Christina Brage bolig

Foto: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm / Another Studio Papirkunstner Christine Brage elsker at pynte hjemmet op med egne papirklip og andre kreative elementer.

Christines hjem emmer af jul: “Jeg har én ting, som aldrig bliver skiftet ud”

For Christine Brage handler julen om at komme helt ned i gear og gerne med papir i hånden. Det meste af pynten i det hyggelige julehjem i Ringsted kommer nemlig fra Christines hånd.

December er ofte en travl og hektisk tid for mange, der stresser over julegaveindkøb, mad og alverdens julearrangementer. For familien i Ringsted kan julen faktisk også være en anelse stressende. Det er nemlig både Christine og manden Martins travleste måned. Christine driver til daglig Little Detroit, hvor hun hele december måned har travlt med at skære unikke papirklip til de mange kunder, der gerne vil forære hendes kunst væk i julegave.

Børnenes pakkekalendergaver er monteret på trappens gelænder, hvor de pynter og frister hele måneden.
Børnenes pakkekalendergaver er monteret på trappens gelænder, hvor de pynter og frister hele måneden.

– Men der skal stadig være tid til hygge og traditioner, siger Christine. Og de hyggelige stunder er ofte kreative, for dét er Christine, og det meste af pynten i hjemmet er da også hjemmelavet.

– Jeg har altid beskæftiget mig med kunst i en eller anden form, og har arbejdet med alt fra tegning og maleri til collage og ler. Da jeg en dag begyndte at arbejde med skalpellen og papiret, blev jeg hurtigt bidt af det og fandt ud af, hvor mange forskellige udtryk jeg kunne få frem, bare ved at lade skalpellen føre an, forklarer Christine om sin papirkunst.

LÆS OGSÅ: Se Christines unikke papercuts: ”Jeg sætter bare skalpellen på papiret og lader den føre vejen”

Juletræet får altid en central plads i det store alrum, så det kan nydes, både når man laver mad, sidder i sofaen eller spiser ved bordet i udestuen
Juletræet får altid en central plads i det store alrum, så det kan nydes, både når man laver mad, sidder i sofaen eller spiser ved bordet i udestuen. Køkkenfronterne i træ er fra Tvis Køkken. Lige nu pynter en smuk grøn marmorplade ovenpå spisebordet fra Hay, men planen er, at der skal laves et specialfremstillet stel til bordet.

En snert af rød

Selvom meget af pynten i hjemmet er Christines egen nyfortolkning af julekuglen, er det vigtigt for hende og familien, at der også er en snert af klassisk jul. Og det er for Christine lig med traditioner og farven rød.

– Julen har altid haft en særlig betydning for mig. Jeg har så mange gode minder fra dengang min mormor og morfar boede på en idyllisk gård ude på landet, hvor vi hvert andet år var samlet med min mors familie. Nu har hun og Martin blandt andet gjort det til en tradition, at de anden søndag i advent skal ud og finde og fælde årets træ. Og på samme måde som traditionerne er vigtige, er det også essentielt for Christine, at der sniger sig lidt rødt ind i hjemmet i december. I år er der kommet røde trommer på snoren i vinduet, og så har hun købt de flotteste tørrede blomster, som er farvet røde.

Ifølge Christine skal der sniges en lille smule rød julepynt ind, for at skabe den helt rigtige julestemning. I år har hun købt smukke indfarvede tørrede blomster, der pynter på Kubus stagen
Ifølge Christine skal der sniges en lille smule rød julepynt ind, for at skabe den helt rigtige julestemning. I år har hun købt smukke indfarvede tørrede blomster, der pynter på Kubus stagen

Stilmiks

Indretningsstilen i den gennemrenoverede villa i Ringsted er en blanding af mange stilarter. Christine beskriver den selv som et miks af ny nordisk, retro og urban.

– Vi er vilde med materialer som træ, marmor, stål og messing, og kontrasten der opstår, når det rå møder det naturlige, forklarer Christine.

– Julepynten i år er så vidt muligt tilpasset vores stil, da vi i løbet af årene har haft flere udskiftninger i møblerne, som har gjort, at ikke al den julepynt, jeg tidligere har haft hængende, længere passer ind i vores hjem. Jeg skifter også ud, fordi jeg som regel finder ny julepynt i løbet af året, og så må noget andet lade livet. Men én ting som aldrig bliver skiftet ud, er min Le Klint juletræsstjerne. Den fandt jeg på loppemarked til 50 kroner, og jeg var helt høj, da jeg gik derfra med min flotte nye stjerne, fortæller Christine om, hvordan indretningen og julepynten fint smelter sammen. Gammelt smides ud, nyt kommer til, men alt det særlige gemmes og kommer frem år efter år.

