Caroline Brasch stil og bolig
Foto: Thomas Degner Caroline Brasch i Ægget fra Arne Jacobsen iført striber fra Missoni og jeans fra Calvin Klein Jeans.

Caroline Brasch om sin lejlighed og stil

Caroline Brasch: "Jeg er nok oppe på 20 Chanel-tasker nu"

Den danske topmodel Caroline Brasch rejser verden rundt som model, men har hjemme i Danmark en to-etagers lejlighed i hjertet af København.

Interviewet er oprindeligt bragt i Eurowoman august 2015.

Caroline Brasch bor primært i sin lejlighed i New York. Når hun er hjemme i Danmark er det i en to-etagers taglejlighed i hjertet af København, hvor vi fik lov at gå på opdagelse i en imponerende garderobe, der bugner af print, farver, kvalitet og bling. Og Chanel-tasker. Kom med indenfor.

LÆS OGSÅ: Fra topgravid til topmodel: Dansk model gør stort comeback

Pelsbesatte loafers fra Boyy og ternede sko fra Céline.

Stil

Hvordan vil du beskrive din stil?

- Det afhænger meget af mit humør, men generelt bruger jeg mange farver. Jeg elsker farver og alt, hvad der glimter.

Céline-kjolerne er købt i Birger Christensen og New York, og den bagerste har allerede været brugt til en Style.com-fest under modeugen i New York.

Hvad har du mest af i din garderobe?

- Jeg har meget af det hele, men en overvægt af tasker og jakker. Jakker giver noget til et outfit, og jeg falder typisk for dem med farver eller noget bling. Jeg elsker Chanel-tasker og har faktisk kun tasker fra Chanel, på nær en gul fra Saint Laurent.

- Jeg husker tydeligt, da jeg fik min første Chanel-taske, som var helt klassisk og sort. Det var i Paris i min anden sæson som model, og den lå på mit hotelværelse som gave, efter jeg havde gået deres show. Lige siden har jeg købt en Chanel-taske, hver gang jeg har været til modeuge i Paris. Og så et par indimellem. Jeg er nok oppe på 20 nu.

For Caroline er det en fast tradition at købe en Chanel-taske under modeugen i Paris. "Jeg har en ting for Chanel-tasker, og hvis man passer godt på dem, kan man altid give dem videre til sine børn eller sælge dem igen. Jeg går efter de skæve farver, der kan peppe et outfit op."

Hvad er en god investering?

- Det må være ting som et ur, en Chanel-taske eller en lejlighed. Køber man et godt og tidløst ur, kan man have det i mange år. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at skille mig af med mit ur, som jeg købte for to år siden i Klarlund. Jeg havde tænkt på det et stykke tid, og så gik jeg ned og prøvede et par modeller en dag. Næste dag tog jeg min far med derned, og så købte jeg det.

Caroline i blazer fra Nina Ricci købt i Lot#29.

Hvilke accessories dresser du et outfit op med?

- Jeg elsker smykker, bælter og tasker og går både med ringe, øreringe og halskæder. Jeg har altid mine Sophie Bille Brahe-ringe på. Fordi jeg ofte går med mange accessories ad gangen, kan jeg godt lide de mere simple. Sophie Bille Brahe er en klar favorit, og for tiden går jeg faktisk ikke med andet.

Plisseret top med broderet kant fra Jill Stuart. Og gul Saint Laurent taske.

Shopping

Hvad er dit seneste køb?

- Jeg shoppede på The Outnet i går, hvor jeg købte en jakke fra Marni, to toppe og et halstørklæde fra Missoni og en kjole fra Isabel Marant. Jeg synes, det er meget hyggeligt at shoppe på nettet, hvis jeg ligger og keder mig om aftenen. Men jeg shopper kun fra de mærker, hvor jeg kender min størrelse.

Hvad er dit næste køb?

- Et Cartier Love Bracelet. Jeg har villet have det i så lang tid, og for mig er det ligesom med Chanel eller et ur. Det er noget, du kan have for evigt. Jeg finder ikke en rig mand, der køber det til mig, og så må jeg jo selv gøre det.

Blonder fra favoritdesigneren Julie Fagerholt, som Caroline har været kampagnepige for siden sin debut. Den lyserøde blondekjole er speciallavet til Caroline.

Hvad er dit mest ekstravagante køb?

- Det er mange af mine køb nok, men det bunder også i, at jeg går op i at købe ting, som er en investering. Når jeg endelig skal bruge mange penge, kan jeg godt lide, at det er noget, jeg kan have i mange år.

Caroline vægter god kvalitet, når det kommer til tøj og møbler. Her er hun i sin spisestue i bluse fra Missoni og overalls fra Ganni.

Hvad skiller du dig aldrig af med?

