Silke Bonde
Foto: Pernille kaalund Illustrator Silke Bonde's bolig på Nørrebro.

Silke Bonde

Bolig: Naturelementer på Nørrebro

Rå bjælker, bare murstensvægge og varme jordfarver præger illustrator Silke Bonde og hendes kærestes lejlighed på bare 49 kvadratmeter. En lille bid af Nørrebro, hvor naturen er inviteret helt op på 3. sal.

Strand og skov har været en stor del af både Silke Bondes og hendes kæreste Kaspers opvækst. Åbne vidder og masser af frisk luft, langt væk fra stenbroen. Og selvom Nørrebro hverken har havudsigt eller skovstier, formår parret alligevel at omgive sig med masser af natur i deres toværelses lejlighed på tredje sal.

– Vi er to naturelskere, der har indrettet vores hjem som en ode til naturen med masser af naturlige teksturer, f.eks de rå murstensvægge, bløde træsorter, rustikke, vævede stoffer og varme, brunlige nuancer, fortæller Silke Bonde.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du helt sikkert glemmer at rengøre

Som illustrator har Silke sans for det med farver. Hun giver indretningen et kunstneriske tvist og bryder den naturlige farveskala med en klar blå her og der på puder og kasser. Hendes eget arbejde med collager og kunst er mindst lige så iøjnefaldende og hænger overalt i lejligheden. Og selvom Silke Bonde kun er 22 år og stadigvæk er studerende, har hendes illustrationer været i adskillige boligmagasiner og bliver solgt i mange butikker i både Danmark og Europa. Det hele begyndte med et højskoleophold for nogle år siden, hvor Silke blev fanget af de muligheder, der åbnede sig ved at arbejde med grafik og kunst på computeren.

Kunsten er at undgå rod i den lille lejlighed. Her har parret fået plads til motorcykelhjelme på knager over spejlet. Stofnettet er fra Humanempireshop.com

– Jeg prøvede mig frem og blev bedre og bedre, og jeg opdagede også, hvor fedt det er at arbejde med papir, fortæller hun.

Alle collagerne og illustrationerne bliver til her i lejligheden med udsigt til gaden og ved det skrivebord, som kæresten Kasper selv har bygget. Det var oprindeligt ham, der boede i lejligheden. Men for et år siden rykkede Silke ind.

LÆS OGSÅ: 15 bud på det perfekte sengetæppe

– Kasper valgte lejligheden på grund af dens rustikke look og muligheden for at kombinere stue, soveværelse og kontor på få kvadratmeter. Derudover har beliggenheden spillet en væsentlig rolle. Her er hyggeligt og masser af liv på Nørrebro, fortæller Silke Bonde.

Parret er lykkelige for, at den tidligere ejer lavede en gennemgribende renovering, der har gjort lejligheden mere lys og åben og som kompenserer for de få kvadratmeter. Resultatet blev blandt andet et køkken, som er delvis integreret med stuen. De bærende stolper står frit, og køkkenbordet er bygget op omkring dem, så det også fungerer som spisebord, der kan forlænges, når der kommer gæster. I soveværelset står hjemmets vigtigste møbel. Ikke sengen, men skrivebordet, som Kasper har bygget, så her kan sidde to og arbejde.

Arbejdshjørnet, hvor parret sidder med hver deres projekter. Grønne Kevi-stole, købt brugt, lamper og reolkasser fra Ikea. På væggen en af Silkes neon-collager.

LÆS OGSÅ: Designer Line Hvass: "Når du kommer ind, får du dig et overraskende skud farvevitamin"

– Vi er begge kreative og har ofte gang i forskellige projekter, der fylder. Her er bl.a. blevet bygget en vindtunnel, en isbåd, malet mange malerier, fikset mountainbike og meget andet. Vores evige udfordring er at få plads til alle tingene uden, at det kommer til at se rodet eller overfyldt ud. Jeg elsker, når man kan se de rene flader, og at man fornemmer luft omkring sig – og det er en kunst i en lille lejlighed.

Morsø-brændeovnen tæt på det lille køkken bliver flittigt brugt hele vinteren. Billedet på væggen er en collage, Silke har lavet af 300 små papirhjerter.Stue.jpgFinn Juul-bord, Eilersen-sofa, gul pude fra HAY, rød pude, hæklet af Silke, og plaid, vævet af Stine Skytte. Chatollet er fundet brugt.

Silkes 4 genveje til god stil

Foren klassisk design med smagfulde farver. Det er balancen mellem de to ting, der gør det fedt.

Sørg for at holde det enkelt. Ikke for mange dimsedutter.

Vælg ting, der rummer en historie for dig.

Møbler er til for at blive brugt – drop udstillingsmøbler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør