Charlotte Magda Dalby bolig

Foto: Charlotte Magda Dalby Charlotte bor i en villa i Hellerup sammen med sin mand, Martin, og deres hund, Herman.

Ugens instagram-bolig

Boligstylist Charlotte Magda Dalby: Disse 3 interiør-designere bør du holde øje med

Siden hun var barn, har Charlotte Magda Dalby gået op i boligindretning. Nu deler hun ud af sin interesse på Instagram, hvor hun mixer nyt med vintage – i rolige farver og med masser af naturmaterialer. Se hendes stilfulde hjem her.

Inspirationskilderne spænder bredt, når Charlotte Magda Dalby skal indrette en bolig.

Som barn var det naturens bær og bellis-blomster, hun malede på sin mors gamle urtepotter. Som voksen holder hun fortsat af lyse naturmaterialer, men også filmkunsten påvirker hende.

”Jeg har haft mange dvd’er på grund af indretningen i filmen – og ikke så meget på grund af selve filmen,” fortæller Charlotte Magda Dalby til ALT.dk.

Efter flere år i en anden branche er hun nu vendt tilbage til interessen for boligindretning, og det har fået hende til at gå på Instagram, hvor hun siden årsskiftet har stået bag profilen @home_of_magda

Vi spurgte hende, om hun lidt fortælle lidt om sig selv, hvordan hun er gået til indretningen af hende og manden Martins fælles hjem, en villa i Hellerup, samt komme med sine bedste stylingstips.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Charlotte Magda Dalby, jeg er 54 år og freelance indretningskonsultent. Jeg bor i Hellerup i villa fra 1935 sammen med min mand, Martin, og vores rughårde gravhund, Herman. Vores børn er voksne og flyttet hjemmefra, så vi har en dejlig masse plads.

Sofabordet er fra artndeco.world.
Sofabordet er fra artndeco.world.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Min interesse for indretning opstod ret tidligt. Min mor var meget kreativ, og min far var kunstinteresseret, så besøg på museer og DIY var en naturlig del af min opvækst.

Min tidligste erindring om indretning var som cirka 10-årig, hvor jeg læste en artikel i min mors ALT for damerne om, at man kunne male jordbær på sine ting, og billederne var blandet med fine bellis-blomster. Jeg gik i gang med at male jordbær på gamle urtepotter i ler, som min mor havde stående, og jeg gravede bellis op af vores græsplæne og arrangerede det på mit værelse. Ret fin ide faktisk.

Jeg har før arbejdet med interiør og indretning med egen butik. Efter flere år i en anden branche vil jeg gerne vende tilbage til det igen, og jeg føler, at Instagram er en god platform at bruge.

Sofaen er fra alton&heim.
Hunden Hermans slænger sig i sofaen fra alton&heim.

Beskriv din stil?

Min boligstil er lys og en blanding af naturmaterialer, som træ, flet, marmor. Jeg blander designermøbler med billigere møbler. Og moderne med vintage.

Chandigarh stolen er fra Fjord Interior.
Chandigarh stolen er fra Fjord Interior.

Hvad bliver du inspireret af?

Film. Jeg har haft mange dvd’er på grund af indretningen i filmen – og ikke så meget på grund af selve filmen.

To af mine køkkener er eksempelvis inspireret af henholdsvis filmen ’Når du mindst venter det’ med Jack Nicholson og af filmen ’Mænd som Hader kvinder’.

Naturen, bøger og Instagram indgår også som inspirationskilder.

Charlottes smukke køkken. Vase fra Louise Roe.
Charlottes køkken er inspireret af en film. Vase fra Louise Roe.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det må være den lille ”møllesten”, som pt. skjuler en grim stikkontakt under vores TV. Den stammer fra mine forældres gamle sommerhus, som oprindeligt var et lille husmandssted.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

En lille Nessino-lampe fra Artemide.

Nessino-lampe
Charlottes seneste køb er denne Nessino-lampe fra Artemide.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg har en kommode fra mine forældre, som har fulgt mig i årevis. Den stod i mine forældres sommerhus, og jeg havde en af skufferne til noget af mit tøj. Den skuffe har små tandmærker langs kanten, fordi jeg som lille pigebed i skuffen, når jeg blev tilstrækkeligt sur, ha ha.

Kommoden i stuen er et arvestykke fra Charlottes forældre.
Kommoden i stuen er et arvestykke fra Charlottes forældre.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Billeder, hvor fletstolene i Chandigarh-stil indgår. De er også ret populære lige nu – og super flotte.

Også min nye reol, som jeg selv har tegnet og fået fremstillet, giver en del likes. Jeg bruger den til at udstille alle de ting, jeg holder af. Og det gør den interessant at se på.

Fletstolen i Chandigarh-stil får mange likes på Instagram.
Fletstolen i Chandigarh-stil får mange likes på Instagram.

Dit yndlingsrum i boligen?

Vores soveværelse – lysindfaldet om morgenen er fantastisk, fordi det er østvendt, og jeg nyder at ligge og kigge op på de fritliggende bjælker.

Soveværelset med det flotte lys og de fritlagte bjælker.
Soveværelset med det flotte lys og de fritlagte bjælker.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Udover at drømme om et nyt køkken, så bliver det en hvid Pipistrello-lampe, samt et maleri til at hænge over vores sofa.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Kraftige farver og upersonlig indretning. Der findes virkelig mange smukke farver, men jeg trives bare ikke selv med at have dem i min bolig, for jeg har brug for ro i øjnene.

Den smukke Murano lysekrone er købt hos Cherry Vintage Esbjerg.
Den smukke Murano lysekrone er købt hos Cherry Vintage Esbjerg.

Dine favorit-Instagrammere?

Jeg er ret glad for internationale interiørdesignere. De er stærkt inspirerende og kan byde på noget helt andet, end dem, vi ser herhjemme.

  1. @Eyeswoon – hun har en imponerende evne til at mixe nyt og vintage – og at få det til at se eksklusivt ud.
  2. @kellywaerstler – hun bevæger sig både indenfor den neutrale farveskala og den meget farverige. Hun har fx lige designet nye farver for Farrow & Ball.
  3. @marieolssonnylander – hun er for vild. Hun blander møbler, tekstiler, moderne, vintage og vægge uden tapet, som ender ud i et eventyrligt univers.
Reolen har Charlotte selv tegnet og har derefter fået en ven og sin mand til at bygge den.
Reolen har Charlotte selv tegnet og har derefter fået en ven og sin mand til at bygge den.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?
Nok ikke overraskende, men bland nyt og gammelt. Du kan sagtens følge boligtrends, som du falder for. Men gør det til din egen stil med vintage, arvestykker og en smuk vase, du har fundet på loppemarked. Et hjem som er en ren kopi, uden overraskelser, er simpelthen for kedeligt.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

En sølvlysestage, jeg fik engang af min mand. Den forestiller to frøer, som står på bagbenene, og i fællesskab holder de et stearinlys – den er ret grim – men han ved, at jeg elsker frøer.

Det kalkfarvede spisebord er fra Fjord Interior.
Det kalkfarvede spisebord er fra Fjord Interior.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Et maleri af Adrian Perdermo. Det er ret mørkt, men når man kommer tættere på, kan man se, at det indeholder en masse små, skønne overraskelser, som fx næsehorn i guld, mennesker, møbler og så videre.

Følg Charlotte Magda Dalby her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk