Danica Chloe bolig

Foto: Danica Chloe

Ugens instagram-bolig

35-årige Danica elsker genbrug og pastelfarver: ”Ting overlever sjældent +10 år i vores hjem”

Du finder hverken pangfarver eller sorte møbler i Danica Chloes 98 kvadratmeter store lejlighed på Islands Brygge i København. Til gengæld er der masser af pastelfarver, genbrugsfund og danske designklassikere i den omskiftelige bolig, hvor meget få møbler får lov til at blive hængende i flere år.

Hver eneste ting i Danica Chloes lejlighed er nøje gennemtænkt. For når man bor fire mennesker i en bolig med tre værelser, er pladsen en evig mangelvare, og derfor bliver alle nye genstande overvejet grundigt først.

Og det er faktisk det, som den 35-årige fuldtidsinfluencer er allermest glad for ved sin bolig: At familien bor småt og derfor er nødt til at tænke ud af boksen i forhold til indretningen.

Pastelfarver og minimalisme er den røde tråd, der går igen i boligstilen på Islands Brygge, som også er præget af Danica Chloes internationale rødder, eftersom hun har en amerikansk mor og en italiensk far og generelt er vokset op i en familie, som har haft stor interesse for arvestykker og genbrugsfund.

Mød Danica Chloe på Instagram her og bliv klogere på hendes indretningsstil nedenfor.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Danica Chloe, 35 år, fuldtidsinfluencer og fotograf. Bor sammen med min mand Rasmus, Sylvester på 8 år og Nola på 3 år i en lejlighed på 98 kvm på Islands Brygge.

Sengetøj fra Juna, vase fra Studio About og kaffekop fra Fabrek.
Sengetøj fra Juna, vase fra Studio About og kaffekop fra Fabrek.

Beskriv din stil?

Farverig minimalisme. Jeg elsker farver. Det tror jeg, at ingen af mine følgere er i tvivl om. Men hvad jeg også elsker er ro, orden og simple løsninger. Af samme grund føler jeg også, at det er nemmere at gå amok i farver. Netop forbi basen er så rolig.

Sofabord fra Oxdenmarq, tæppe fra Ellos og loftslampe fra Made by Hand.
Sofabord fra Oxdenmarq, tæppe fra Ellos og loftslampe fra Made by Hand.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra? 

Jeg er vokset op i en familie, hvor arvestykker og genbrugsfund har fyldt rigtig meget. Min mor er amerikaner og min far italiener, og det udgangspunkt kombineret med loppefund gav en ret interessant boligstil, som startede min nysgerrighed. Med årene har jeg for alvor fået øjnene op for de danske designklassikere, og én af min yndlingsaktiviteter er at besøge landets mange genbrugsbutikker eller at trevle DBA igennem. Der er intet bedre end at gøre sig et godt boligkup og give det nyt liv i sit eget hjem.

Danicas walk-in closet, er blevet til et “look-in closet”.
Danicas walk-in closet, er blevet til et “look-in closet”.

Hvad bliver du inspireret af?

Boligblade, den italienske “more is more” boligstil og interiørprofiler på Instagram.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg elsker at finde gamle boligbilleder fra 70’erne og 80’erne, og derudfra lade mig inspirere af det, der passer ind her. Hvad end det er vores gamle “Ingrid” stol fra Bruno Mathsson, vores runde spisebord, farverne på børneværelset eller vores hvide sofa.

“Ingrid” stolen er fra designeren Bruno Mathsson.
“Ingrid” stolen er fra designeren Bruno Mathsson.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

En rød spisebordsstol fra &tradition og et spejl fra Montana Furniture.

Spisebordet er fra Dayly og den røde stol er fra andtradition, spisebord fra
Spisebordet er fra Dayly og den røde stol er fra &tradition.

