Christina Juulsgaard

Foto: Line Thit Klein Christina Juulsgaard

Christina Juulsgaard

Boligreportage: Kreativitet i alle krogene

Se multikunstneren Christina Juulsgaards moderne parcelhus, hvor indkørslen er indrettet til atelier og badeværelset er fusioneret med soveværelset.

Hvad sker der, når abstrakte penselsstrøg møder et snusfornuftig parcelhus? En hel del, hvis du spørger den tidligere designer bag modemærket ”YIIP” og i dag multikunstner, Christina Juulsgaard. Hun har med sin kreative familie sat sine aftryk på alle tænkelige dele af huset. Rummene, indretningen, udsmykningen. Selv keramikvaserne har hun selv lavet. Faktisk var det Christinas mor, der i sin tid, fik datteren på sporet af drømmehuset.

– Det var min mor, der gjorde os opmærksom på, at huset her var til salg. Vi havde i længere tid været på udkig efter noget i netop dette uforstyrrede område, så det var oplagt at tage et kig på parcelhuset med facade mod en rolig villavej, fortæller Christina Juulsgaard.

Huset er tegnet i 1958 af arkitekten Mikael Ree, der også selv har boet her, men stod tomt, da Christina og hendes mand, Nicki Droszt så det til salg.

Det er her, i husets tidligere indkørsel, at man kan se hvordan nyt og gammelt mødes. Lige som i resten af huset, er der også her lagt et lyst betongulv. Foldedørene får arbejdsrummet til at flyde sammen med den store terrasse. Den skønne lampe i loftet, er fundet hos Mekavi og hedder Dear Ingo.

LÆS OGSÅ: Grafisk lyspunkt i Mørke

Gule murstensvægge og et moderne look
Det parret faldt for var først og fremmest udsigten. Men også huset i ægte funkisstil med gammelt køkken, små rum og gule murstensvægge. De så straks mulighederne for at ændre stilen til et mere moderne look.

–  For at få styr på vores ideer, og få professionelle øjne på projektet, fik vi Mikkel Westfall fra Årstidernes arkitekter og en hovedentreprenør til at tage sig af ombygningen, forklarer Christina.

De største ændringer i huset handler om, at der blev åbnet op mod naturen, skabt større rum, og foretaget nogle ukonventionelle valg. Alt sammen noget der passede den kreative familie perfekt.

– Der var ikke mange, der forstod vores idé omkring indretningen af vores kombinerede sove– badeværelse, ler Christina.

– Men for os var det en drøm at have badekarret stående frit i soveværelset, hvorfra vi har den mest fantastiske udsigt, gennem det store vinduesparti mod haven. Og heldigvis fik arkitekterne ruminddelingen til at gå op.

Parret valgte noget utradtionelt at kombinere soveværelset med badet. Det skulpturelle badekar er fra Copenhagen Bath.
Ud for badekarret er der indgang til både brus og toilet. Begge med glasdøre så lyset også komme ind i nicherne. Spejlet på væggen over toilettet er fra Hay og toilettet fra Royal Scandinavian.

Sådan ser den bløde stuedel ud, her set fra spisepladsen og indgangspartiet. Den gule keramikkugle har Christina selv formet.

Som nyt blikfang på 50'er-væggen hænger et af Christinas malerier. Sofaen er fra Hay. Det samme gælder tæppet, bordet og puderne. Vaserne på bordet er et udtryk for Christinas lyst til at kaste sig over keramikken. Stuens hvide reol, er fundet hos Muuto.

Fra sofaen er der et vue ud over hele det store rum, hvor en række glaspartier nu udgør facaden mod haven.

Atelier i haven

At Christina, der bl.a. er kendt for sine malerier, har sit atelier hjemme i huset, giver jo også en helt anderledes stemning. Fra husets lange gang, til børnenes afdeling og husets gæstetoilet kommer man til atelieret, der ligger et par trin lavere i niveau end resten af huset. Her er højt til loftet, både hvad angår ideer og kreativitet, men også i bogstaveligste forstand, da man her har bevaret taget men gravet ud, så rummet fremstår 80 cm dybere end det resterende grundniveau. I atelieret er der et stort foldedørsparti mod en terrasse. Når foldedørene skubbes til side, bliver haven, en charmerende del af arbejdsrummet.

- Når vejret er til det, så står jeg udenfor og maler, og det er endnu en af de drømme vi fik opfyldt ved ombygningen af huset, siger Christina glad.

Set fra husets græsplæne danner den hvide eternitvæg en fin baggrund for huset og for det udendørs arbejdsrum.

Kig til den store terrasse, hvorfra der er indgang til soveværelset og badet samt til det store rum med køkken og opholdsstue.

Tips til at turde
1. Få professionel hjælp til de projekter, du ikke selv har styr på, så dine store tanker rent faktisk bliver til noget.

2. Miks det eksisterende med noget nyt og anderledes, der sætter begge dele i fokus. Læg betongulv i et typehus, det giver et andet look.

3. Tænk til gengæld enkelt, når det gælder rummene. På den måde har du plads til forandringer hen ad vejen. Få så meget dagslys som muligt ind i rummene.

Fakta

Hvem: Christina Julsgaard, 36 år, kunstner i firmaet ART BY CJ, Cjulsgaard.dk, og Nicki Droszt, 39 år, arbejder i Nordflex. Samt Sophia 7 år og Silas 4 år.

Hvad: Ombygget parcelhus fra 1958, i Nordsjælland. 186 kvadratmeter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør

610x200_woordy_knap2.jpeg