På marmorbordpladen i køkkent står den ikoniske Ilse stage fra Georg Jensen.
På marmorbordpladen i køkkent står den ikoniske Ilse stage fra Georg Jensen.
I udestuen er der sat snore i alle vinduer, der bliver pyntet med lyskæder og klip i afstemte farver.
I udestuen er der sat snore i alle vinduer, der bliver pyntet med lyskæder og klip i afstemte farver.
Kontoret og det store alrum adskilles af sorte metaldøre. Det smarte hyldesystem er hjemmebygget.
Kontoret og det store alrum adskilles af sorte metaldøre. Det smarte hyldesystem er hjemmebygget. Christine syntes der var brug for noget, der brød væggen op, uden at det blev for tungt at se på. Samtidig skulle det have et roligt udtryk, og med de mange krav var det nemmest at skabe noget selv. Da Martin havde bygget det efter Christines ideer, blev det malet i en rosa nuance, der matchede den beige farve, stuen er malet med.
Christine laver håndlavede og unikke papirklip, alle sammen skabt i fri hånd.
Christine laver håndlavede og unikke papirklip, alle sammen skabt i fri hånd. Man kan bestille sit eget værk hos @little.detroit
Adventskransen er simpel og smuk og består af den klassiske stage i messing fra Ferm Living piftet op med et par fyrkviste.
Adventskransen er simpel og smuk og består af den klassiske stage i messing fra Ferm Living piftet op med et par fyrkviste.
På kontoret har børnene deres eget hjørne med et væghængt skrivebord med taburet fra Ikea som en lille arbejdsstation.
På kontoret har børnene deres eget hjørne med et væghængt skrivebord med taburet fra Ikea som en lille arbejdsstation. Værket på væggen er fra Little Detroit og kunsten på gulvet er blandede værker fundet på loppemarkeder.
Stuen er i åben forbindelse med køkkenet og udestuen.
Stuen er i åben forbindelse med køkkenet og udestuen. Sofaen er købt på Muuto lagersalg i Ringsted. Parret kom egentlig derud uden intention om at skulle købe noget særligt. Men pludselig var de faldet pladask for sofaen og to matchende kontorstole, også i kernelæder.
De voksnes arbejdsplads består af to gamle Ikea-borde sat sammen. Kontorstolen er fra Muuto.
I kontoret er der både skrivebordsplads til de voksne og en særlig plads til børnene, for i hjemmet i Ringsted er det helt naturligt at lave kreative ting, og derfor skal det være nemt at gå i gang med. De voksnes arbejdsplads består af to gamle Ikea-borde sat sammen. Kontorstolen er fra Muuto.
På træet hænger der ikke kun papirklip.
På træet hænger der ikke kun papirklip. Før Christine kastede sig ud i sit papireventyr, var hun nemlig vild med at arbejde med ler, og den fine luftballon er fra den tid.
Tallerkenerne er fra Kähler, bestikket havde Christines mor, da hun var ung, og glassene er importeret fra Frankrig fra Chef and Sommelier.
Tallerkenerne er fra Kähler, bestikket havde Christines mor, da hun var ung, og glassene er importeret fra Frankrig fra Chef and Sommelier.
Når der er mange mennesker samlet, dækkes der altid op ved det store bord i udestuen.
Når der er mange mennesker samlet, dækkes der altid op ved det store bord i udestuen. Her er skønt at sidde, for lyset er ganske særligt i rummet med de mange vinduer. Stolene er fra &tradition og lamperne er fra Muuto.
Christine får aldrig pakket gaver ind ude i butikkerne, da hun elsker at kunne sætte sit eget præg på pakkerne.
Christine får aldrig pakket gaver ind ude i butikkerne, da hun elsker at kunne sætte sit eget præg på pakkerne.
Der bliver løbende skiftet lidt ud i julepynten, da Christine som regel finder ny julepynt i løbet af året, og så må noget andet lade livet.
Der bliver løbende skiftet lidt ud i julepynten, da Christine som regel finder ny julepynt i løbet af året, og så må noget andet lade livet. Men én ting, som aldrig bliver skiftet ud, er hendes Le Klint juletræsstjerne. Den fandt hun på loppemarked til 50 kroner. Parret troede de havde gjort et scoop, da de købte Barcelona stolen for en slik på et loppemarked – desværre var det ikke den ægte model, men de er glade for den alligevel.
Skab hygge og julestemning som Christine, der pynter op med tørrede grene, levende lys og fine papirklip.
Skab hygge og julestemning som Christine, der pynter op med tørrede grene, levende lys og fine papirklip.

Hvem og hvor?

Hvem: Christine Brage, 33 år, kunstner og ejer af Little Detroit, Martin Biilmann, 36 år, designer hos Winefamly, samt børnene Vega, 5 år, og My, 2 år

Hvad: Totalrenoveret villa på 150 kvm

Hvor: Ringsted

@little.detroit

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Jul