Boligindretning

Foto: Johan Rosenmunthe

Indretning

Bolig med skæve detaljer og sprudlende farver

Kunstner og illustrator Lisa Grues værker er fyldt med farver, men med masser af råhed og kant. Det samme kan man sige om hendes og familiens hjem, der er indrettet helt personligt med sans for de skæve detaljer.


HVEM: Kunstner og illustrator Lisa Grue, industriel designer Denis Sytmen og deres toårige søn Mika.
HVAD: Lejlighed på 120 kvadratmeter.
HVOR: Indre by, København.

underwerket.blogspot.dk 
www.bigcartel.com

Det er ikke til at se udefra. Men lige inde bag en port i indre by i København findes en skøn oase i form af en stor og dejlig grøn gård, omgivet af gamle smukke huse. Det er i et af disse huse, at kunstner og illustrator Lisa Grue bor sammen med sin familie, industriel designer Denis Sytmen og deres toårige søn Mika. Det ses tydeligt, at her bor et farve og designelskende par i den 120  kvadratmeter store lejlighed. Overalt popper farver og mønstre op imellem eller som baggrund for skæve og skønne opstillinger og fund. Resultatet er en helt speciel og personlig stemning i familiens hjem. Den gamle lejlighed og Lisa har efterhånden levet sammen i mange år, og er er mange minder knyttet til den charmerende bolig, der startede som kollektiv og nu danner rammen om familielivet.
Minderne og de mange historier, lejligheden gemmer på, er blevet en del af parrets indretningsfilosofi.

– Et hjem er et sted, der skal kunne bruges og leves i. Det er vigtigt for os at omgive os med ting, som vi selv, familie og venner har lavet, for det er med til at skabe en god stemning, forklarer Lisa og Denis og tilføjer: – Et hjem er også et sted, hvor man bliver glad og henter energi. Vi har begge to behov for at omgive os med farver og møbler, som man kan se er blevet brugt. Set udefra er missionen lykkedes. Lisa og Denis’ hjem har personlighed og patina på den historiefortællende måde og byder varmt velkommen til både familien selv og dens gæster.


Katten slikker sol i en af de mange hyggekroge.


Midt inde i byen ligger denne skønne grønne gård.


To kæmpe malerier fra serien Where is Alice, som Lisa har haft med på Kunstnernes Efterårsudstilling, hænger i spisestuen og skaber god stemning med masser af farver. Stolene er af Alvar Aalto, og bordbukkene er fra Hay. Lisas mor har broderet den smukke tehætte. Tekanden er et af Lisas værker, som kan købes gennem lisagrue.bigcartel.com. Den klassiske bakke er designet af Finn Juhl og kan købes i Stilleben.


De to Arne Jacobsen stole er fra Lisas svigermor, som er lidt af en loppehaj. Over sofaen hænger Lisas grafiske ugleplatter. Nogle er pyntet med pomponer i neonfarver. Platterne blev skabt til en udstilling i New York og kan nu købes gennem Lisas webshop, lisagrue. bigcartel.com.


I en af vindueskarmene pynter Lisas fine samling af fugle.


Denis er kaffeconnaisseur og både rister og maler selv sin kaffe. Kaffen bestiller han fra Barcomi’s i Berlin!


Et gammelt skab er fyldt med ældre porcelæn af forskellig herkomst.


Lisa elsker opstillinger. Her en samling af hendes japanske kokeshi- dukker. På væggen hænger to af Lisas signerede tryk, som kan købes i hendes webshop.


Hvem siger, at platter er for gamle damer? Lisas samling skaber liv på soveværelsesvæggen. På sengen ligger et smukt sengetæppe fra Tyrkiet, hvor Denis har familie. Det smukke billedtæppe over sengen har Lisa selv syet. Farverne spiller perfekt op til den klassiske Eames-knagerække.


Et blåt og poetisk stilleben bestående af ferieminder, arvestykker og loppefund. På væggen det smukke tapet Palm Leaves fra Tapet-Cafe.


Overalt i Lisa og Denis’ hjem ses dejlige farver. Her et kig ind i spisestuen fra soveværelset.


Lilla Mika på to år har sit eget værelse med Josef Franks fine tapet Paradiset, fås hos svensktten.se. Guirlanden i vinduet danner nærmest et gardin og indrammer alle de personlige ting, som Lisa og Denis udstiller i deres vindueskarm. Dyrekranierne danner på smukkeste vis en kontrast til guirlanden.


På det gamle teaktræsskab ses et lille udvalg af Lisas egne værker. Dukken er fra en udstilling, og oversize uglenøgleringen kan købes i Lisas webshop, lisagrue. bigcartel.com.

► SE OGSÅ: Lejlighed i byen: Minimalisme med stærke farver
► SE OGSÅ: Træhus i det grønne: Harmoni og skæve detaljer
► SE OGSÅ: Gammel herskabslejlighed: Her sprudler ideerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg