Boligindretning

Foto: Anitta Behrendt Emil Thorup kolonihave i nordsjællandske Kvistgård.

Bolig: Emil Thorups stilfulde kolonihavehus

I nordsjællandske Kvistgård trækker tv-vært Emil Thorup sig tilbage til sin kolonihave, kaldet kolo’en, når livet i byen bliver for stressende. En aften her i selskab med gode venner på terrassen, og Emil bliver klar til at præstere på tv igen.

Du har bygget huset om. Hvad prioriterede du i den ombygning?
– Stort, åbent køkken med kapacitet til at lave mad til mange mennesker, uden det blev campingagtigt. Derefter var terrassen selvfølgelig vigtig og til sidst kom selve tilbygningen, hvor soveværelset nu er. Før var det bare en slags overdækket terrasse, men nu er der helårsisoleret, så man kan overnatte heroppe både i starten og slutningen af sæsonen.

Hvad laver du, når du er her?
– Jeg forsøger at lave så lidt som overhovedet muligt, men jeg har ret svært ved at sidde på min flade ret længe ad gangen, så jeg ordner tit en masse småting. Går og retter lidt på møblerne, pudser vinduer, og så spiser jeg. Jeg spiser simpelthen så meget heroppe.

Hvad er det bedste ved kolonihaven?
– Terrassen og køkkenet. De to bedste investeringer i istandsættelsen. Den enorme træterrasse er lavet i niveau med stuen, så når jeg slår glasdørene til side, føles det hele som ét stort rum. Køkkenet er lavet ret stort i forhold til resten af huset, men det er en generel ting fra min side i indretning og renovering. Mit hus på Frederiksberg har også en stor andel af kvadratmeterne allokeret til køkken, og det er altid her, jeg er, både sammen med min kæreste og med venner og familie. Og jeg har meget mere tid her i kolo’en, så det var en nem beslutning at bygge køkkenet stort og åbent.

STUE Huset er ikke så stort, men kvadratmetrene er godt udnyttet. Køkken, lampe og spisebord fra Ikea.
STUE Den lille sofa fra Design By Us er en god kontrast til det søde træhus. Rå kasse brugt som sofabord, puder fra By Nord, plaid fra Aiayu. Blå vase fra Broste Copenhagen.
SPISESTUE Spisebordet er ikke så ofte i brug, daEmil helst spiser ude, når vejret tillader det. Bord og lampe fra Ikea, 7-er-stole fundet i Den Blå Avis, gulvtæppe fra House Doctor, Lyngby-vase fra Hilfling Design, mintgrønne FDB-stole fulgte med huset. Lignende fås hos Hay, dog i andre farver.

LÆS OGSÅ på Rumid.dk: Dyrk marmor-looket

GÆSTEVÆRELSE Selv om Emilikke har børn endnu, har han bevaret køjesengen i det lille værelse, til eventuelle gæster, der vil blive og sove.
BADEVÆRELSE Det lille toilet har ikke bruser, da den er udendørs. Man er vel i sommerlandet...
TERRASSE Den 35kvm store terrasse er der, Emil bruger mest tid, når det er godt vejr. Sofa fra Ikea, pude i flere farver fra Broste Copenhagen, velourpude fra By Nord.

SE OGSÅ: Sådan bor Emil Thorup

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Sommerhus, Emil Thorup, Interiør og Kolonihave