LÆS OGSÅ: Pernille havde ikke 30.000 kr. til et rundt søjlebord – derfor gik hun i en genbrugsbutik og skabte sit eget

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg er ekstremt god til at sælge ud, bytte og finde nye brugte sager, så ting overlever sjældent + 10 år i vores hjem. Det eneste, der har ti år på bagen må være String-reolerne i soveværelset og TV-skabene i stuen.

Nola og Sylvesters værelse.
Nola og Sylvesters værelse.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Mine billedvægge i både spisestue og stue er meget populære blandt mine følgere. Mit bud er, at det er fordi, folk godt kan lide at se, hvordan man gør en lejebolig personlig og hyggelig med simple løsninger.

Danica Chloes billedvæg er meget populær på Instagram.
Danicas billedvæg er meget populær på Instagram.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Uhhh… der skal faktisk ske meget. Jeg er altid på udkig efter måder, hvorpå jeg kan optimere vores plads bedst. Vi bor trods alt fire mennesker i en 3-værelses, og når man samtidigt bor til leje, sætter det sine begrænsninger. Vi har solgt vores reol i stuen og skal i stedet have bygget et skrivebord, så børnene har mere plads til at udfolde sig kreativt. Derudover flytter en større sofa ind i vores hjem, som hele familien kan ligge i. Sidst men ikke mindst har vi valgt at få en elevationsseng fra Auping. Måske er det alderen, men komfort og optimerede løsninger er vigtigere for mig end nogensinde før.

Reolsystemet hedder 'Stacked' og er fra Muuto.
Reolsystemet hedder 'Stacked' og er fra Muuto.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg er ikke til sorte møbler. Det er alt for tungt til vores lille hjem. Derudover er jeg ikke god til pangfarver. Jeg elsker farver, men de skal helst være blide og rolige for øjet. Men så igen… Man skal aldrig sige aldrig.

Danica Chloe har bygget et budgetvenligt sidebord ud af Aykasa foldekasser.
Danicas har bygget et budgetvenligt sidebord ud af Aykasa foldekasser.

Dit yndlingsrum i boligen?

Spisestuen er klart mit yndlingsrum. Billedvæggen kombineret med det runde spisebord fungerer virkelig godt. Her er plads til alle, og det runde bord samler vores familie på en hyggelig måde. Det er klart her, vi bruger mest tid. Soveværelset har også en høj plads på listen. Det er et forholdsvis lille rum, men farverne, gør-det-selv garderoben og billederne på væggen gør det til et rart sted at være.

Spisestuen er helt klart Danica Chloes yndlingsrum.
Spisestuen er helt klart Danicas yndlingsrum.

Dine favorit-Instagrammere?

@mariamwabala

@tinnekier

@frollein_herr

Koekken.jpg

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1.  Tag nogle chancer og sælg ud igen, hvis det ikke lige var det, du drømte om.
  2. Hold de store møbler i rolige nuancer og skej ud på farverne på nips, plakater, puder etc.
  3.  Bland nyt og brugt. Magien opstår som regel, når man tør mikse og gøre det til sit eget.
Danica Chloe fandt sit Stockholm skab fra IKEA på DBA.
Danica har fundet sit Stockholm skab fra IKEA på DBA.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om noget… Måske den meget gamle lysegrønne Holmegaard-vase, som min søn fandt på et loppemarked og købte til mig? Omvendt er det også det, der gør den så cool og speciel.

Fine snoede lys i gamle genbrugsstager.
Fine snoede lys i gamle genbrugsstager.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg kunne nævne massevis af boligsager, men det, jeg elsker allermest ved vores bolig, er, at vi bor småt. Det tvinger os til at vurdere hver enkelt genstand, og om den har en funktion. Det betyder også, at vi tør være mere kreative og tænke uden for boksen. Alle vores møbler og pynt kommer virkelig til sin ret, fordi hver enkelt ting er nøje udvalgt til vores hjem.

Følg Danica Chloe på Instagram her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk