Boligtendenser 2020

Foto: Christina Kayser O. og Sanne Nielsen

Boligtendenser 2020: "Vi kommer til at jonglere endnu mere med forskellige stilarter, farver og udtryk fra hele verden"

Stylist Katrine Kaul tror på en mere bæredygtig og multikulturel tilgang til det at indrette et hjem og på.

Japansk omhu

Stylist Katrine Kaul tror på en mere bæredygtig og multikulturel tilgang til det at indrette et hjem og på, at vi vil hente inspiration fra kulturer, hvor de ting, de omgiver sig med, virkelig betyder noget. Særligt retter hun blikket mod Japan, hvor håndværket er i højsædet, og hvor det at gøre sig umage er altafgørende.

Katrine_Kaul.jpg
Katrine Kaul er creative director og ejer af Kaul Production, som producerer interiør og modekampagner samt udvikler designkoncepter til brands, showrooms og butikker. Derudover driver hun webshoppen Myjourneycollection.com, hvor du kan finde rejseguides og kuraterede items fra hele verden. Følg hende på @katrinekaul og @myjourneycollection. Skulpturel stol, Emu, 3.995 kr. Tapet, Cole & Son, 950 kr. pr. rulle. Den grønne farve på væggen er Ball green fra Farrow & Ball.

Stilen

Jeg arbejder konstant med nye udtryk – ikke bare fra vores nordiske designophav – men fra hele verden. Jeg har lige været i Japan, og jeg tror, at vi kommer til at finde en masse inspiration derfra de kommende år. Det er ikke første gang, at vi fascineres af deres kultur, hvor det at gøre sig umage betyder noget, og hvor ting ikke bare er ting. Her skaber man uselvisk, så det handler ikke bare om ens egne behov, men om at rette blikket mod andre. Det mærkes og ses i de ting, de skaber indenfor design og craftmanship. Det er så gennemarbejdet og godt tænkt. Jeg tror, at vi kommer til at jonglere endnu mere med forskellige stilarter, farver og udtryk fra hele verden i takt med, at vi rejser mere.

Farverne
Jeg tror, vi kommer til at se den røde palette folde sig ud de næste år efter at have været gemt væk længe. Det afgørende bliver de farver, vi mikser den varme røde palette med, som f.eks. kunne være mint og brune varme toner, der også bliver fremtrædende fremadrettet. Vi har brug for at minde os selv om noget varmt og trygt, og der er en intensitet og et nærvær i det røde, som vi måske mangler på andre planer i vores liv. De brune nuancer giver os jordforbindelse.

LÆS OGSÅ: Boligtendenser 2020: "Vi skal bo som i de hippe 1970'ere med patchwork, fyrretræ og kurveflet"

Materialerne

Jeg tror, vi er ved at være mætte af velour i store mængder og søger derfor mod nyere og anderledes materialer som tekstiler i net med metaltråde, tung satin og organza. Sten i forskellige toner og afarter kommer også til at fylde en del. Sten fra forskellige steder i verden fortæller en historie om det sted, de kommer fra. Der er en universel fornemmelse i sten, fordi det er et så gammelt og oprindeligt materiale og har været så lang tid undervejs – ikke noget quickfix her. Vi har brug for ægte materialer, der giver os jordforbindelse og som har tyngde. Jeg tror også, at vi kommer til at skifte messing ud med krom og vende tilbage til 1980'er-udtrykket.

Produkterne

Vi kommer til at se en masse nyt indenfor bæredygtigt design, der kan meget mere end det, vi har set tidligere. Vi ved, vi skal gøre noget for vores klode, så jeg tror, det er her, vi kommer til at se de største forandringer. Mon ikke der kommer en bevægelse på linje med den, vi ser omkring plastikposer nu, hvor vi på under en halvt år er blevet flov over at købe en plastikpose, når vi handler. Jeg tror, udviklingen kommer til at gå stærkt her, og det kommer også til at præge de ting, vi køber til vores hjem.

”Vi kommer til at jonglere endnu mere med forskellige stilarter, farver og udtryk fra hele verden i takt med at vi rejser mere.”
Katrine Kaul

Katrine tror på den nærværende og intense røde palette sammen med den støvede mintgrønne og de varme brune toner som signalerer jordforbindelse.

Katrine tror på den nærværende og intense røde palette sammen med den støvede mintgrønne og de varme brune toner som signalerer jordforbindelse. Sammen får farverne et nyt udtryk. Sovemaske med lavendel, My Journey Collection, 450 kr. Kimono, mønstrede Obi-skærf, kokeshi-dukke og brun keramikskål er hjembragt fra Japan. Bedekæden er ligeledes fra Japan, fra Kyoto, hvor hun besøgte verdens ældste bedetempel.

Bæredygtigt design vil fylde mere og mere i vores bevidsthed, også når det kommer til indretning af vores hjem.

Bæredygtigt design vil fylde mere og mere i vores bevidsthed, også når det kommer til indretning af vores hjem. Bænken fra Design By Us er betrukket med overskudsuld fra modeindustrien og er et eksempel på mere miljøvenligt design. Vase, Missoni Home hos My Journey Collection, 2.200 kr. Rund pude, Christina Lundsteen, 600 kr. På væggen hænger en Salvador Dali-radering og kunst af Cathrine Raben Davidsen. Det broderede tekstil på bænken er et japansk skærf, obi, Katrine har haft med hjem fra Japan. Væggen er malet med farven Ball green fra Farrow & Ball.

Katrine Kaul tror på, materialer som sten vil blive mere dominerende i fremtiden.

Katrine Kaul tror på, materialer som sten vil blive mere dominerende i fremtiden. Loungebord i messing og marmor, Design By Us, 9.990 kr. Glasskål, Reflections, 2.850 kr. Lysestage, Menu, 499 kr. Duftlys, My Journey Collection, 375 kr. 

Boligtendenser Katrine Kaul tror på i 2020

Stil

  • Inspiration fra Japan

Farver

  • Rød
  • Mint
  • Brun

Materialer

  • Net med metaltråde
  • Tung statin
  • Organza
  • Sten
  • Krom

Produkter

  • Bæredygtigt design
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Trends