Bolig: Stram nordisk minimalisme
Foto: Lena Skovdal/ Styling: Mie Lerche 1960'er villaen er kendetegnet af nordisk minimalisme.

Nordisk minimalisme

Villa med nordisk minimalisme

Hjemme hos den rejselystne fynske familie Vennerstrøm bliver de naturlige og enkle omgivelser værdsat. Her danner 1960'er villaens rammer en rolig base for deres travle hverdag.

Familien Vennerstrøm, som tæller to voksne og to børn, er ikke i tvivl om, at de valgte rigtigt, da de for fem år siden købte huset på Fyn tæt ved både skov og strand.

– Vi købte byens billigste hus under højkonjunkturen i 2007, smiler Anne Vibeke og Kenneth. – Og vi er ovenud lykkelige for 1960'er stilen, og den enkelhed og funktionalitet, som danner rammen om en travl hverdag for os alle 4. Og så ligger det midt mellem vores arbejdspladser, tæt på toget til Odense og København.

Hjælp fra indretningsekspert

– Udover i bogreolen afspejler vores rejselyst sig ikke i vores indretning, selv om vi har et spisebord lavet af en gammel mølle fra Indien, griner Anne Vibeke.

– Vi er mere tilhængere af den stramme nordiske minimalisme, som fungerer bedst som omdrejningspunkt for vores hverdag. 1960'er-stilen vakte for alvor vores opmærksomhed, da vi i fire år boede i en tjenestebolig i forbindelse med mit arbejde som kostlærer. Huset var i et plan og i gule mursten som vores nuværende hjem. Det var så nemt at bo i med små børn.

- Jeg er vildt interesseret i materialer og design, fortæller Anne Vibeke. Men jeg har svært ved at indrette, fordi jeg er bange for at overgøre ting. Desuden har vi heller ikke haft tiden til det de sidste år, hvor vi også har bygget om. Derfor har det været dejligt at få hjælp fra en indretningsekspert.

- Vi byggede nyt køkken, da vi købte huset i 2007. Her ændrede vi den oprindelige form på køkkenet. Efterfølgende kunne vi ikke helt få huset til at fungere. Det havde små værelser, og vi manglede et kontor. Huset trængte til et nyt tag og mere isolering, og derfor tilførte vi en brændeovn. I 2010 besluttede vi os for en tilbygning, som blev opført i 2011, så huset i dag udgør 124 kvadratmeter i ét plan.

Tilbygningen resulterede bl.a. i en ny stue og et dejligt arbejdsværelse, som primært benyttes af Anne Vibeke til hendes hjemmearbejdsdage, studier og freelancearbejder som skribent for diverse faglitterære tidsskrifter.

Fik hjælp fra indretningsekspert

Efter til- og ombygningen manglede vi inspiration til de nye rum. Derfor tog vi kontakt til en indretningsekspert, som hjalp med at tilføre vores hjem den varme, vi synes vores minimalistiske stil manglede. Det har betydet, at vi i dag er meget gladere for vores hjem, og at vi har lært, hvor meget materialevalg betyder i valg af møbler og tilbehør.

– Alt interiør er valgt med omhu, så det passer perfekt til vores livsstil. Hele indretningen hænger perfekt sammen nu og den skaber et naturligt flow, der får alle rummene til at glide behageligt ind i hinanden.

Spisebord.jpg

Spisebordet fra Mater er lavet af gammelt teaktræ fra en mølle i Indien. Stolene er Wegners Y-stole og lampen en Akari lysskulptur, designet af Isamu Noguchi. Tæppet er et skræddersyet sisaltæppe.

Spisestue_og_kunst.jpg

Dynamikken i indretningen er skabt med en stor variation af materialer frem for farver. Her ses Vincent Van Duysens keramiske skåle med sandblæste egetræslåg. De væghængte relieffer er håndlavede af Mie Lerche.

Stue.jpg

Fra spisestuen er der adgang til den nye stue med det flotte og rustikke murstensgulv. Sofaen er fra BoConcept og sofabordet fra Isamu Noguchi. Læselampen er String fra Rotaliana, mens standerlampen er Twiggy fra Foscarini. Accessories er fra Missoni, Helena Rohner og Mogens Lassen.

Skaal.jpg

Retrovaser og rustik træskål står i flot kontrast til køkkenbordpladen af granit.

Stol_og_grene.jpg

De stramme vinkler i husets arkitektur blødes op af en Cane-Line-rattanstol og et par af skovens grene forviklet med sorte bindinger. I baggrunden ses arbejdsværelset, som ligger i forlængelse af spisetuen.

Sovevaerelse.jpg

Soveværelset følger den minimalistiske indretning, der kendetegner hele huset. Sengetæppe fra Hay, sengehylder fra Anne Linde Ledgeable, lamperne fra Frandsen Ball.

Badevaerelse.jpg

Fra soveværelset er der indgang til husets en suite badeværelse. Muuto dots-knagerne på væggen er både funktionelle og dekorative. Det væghængte møbel er snedkereret, og armaturet er fra Vola.

Koekken.jpg

Det stramme sorte og hvide køkken blødes op af skåle og bakker i naturens egne materialer. Køkkenet er fra JKE, ovn og kogeplader fra VOSS, mens bordpladen er fra Krøyers Granit.

Hvem og hvor?

Hvem: Anne Vennerstrøm, 38, gymnasielærer. Kenneth Vennerstrøm, 39, ledende inspektor. Liva, 11. Lauge, 8. Og katten Rita.

Hvor: Typehus fra 1963 med 30 kvadratmeter tilbygning i 2011. Nu 124 kvadratmeter i ét plan.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør