Boligindretning: Parisisk charme i Brooklyn

Foto: Brigitta Wolfgang/Sisters Agency Parisisk charme i Brooklyn.

Rå newyorkerstemning møder fine franske lopper i dette skønne byhus

En familie på fem har skabt deres helt private refugium i et traditionelt brownstonehus i Brooklyn Heights i New York. Her har de indrettet deres hjem med fransk charme og et amerikansk tvist.

Florence og hendes mand, Alexandre, er begge franske, men kom til New York i 2010. Her faldt de pladask for det klassiske brownstonehus, der kendetegner gadebilledet i kvarteret Brooklyn Heights. Beliggenheden i det stille kvarter med den chikke bymidte passer godt til familien, der nyder den lette adgang til franske skoler, gode restauranter og den fantastiske udsigt over Manhattans skyline fra Brooklyn Heights berømte boardwalk. Og franskmænd kan altså noget med indretning, det mærker man fra det øjeblik, man træder ind og ser alle detaljerne fra et vintage amerikansk flag til gamle industrilamper. Mørkegråt træværk dominerer farvepaletten gennem hele huset, og rå murstensvægge udtrykker en perfekt balance mellem en rustik Brooklyn-stil og et mere chikt fransk udtryk.

Afslappet familieliv i New York

Med etableringen af deres nye hjem var det især vigtigt for parret, at de fik skabt et hjem, der kunne være både et refugium for familien i en travl hverdag med hektiske programmer for både børn og voksne, og et hus, der var stort nok og egnet til at invitere venner og gæster. Det vigtigste har været at kombinere det afslappede familieliv med en cool urban vibe og en chik fransk charme. – Jeg savner Paris utroligt meget, og derfor havde jeg behov for at skabe en boble af Frankrig i Brooklyn, siger Florence og tilføjer: – Det har taget mange ture til loppemarkeder at få den plan til at lykkes. Jeg elsker gamle ting, især hvis de er lidt slidte, og man kan lugte, at de har en historie.

Kontraster er kodeordet

Også i de store linjer i indretningen er der et modspil mellem nyt og gammelt. Gulvene er for eksempel lavet af genbrugstræ fra en lade. Murstenene er husets oprindelige vægge, og de giver en elegant kontrast til træet og de må detaljer i køkkenet og på badeværelserne. Alle rummene er indrettet med nye og gamle ting, hvor noget er købt i USA, andet er fragtet over fra Frankrig, og på børnenes værelser er meget fundet i Ikea. Alt er sammensat med Florences forkærlighed for kontrasten mellem gammelt og nyt. – Jeg ville have en Brooklyn møder Paris-følelse, og jeg havde det sådan, at jeg var ikke ude på at imponere mine venner. Jeg ville hellere give dem følelsen af, at de kunne sparke skoene af og smide sig på sofaen, siger hun.

Fra forældresoveværelset er en udgang til en terrasse, der har udsigt til baghaven. Den klassiske Adirondack stol fulgte med huset.

Køkkenskabene er bygget efter mål af firmaet Efetti i Italien. Spisebordet er fra en gammel farm i Kentucky. De franske havestole er fra Holler and Squall, og de industrielle lamper, der oprindeligt var grønne, er købt hos en anden lokal butik og malet sorte. 

Køkkenet er også et hyggerum, og en indbygget køkkenbænk skaber et godt sted til at læse en god bog eller kigge ud ad vinduet. Stråhatten er fra et marked i Frankrig, og puderne fra H&M Home. 

Et stort hvidt badekar fra Davinci er perfekt til at tage et afslappende bad og nyde udsigten.

Arbejdshjørnet i stuen er indrettet i et  industrielt look. Lampen er fra et loppemarked, og hylderne er speciallavede i træ og malet hvide. Hylderne er fyldt med ting, der har affektionsværdi for Florence. Kontorstolene er fra en lokal vintagebutik, der hedder Totally Bruce.

En gammel lampe fra et loppemarked i Park Slope. Brødristeren er fra Cuisinart. 

Et closeup af sønnen Louis’ sonogram fra 2003, en tegning af Florences søster og et portræt af Marilyn Monroe.

Det smukke brownstonehus set fra gaden.

På skrivebordet står notesbøger og små æsker til opbevaring.

Duftlys og en marokkansk vaskesvamp pynter på badeværelset.

Glassene er fra loppemarkedet Brooklyn Flea Market, og billedet forestiller datteren Alice, da hun var to år. Skelettet er fra Mexico og siges at bringe held.

Maleriet ved kaminen er af Guillaume Paturel, der har børn på samme skole som parret. Miniaturen er et skoleprojekt lavet af parrets datter.

Den mørkegrå ramme og den sortmalede trædør skaber en kontrast til de hvide vægge. Vintagelampen er fra butikken Olde Good Things i New York.

Den rå murstensvæg i soveværelset giver rummet en hyggelig New Yorker stemning. Sengen er fra Paris, og det gamle franske flag er fra Brooklyn Flea Market. Kirkebænken for enden af sengen er fundet i Paris. Hylderne på den mørkeblå væg er speciallavede.

Alle undtagen Florence spiller på Yamaha flyglet i stuen. Maleriet over kaminen er af Guillaume Paturel. Det hvide spejl tog familien med fra Frankrig. De to skulpturer er lavet af børnene.

Børnene deler et stort legeværelse. Tavlen er malet direkte på væggen og er magnetisk. Sofaen er fra Ikea, og det stribede tæppe er fra West Elm.

Knager og børnetøj fra Bonpoint.

Familien har taget de ærkeamerikanske sportsgrene baseball og football til sig.

Louis har valgt farven New York blå til sin væg og et verdenskort som vægsticker. Sengen er fra Restoration Hardware. Den sorte lampe er fra Ikea.

Florences 3 bedste tips

1. Udstil dine yndlingsting
Lav en udstilling med smukke ting og gaver, der har en særlig betydning for dig. Det ser flot ud og gør dit hjem personligt.

2. Dyrk de rå materialer 
Gå efter at blotlægge murstensvægge og bjælker og originale trægulve, hvis du er så heldig at have den slags.

3. Shop med næsten 
Brug din lugtesans, når du går på loppemarkeder. Gamle ting kan have en særlig lugt, der er med til at vække dine sanser og gøre opmærksom på tingenes historie.

Hvem og hvor?

Hvem: Florence Mars, der er chef for det franske tøjmærke Bonpoint, hendes mand, der er filantrop, og deres tre børn på 5, 9 og 11.
Hvad: Byhus på 630 kvadratmeter.
Hvor: Brooklyn Heights i New York.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning