Poul Kjærholm, som Mette har arvet fra sit barndomshjem. Den store Flos 265-hængelampe fungerer godt i hjørnet, da den er funktionel og kan bruges både ved sofaen og som læselys ved lænestolen. Rullebordet er et genbrugsfund, hvorpå der står en AJ-bordlampe fra Louis Poulsen.
stue.jpg En lille udstilling med snekugle og en blanding af nye og gamle pyntegenstande pynter på skænken i spisestuen. Hyacintvasen er et arvestykke, oplukkeren er et køb fra Normann Cph, snekuglen er et rejsefund fra Paris, og ansigtet er lavet som en del af en opgave på Danmarks Designskole. Litografierne er lavet af Mogens Andersen og tegneren Wollinsky.

snekugle.jpg

Julebordet er dækket med sølvtøj og stofservietter, som Mette har arvet. Adventsdekorationen er lavet med kubusstagen og skabt med inspiration fra naturen. Den står på en marmorbakke fra Hay. Flere af Mettes hjemmelavede kræmmerhuse i fine farver og mønstre er også brugt som pynt på bordet.

Smukt julebord med minimalistisk pynt.

Karnappen har Mette pyntet i en stram, grafisk stil. Vaserne i vindueskarmen er fra Ditte Fischer. Puderne på daybeden er fra Anni Albers og af eget design lavet af metervare. Daybeden er et rigtig godt fund, som Mette har gjort sig i storskrald. 

Kanarp pyntet med julepynt i minimalistisk stil.

En skænk er et fantastisk møbel at bruge i indretningen, både praktisk, til opbevaring, men også som udstillingsplads. Skænken her er fra Hay. Billederne på billedvæggen er fra Galerie Maeght købt i Paris og hos Bendtsens Galleri på Frederiksberg. Billedvæggen har fået et personligt tvist med en vinkellineal, som har været Mettes fars, fra hans arbejde som arkitekt.

Fin skænk og billedvæg.

I spisestuen komplimenterer gamle og nye fund hinanden. Træbordet er et arvestykke, og spisebordsstolene er fra svenske Lammhults. Pendlen over spisebordet er en klassiker fra Arne Jacobsen. Mette har pyntet et smukt julebord i et naturligt look med kræmmerhuse af eget design og enkle naturelementer.

På bordet er der dækket op med sølvtøj og champagnekøler, som er et arvestykke. På julebordet står den elegante vandkande fra Georg Jensen og fungerer nærmest som pyntegenstand på julebordet. I år har Mette brugt sin kubusstage som adventskrans pyntet med kristtjørn og lys i en støvetgrøn nuance.

Spisestue og smukt julebord.

I køkkenet er et gammelt, indbygget vitrineskab fyldt med hvidt porcelæn fra Pillivuit pyntet med kræmmerhuse, julepynt i papir og med et fad fyldt med en samling af anitkke julekugler. Skabet har fået nyt liv med nye messinggreb. Sifonflasken er en gave fra Mettes kæreste, som ved, at hun er glad for Campari Soda.

Smukt vitrineskab pyntet.

I køkkenvinduet har Mette skabt julestemning ved at hænge julepynt på en snor. Ræven er en gave fra en ven. Den fik desværre smadret næsen, så vennen har lavet en snudeprotese til julefiguren. Ved at binde en lyskæde om snoren, får Mette endnu mere julehygge i sine vinduer på de mørke eftermiddage.

Julepynt i køkkenvinduet.

Gode råvarer og godt køkkenudstyr til julemiddagen. Kobbergryden er af mærket Mauviel, og kniven er fra Zwilling. Den blå keramik er lavet af keramiker Line Rønnest og kan bruges som fad til julemiddagen. Det rustikke skærebræt i oliventræ er et rejsefund fra Italien.

Køkkenudstyr til julemiddagen.Kræmmerhuset er et af Mettes egne, som hun har pyntet med tørrede bær og grene.

Kræmmerhuset er et af Mettes egne, som hun har pyntet med tørrede bær og grene.

Hvem & hvor?

  • Hvem? Mette Myhlendorf Knudsen, grafisk designer, 49 år, og hendes to drenge, Albert og Bertil på henholdsvis 16 år og 11 år.
  • Hvor? Familien bor i en lejlighed på 105 2m på Frederiksberg i København.
  • Følg Se flere af Mettes kræmmerhuse på Mettemyhl.dk eller på Instagram @mm_mettemyhl
Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Boligindretning