- Jeg tror ikke, jeg kommer til at skille mig af med mine tasker. Jeg går stadig med min første Chanel-taske, og det gælder sjældent med tøj. I nogle perioder går jeg meget med én bestemt taske, og så skifter jeg. Derfor kan der gå lang tid imellem, at nogle af dem bliver brugt. Men jeg vender altid tilbage til dem.

Caroline drages af farver og detaljer, også når hun skal købe sko. De ternede er fra Manolo Blahnik, de røde fra Valentino, og de lakerede med sløjfer er fra Miu Miu.

Hvad kunne du aldrig finde på at iføre dig?

- Nederdele, der går til knæene. Jeg synes, det er usexet og konet, og det gør absolut ikke noget godt for dig. Og stramt tøj. Det er sjældent, man ser mig i det.

Jakker er noget af det Caroline har mest af – stribet bomberjakke fra Dries Van Noten og kappe fra Missoni.

Hvad er dit mest kiksede køb?

- Jeg købte på et tidspunkt et par Burberry-wedges, som jeg aldrig har gået med. Jeg havde haft dem på til showet og syntes, de var så flotte. Og da jeg så dem i Burberry-butikken i New York, måtte jeg bare eje dem. Men man kan slet ikke gå i dem, de er livsfarlige.

De smukke kimonoer er hjembragt fra Japan.

Hvem er din danske yndlingsdesigner?

- Julie Fagerholt, som laver tøj efter min smag. Hun bruger nogle seje stoffer og er god til at lave sæt, og hvis man ser folk på gaden i hendes design, bliver man både glad og inspireret. Jeg har arbejdet for hende, siden jeg startede som model, så derfor har jeg nok også en speciel kærlighed til mærket.

Ballerinaer fra Chanel.

Hvem er din udenlandske yndlingsdesigner?

- Det skifter meget, men lige nu er jeg rigtig glad for Dries Van Noten, Marni og Missoni. Jeg har altid en designer, jeg køber helt vildt meget fra, og så skifter det. Nina Ricci laver gode jakkesæt i flotte farver, og jeg har optur over alle mærker, der bruger farver.

Korte kjoler fra Louis Vuitton.

Hvad mangler du altid i dit klædeskab?

- Jeg kunne altid godt bruge flere oversize-jeans. Det er næsten det eneste, jeg går i. Min favorit er Levi's.

Caroline i sin pelsede flagermusstol med printet sæt fra Julie Fagerholt Heartmade og Etro bælte.

Hvor shopper du i København?

- I Lot#29 og Holly Golightly. De har noget, som de andre ikke har: et sejt udvalg af mærker og sans for at finde nogle anderledes ting. Jeg bliver altid glad for det, jeg køber hos dem.

Top og kjole fra nogle af yndlingsdesignerne, Dries Van Noten og Missoni.

Hvor shopper du i udlandet?

- Når jeg er i Paris, skal jeg altid forbi Dries Van Noten-butikken, Chanel og Missoni. Jeg er ikke så glad for at shoppe i New York, hvor det, de køber ind, er meget amerikansk. Men jeg kan nu godt lide en tur i Barneys. De har det hele, og det er både nemt og overskueligt.

Veltilpas i Ægget fra Arne Jacobsen iført striber fra Missoni og jeans fra Calvin Klein Jeans.

Bolig

Beskriv dit hjem?

Min bolig afspejler mig og min stil og er både farverig og pyntet. Jeg elsker puder og tæpper og gerne friske blomster.

Blomsterprintet buksedragt fra Zimmermann og puf fra Grønlykke.

Hvor køber du dine ting til din bolig?

Jeg kan godt lide at købe ting, som man kan have altid. Jeg kigger ofte hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner og kan godt lide gamle ting og klassikere. Noget, man kan beholde i mange år frem.

Hvor finder du inspiration til din bolig?

- Det er meget forskelligt, men ofte på mine rejser, selv om det kan være svært at købe møbler med hjem. Så falder jeg over en fin vase, en pude eller et gulvtæppe. Det kan også være plakater, jeg køber med hjem og får indrammet. Sidst jeg var i Japan, købte jeg en lampe.

Smykkesamlingen består af alt fra Chanel, Dior og Figaros Bryllup til Delfina Delettrez og favoritten Sophie Bille Brahe.

Seneste investering til boligen?

- To lamper fra Akari, som jeg købte på The Noguchi Museum i Queens. De skal bo i min lejlighed i New York.

Hvilken ting skiller du dig aldrig af med?

- De møbler, jeg har arvet.

Det specialbyggede walk-in-closet i lejligheden bugner af fine print og farver. Puderne er fra Casa Shop og bælterne fra Etro.

LÆS OGSÅ: Topmodeller: Sådan klæder vi os med personlighed

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 10 bedst klædte kvinder

LÆS OGSÅ: 7 favoritter du altid skal have i dit skab - på to budgetter

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Model og Boligindretning